האם בעל הדירה רשאי לדרוש מפתח מהדירה המושכרת

השואל 1

New member
האם בעל הדירה רשאי לדרוש מפתח מהדירה המושכרת

לאחרונה נודע לבעל הדירה אשר אני שוכר כי החלפתי את המנעול בדירה. בעל הדירה התפרץ בזעם, הפציר בי על החלפת המנעול ודרש כי אמסור לו העתק של המפתח באופן מיידי. הוא גם טען כי בהחלפת המנעול הפרתי את החוזה בזה שכביכול עשיתי שינוי במושכר, וכי הוא בתור בעל הנכס רשאי להחזיק בעותק המפתחות מהדירה המושכרת תוך כדי תקופת השכירות. בעל הדירה גם איים עליי שבעוד כמה ימים יגיע לדירה עם מנעולן, יפרוץ את המנעול ויחליפו, ויחייב אותי בהוצאות.

השואל 1

New member
עליי לציין כי החלפת המנעול בוצעה

מייד לאחר כניסתי לדירה, כהרגלי בתחילת השכירות

לפי דעתי . הנכס הוא שלך ומתר לך לעשות

בו כרצונך . אבל ביום מסירת הנכס בחזרה הוא חייב להיות כמו שקיבלתה אותו . עם המנעול הישן . ואים הוא יפרוץ או משהוא אחר סתם גנב . תגיש תלונה במישטרה על פריצה . ושנגנב מימנה זהב ודברי ערך . שלח לו את זה בכתב ברשום . אז הוא ידבר איתך אחרת . הנכס הוא שלך בזמן השכירות . רק להחזיר למצב כמו שקיבלתה אותו

shlang

New member
אינך חייב לתת לו מפתח, אם יפרוץ לדירה

הגש מיד תלונה במשטרה על פריצה
אסור לו להכנס לדירה ללא אישורך וללא תיאום מראש איתך, בתקווה שזה מה שסיכמתם בחוזה

תלונה על איזו עבירה (לפי חוק העונשין)?

והאם מותר לבעל בית מלון להחזיק מפתחות לחדרי האורחים?

החוק האוסר על פריצה לבית

כשבעל בית משכיר את הדירה הוא מוסר את החזקה בדירה תמורת תשלום שכר הדירה. אם לא נכתב אחרת בחוזה אין לו זכות להכנס לדירה. אם הוא פורץ לדירה הוא כדין כל פורץ. אני מכיר אישית מקרה שבו בעל דירה פרץ לדירה (אחרי שהדייר לא שילם שכ"ד כמה חדשים), הדייר הזמין משטרה שעצרה את "הפורץ"

נו, איפה החוק?

מי שטען, שבעל הדירה יעבור עבירת פריצה בכך שיחזור ויחליף את המנעול בדירתו המושכרת, שיתכבד ויוכיח זאת.
אני חוזר ומבקש להפנות לסעיף המדויק ולצטטו, ולא להפריח אמירות בעלמא.

ghost7

New member
אכן, מעניין לשמוע תשובה מקצועית

ממקרים שעלו בפורום זה, בתקשורת, או ממקרה של חבר: בכולם נאמר ש
א. בקור בעל הדירה: "בזמנים סבירים, בתאום עם הדייר".
ב. פעולות "חד צדדיות" לגבי דייר בעייתי (ובינהן פריצה והחלפת מנעול): הופכות את בעל הדירה לעבריין.
ובהקשר לסעיף ב': חבר שנסה לפנות למשטרה, לגבי דייר בעייתי, הופנה לבית המשפט. וכ"עצה ידידותית", הוזהר מפני "פעולות חד-צדדיות" כאלו, שיגרמו לכך ש*הוא* יהיה זה שיטופל ע"י המשטרה...

