האם בMRIמוח .....

DINAS2

New member
האם בMRIמוח .....

לאחר לקיחת סטרואידים ניתן לראות נגעים .... האים טיפול בסטרואידים מראה גם נגעים אם זה התקף חדש והאים התקפים רבים במהלך השנה וחצי האחרונות יראו בבדיקה גם אם נתנו מספר פעמים של סטרואידים שאלה נוספת אם אדם אינו חולה בטרשת נפוצה ונתנת לו תרופה במקרה המדובר אימונוגלובולינים ואם יש מצב שהתרופה לא מתאימה האים זה יכול לגרום לנזק ? ולמה אני שואלת אני במהלך השנתיים האחרונות הוכרזתי כחולת MS עפ על פי שרוב בדיקותי תקינות מלבד בפוטנצאילים חשד לפגיעה מגזע המוח משמאל ובבדיקת האמ אר אי רק נצפה האדרה בעצב הפנים והשבוע לאחר רק התדרדרויות הוחלט לא לתת לי יותר את התרופה ההיתי מקבלת אותה אחת לשישה שבועות מדצמבר 2005 תאמת כבר שגעו אותי בקשר לאבחנה הזו מחר יש לי תור לאמ אר אי מוח ושבוע שעבר קיבלתי סטרואידים סולמדרול 3 ימים לפני שנה וחצי באמ אר אי היתה האדרה ובמהלך השנה וחצי הקרובים כל חודשיים שלוש היה לי אם לקרוא לזה התקף זה נבע בשיתוק בעצב הפנים מס פעמים ובעצב הראייה -טשטוש ראייה כפולה סחרחרות - והפעם האחרונה -קושי רב בהליכה -ותודה לאל לאחר הסטרואידים ומהלך הימים האחרונים אני בסדר בלבלתי אותך ואפילו את עצמי אם תוכל לעזור לי לעשות קצת סדר בבלאגן מחר אעשה בדיקה אהייה חכמה יותר אני חושבת תודה רבה על ההקשבה

DINAS2

New member
סליחה שאלה נוספת

אומנם מאוחר לשאול ולא יודעת אם אקבל את התשובה לפני מחר בערב אבל האים מומלץ לבצע את הבדיקה מחר למרות לקיחת הסטרואידים בשבוע האחרון תודה :)

תגובה

לקיחת סטרואידים יכולה להוריד את ההדמיה חומר הניגוד שמוזרק בעת הבדיקה. נגעים שעוברים האדרה עם חומר הניגוד הינם נגעים חדשים/ פעילים. זו השפעת הסטרואידים. לפי דבריך לא ברור אם את חולת MS ויש מקום להגיע לאבחנה חד משמעית אם זו לא נעשתה.

DINAS2

New member
תודה רבה :)

שבוע טוב דר תודה על התשובה ואם אפשר לשאול עוד משהו האים בבדיקת האמ אר אי יראו נגעים ישנים גם אם נלקח סטרואידים זאת אומרת אם בשנה וחצי האחרונות היו לי מספר רב של התקפים האים למרות לקיחת הסטרואידים שזה היה סולמדרול 3 ימים -כאמור להתקף החדש האים לגביי התקפים קודמים האם נשארו צלקות או נקודות ... עדיין יראו ויבינו את התמונה לגביי - הסטרואידים לא יטשטש לגמרי? תודה

למעלה