האם במסגרת חידוש דרכון, מספר הדרכון משתנה?

אראמני

New member
האם במסגרת חידוש דרכון, מספר הדרכון משתנה?

הי, אני כרגע בתהליכים לקבלת ויזת תייר לארה"ב. כידוע יש צורך לרשום את מספר הדרכון בבקשה. רשמתי את מספר הדרכון הנוכחי שלי, אך לצערי הסתבר שאני חייב לחדשו - הוא הוצא במקור לפני יותר מעשר שנים. העניין הוא שהמספר שרשום בבקשה כרגע הוא המספר הישן. כבר ביקשתי לחדש, אבל אם המספר ישתנה, תהיה לי בעיה מול השגרירות. אז: 1. האם מספר הדרכון עלול להשתנות במסגרת חידוש הדרכון? (חידוש הוא התהליך שבו אתה מקבל למעשה דרכון פיזי חדש). 2. אם כן, האם יש דרך שתמנע את האפשרות הזאת, למשל לבקש ממשרד הפנים שמספר הדרכון יישאר זהה? 3. אם אין דרך כזאת, מישהו יודע מה הדרך הכי טובה לסדר את העניין מול השגרירות, כך שתהליך הנפקת הויזה לא יתעכב בגלל שינוי מספר הדרכון? א'

אבירן171

New member
אתה יכול להיות רגוע

אני חידשתי דרכון לפני שנה, וכל מה שהם עושים, זה להוסיף דף הארכה של הדרכון מאחד מהדפים הראשונים שלו.. המספר לא משתנה. אז שתהיה לך בילוי נעים בארצו של הדוד סם. בברכה, אבירן..

אראמני

New member
אשמח אם זה כך, אבל אתה אולי מדבר על הארכה?

כי אני הולך לקבל דרכון שפיזית הוא חדש לגמרי. הפקידה גזרה את הדרכון הישן והטביעה עליו חותמת "מבוטל" בכל הדפים הראשונים. יש מצב שאתה מדבר על הארכה? כי אני מדבר על דרכון שגילו למעלה מעשר שנים, ועל פרוצדורה שנקראת "חידוש".

אלדד(מ)

New member
אבירן למה אתה מטעה? זה כבר הופך הרגל אצלך.

אין דבר כזה להאריך דרכון יותר מ 10 שנים. צריך להוציא חדש. הדרכונים החדשים מוצאים כבר ל 10 שנים. הישנים היו רק ל 5 שנים ואפשר היה להאריכם עד 10 שנים. דרכונים ישנים לא היה ניתן לקרוא במכונה קוראת ברקודים - החדשים כן. דרכן חדש - מספר חדש. לראיון תבוא עם שני הדרכונים - הישן והחדש ותיתן להם - תגיד להם שרק כשמילאת את הטפסים שמת לב שנגמר התוקף שלו ומיד הלכת לעשות חדש כי לא רצית לעכב את הראיון שגם ככה יש אליו המון זמן לחכות. הם יכניסו את הויזה בדרכון החדש.

אראמני

New member
תודה, אני באמת מקווה שהם לא יעשו בעיות.

הם כותבים באתר שפרטים שגויים בבקשה עלולים לגרום ל"עיכובים", וכבר ייעצו לי לבטל את הבקשה, ולהגיש בקשה חדשה (כולל קביעת ראיון ותשלום מחדש). אתה יודע מניסיון שהם יקבלו את התיקון הזה? כי אם יש סיכוי שלא, אולי כדאי לבטל את הבקשה כמה שיותר מהר, ולקוות לקבל ראיון לפני 2009

אראמני

New member
"ייעצו" - לא השגרירות, אלא אנשים שמבינים בזה.

נראה לי קצת מוגזם להתחיל הכל מהתחלה ולשלם עוד כסף בגלל מספר דרכון בבקשה. אבל אולי הם צודקים ואין ברירה; אם הבקשה שלי תידחה, עדיף לבטל אותה כבר עכשיו ולמזער נזקים.

אלדד(מ)

New member
למה שלא תכתוב להם מייל ותשאל?

