האם ב 70000 ש"ח אפשר

cruiser

New member
האם ב 70000 ש"ח אפשר

לקנות יאכטה כלשהיא מעל 30 פיט שתתאים גם למגורים

lizard

New member
עקרונית, כן

אבל זה תלוי מאוד בצרכים. אם אתה מדבר -רק- על יכטה, כלומר בלי שיפוץ וכול העלויות מסביב (כושר שייט למשל) אז זה אפשרי, אבל קשה.

Alex33

New member
לא , לא ניראה לי,אלא אם..

זה יעלה 7000 דולר לשפץ אותה שלא תטבע..

בת ים

New member
קצת מנסיון אישי../images/Emo26.gif

מאד ארוך ומפרך, שממש עוד לא נגמר. גם אני מחפשת יאכטה למגורים בסביבות 36-38 פיט. ההיצע בארץ ממש קטן ומתחת ל30,000 דולר למעשה אין ממש על מה לדבר. כמובן שיש גרוטאות לרוב שניתנות לשיפוץ, אך גם כאן יש עלויות כספיות לא קטנות, במיוחד למי שאינו מומחה בשיפוצי סירות. ההחלטה צריכה להיות: יאכטה למגורים, שיכולה גם להיות, בשלב הראשון לא לגמרי תקינה לשייט, אבל עם אופציה כזו. או יאכטה לשייט בלבד. בכל מקרה, הסכום שנקבת בו די נמוך, יתכן כי כדאי לשקול להוסיף כסף ממקורות נוספים ולקנות סירה טובה באמת, שתשרת אותך לשתי המטרות לאורך תקופה ארוכה. בכל מקרה, בהצלחה!!!

arik2000

New member
גם בחו"ל זה רחוק מהסכום

אלא אם התכוון הבחור לדולרים ולא שקלים...

סקיפר1

New member
הם מחפשים ספינה לגור בה. ואני

התייחסתי לבתיה שציינה שהמבחר בארץ קטן (זה נכון לכל דבר) ואם כך אפשר לקנות בחו"ל להוסיף הוצאות קניה ומע"מ ובעזרת חברים טובים להביא אותה בהפלגה לישראל.

Alex33

New member
אבל בחול יש מבחר גדול של אותו דגם..

מה שמאפשר הורדת מחירים.אבל גם בחול-לדוגמא ביוון( סירה שעבדה ב CHARTER )- סירת פס ייצור אירופאית בת 10-8,באורך 35-36 רגל לערך, תעלה כ 40-45 אלף דולר.. 30 רגל ( שזה המינימום גודל ב CHARTER ) באותו גיל, 25-30 אלף דולר. אגב יש כיום בעיה חוקית ליבא לארץ או/ו לרשום בדגל ישראל סירה בת מעל 10 שנים . כמובן זה מחיר לפני מע´ם,שחרור דגל זר,תיקונים והבאה לארץ.. ההוצאות הנלוות עושות רכישת יאכטה קטנה(30 - רגל) וזולה בחו´ל ללא אטרקטיבית יחסית. מי שמבטיח לך כלי זול במיוחד , דע לך , לרוב יש שם "סיפור"..או בעיה טכנית מבנית, או תאונה רצינית או ניירת/בעלות לא מסודרת..ולך תתמודד עם זה בחו´ל.(ואפילו בארץ) לגבי "מציאה" אמיתית ,כשיש כזו, הסוחרים המקומיים יגיעו אליה לפניך.. נכון מדי פעם, יש "מציאות" אמיתיות...אבל אי אפשר לבנות על זה.. יש כמובן כלים ישנים זולים יחסית לגודלם,סירות בנות 25 פלוס/מינוס שנים, ופה צריך גם מומחיות וגם מזל...ומוכנות להשקיע הרבה בהמשך... היום יותר מתמיד , There is no free meal ,,

אלכס צודק ../images/Emo4.gif

לצערי הרב, הסכום שנקבת בו הוא קטן בשביל לרכוש יאכטה המתאימה למגורים ושגם לא תטבע לך
. רצוי, אם כבר אתה רוצה לקנות יאכטה למגורים, לארגן עוד קצת כסף ולקנות סירה יותר חדשה, משום שרב הסיכויים שבטווח היותר ארוך תשקיע יותר כסף בשיפוץ היאכטה, שלא לדבר על עוגמת הנפש. בהצלחה. וקרוזר, אם תרצה עזרה בלמצוא יאכטה משומשת נשמח לעזור לך
אורן

arik2000

New member
עדיף לחפש שותף

אולי יחד תגיע לסכום שאפשר לקנות בו יאכטה.

בת ים

New member
אריק, בשבוע הבא סבב!!../images/Emo8.gif

סקיפר 1, חו"ל בא בחשבון, בינתיים אני עושה עוד "סיבוב" כאן, אם לא אמצא, השלב הבא בחו"ל.. ואי בהחלט יודעת כבר מי יהיה בצוות

Alex33

New member
זה נראה בתמונה קטן משמעותית..

מ 30 רגל, אולי 24 ..זה לא נראה גודל למגורים.

arik2000

New member
זה בדיוק

הגודל 24 " והמחיר הוא 8000 דולר בטורקיה. אין בעית רישום בארץ ליאכטות ישנות יותר אני יכול לרשום לכל מי שרוצה את היאכטה על שמו בדגל ארה"ב בלי קשר לשנת היצור.

Alex33

New member
צריך לקבל מיגבלות רציניות וגם...

להיות נמוך קומה..ובודאי לגור לבד..כדי לחיות ב 24 רגל.. היא כמובן צריכה להיכנס לארץ בדגל הזר שלה (כלומר בהפלגה) מחו´ל ,מה שמחייב זהירות רבה,סירה תקינה ומצויידת בהתאם ונסיון ימי מתאים. הגודל הקטן ביותר של מפרשית בה אדם גר ומנהל חיים נורמלים-שאני מכיר בארץ- הוא 28 רגל , וגם היא גדולה וגבוהה יחסית לאחרות. אך אני מכיר גם זוג שגר בסירה 30 רגל (חדישה ורחבה אומנם) עם כלבם הגדול כמובן שסירות חדישות ,גם בקטנות, מרווחות יותר פנימית ובעלות אביזרי נוחיות,אבל מי שאין בידיו כסף רב לא ירכוש סירה כזו..

arik2000

New member
זו הייתה אמורה להיות בדיחה....

כמובן שבגודל כזה אתה צריך להיות דרדס בשביל לגור שם.

למעלה