לי התשובה ידועה (שאלותיי רטוריות)

1. סעיף 406 לחוק העונשין קובע:
"(א) הנכנס למקום המשמש למגורי אדם או לתפילה, או הנמצא בהם, בכוונה לבצע גניבה או פשע, דינו [קרי: עונשו המרבי, עב"א] - מאסר חמש שנים.
"(ב) המתפרץ למקום כאמור בסעיף קטן (א) בכוונה לבצע גניבה או פשע, או המתפרץ מתוכו לאחר שביצע בו גניבה או פשע או נכנס אליו לשם כך, דינו - מאסר שבע שנים".
מסקנה: בעל הדירה בענייננו אינו עובר עבירה לפי סעיף זה, משום שהוא אינו נכנס או מתפרץ לדירה בכוונה לבצע גניבה או פשע.

2. סעיף 447 לחוק העונשין, שכותרתו: "הסגת גבול כדי לעבור עבירה", קובע:
"(א) העושה אחת מאלה כדי להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה, דינו - מאסר שנתיים:
"(1) נכנס לנכס או על פניו;
"(2) לאחר שנכנס כדין לנכס נשאר שם שלא כדין".
מסקנה: גם לפי סעיף זה בעל הדירה בענייננו אינו עובר עבירה, משום שהוא אינו נכנס לדירה או נשאר בה כדי להפחיד את השוכר, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה.

3. בדוחק רב יכול השוכר להתבסס על חוק הגנת הפרטיות, הקובע, כי פגיעה בפרטיות היא (בין היתר): "בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת" (סעיף 2(1) לחוק), וכי פגיעה בפרטיות במזיד היא עבירה, שעונשה עד חמש שנות מאסר, לפי סעיף 5 לחוק.
אבל טענה זו תידחה ותופרך, לדעתי, משום שהמשכיר יישען (בין היתר) על ההגנה שבסעיף 18(2)(ג) לחוק, לאמור: שהפגיעה בפרטיות (אם בכלל הייתה במעשה שלו, שנעשה בתיאום עם השוכר) נעשתה בתום לב, כדי להגן על עניין אישי כשר שלו.

לסיכום: בעל הדירה לא יעבור עבירה פלילית בכך שיחזור ויחליף את המנעול בדירתו שלו, שהשוכר החליף בלי רשותו.
מי שטוען אחרת, שיתכבד ויקום ויראה ויוכיח.

עופר יפה נימקתה את הסעיפים

אבל זה עמד במיבחן בית המישפט . כי פעם ניתפס אצלי וידאו ששידר לשכונה . בחוק הבזק כתוב ניתפס ציוד קצה. אם תוך 60 יום לא יוגש כתב תביע ,יוחזר התפוס . באתי למישטרה עים הסעיף הזה .
הם רצו להחזיר את התפוס . בא נציג הסרטים טען שוידאו הוא לא ציוד קצה . אלה רק טלפון פקס . ובסוף בית מישפט שינה את ההחלטה .
לא נירא לך שבית מישפט ישנה את מה שאתה מסביר או . או יפרש אחרת

נקוה שלא נעמוד במיבחן הסוגיה

אני משכיר 2 דירות לאנשים . בנתיים הכול בסדר
תודה לך עופר . וחג אורים שמח

כן בהסכמת הדיירים . אבל מעולם לא ניכנסתי

לדירה ללא רשות . ופעם סוכם שאני בא בשעה 9 בבוקר עם שיפוצניק לשפץ את האמבטיה על חשבוני . הסבתא לא הייתה בבית . חייגתי לבת איפו הסבתא אני בחוץ עם הקבלן . הסבתא היגיע אחרי 10 דקות ןפתחה . לא באתי עים מפתח מהבית . על כול מיקרה . הדיירים 10 עומדים בתשלומים . מעל 7 שנים . וגם אני כול תקלה או בעייה מתקן ומשנה . תריסים חשמל סתימות בביוף . אפילו שסוכם שהם מתקנים . כי אני מבין בהכול . ולא רוצה ליצר מחלוקת .
חג אורים שמח

אנשים מבוגרים . עדיין הטלויזיות שלהם

הם מהדור הישן . זכוכית . אז אין מה לקחת מישם . לכן היסכימו שמפתח אחד ישאר אצלי .לעומת זה הבת שלי הישכירה דירה . שהייתה בשכירות כבר .אני החלפתי לה צלינדר . ואת הישן נחזיר כאשר תעזוב את הדירה כי קנתה בית חדש אני חושב ללא ידיעת המשכיר

למעלה