הכתובת שלהם [email protected] תסביר בדיוק מה קרה. מקווה שתקבל תשובה במהרה ואז תדע מה לעשות. אל תבטל את התור בינתיים.

Nרב

New member
פשוט מגיעים עם הדרכון החדש,

זה ממש לא ייחשב כהטעיה בזדון

אראמני

New member
את משוכנעת שלא יעשו לי בעיות?

טעיתי בתאריך התפוגה של הדרכון, והכנסתי בטופס תאריך לא נכון. כך שיש בטופס פרט לא נכון, וזה כשההוראות מדגישות שצריך לשים לב, וגם מציינות שטעות עלולה לגרום לבעיות. מישהו כבר המליץ לי לזרוק לגמרי את החשבון עם הטעות, ולפתוח חשבון חדש עם הדרכון המעודכן. אני חושש מעיכובים והסתבכויות והייתי באמת מעדיף להגיע לראיון עם שני הדרכונים ולסגור את זה ככה, אבל עוד יותר מפחד מבעיות או התייחסות נוקשה של הפקידים. מה ההסתברות שהם יכעסו ופשוט יבטלו לי את הראיון? או יותר גרוע, יסרבו לתת לי ויזה?

איריסג

New member
אבירן - אתה טועה ומטעה!

וכדאי אולי שתפסיק להיות כזה נחרץ בתשובות שלך - בטח כשהן שטויות מוחלטות. דרכון שהוא בן יותר מ 10 שנים - מבוטל. וכן - בדרכון החדש יש מספר דרכון חדש. אגב - אם את הויזה עדיין עושים לך בדרכון הישן - ורק אחר כך אתה הולך להנפיק דרכון חדש - זה ממש לא בעיה - אתה שומר את הדרכון הישן עם הויזה התקפה - מציג את הויזה בכניסה לארה"ב מהדרכון הישן - ואת הדרכון החדש המעודכן לצידה.

אבירן171

New member
אבוי לי, השעה עשתה את שלה../images/Emo163.gif

קראתי הכל, אבל משום מה, בשתיים בלילה לא ראיתי שכתבת 10, משום מה ראיתי מספר אחר.. כעיקרון אני עשיתי את אותו תהליך בדיוק לפני שנה ולא הייתי צריך להחליף דרכון. אבל שחכתי שהדרכון שלי פג תוקפו אחרי שעברו קצת יותר מ5 שנים (זה היה יותר מחמש שנים, אבל לא זכור לי שזה היה עשר). בכל מקרה, כל משפחתי עם דרכון יש לא הייתה צריכה חדש ואפילו הוציאו ויזה על הישן (מצחיק? לא יודע), כך שאני לקחתי מידע מהם. יכול להיות שלא שמו לב לתאריך הדרכון, כי לא המושלם קיים, אז כנראה שזה מה שקרה.. אגב, זה קיים רק בדרכון ישראלי, הדרכונים בעולם לא זכור לי שמחליפים מספר (לפחות לא באמריקאי.. אבל אולי החוקים קצת השתנו אחרי 11 בסמטפ'). בכל מקרה, כתיבת הודעה ב2 בלילה, אחרי שכתבת כבר 40 דף של מאמרים באנגלית יכולים לטשטש אותך קצת.. מצטער אל הטעות.. עצה לכולם - אל תקראו הודעות אחרי שעברתם את שעת השינה והיד כותבת בלי שהמוח חושב.....
בברכה, אבירן..

noa scotland

New member
../images/Emo45.gif חבל שאי אפשר לצרף אייקון ../images/Emo18.gif

לכל הודעה שלו, כדי שמי שלא מכיר אותו ייקח את התשובות שלו בערבון מוגבל.

incognito1980

New member
תפנה אליהם ואם זו בעיה, תגיש בקשה חדשה...

תפנה אליהם באמצעות המייל שנתנו לך, ומקסימום תזרוק לפח את הבקשה הזו ותגיש אחת חדשה. 12$ זה עוד לא כ"כ נורא.

אראמני

New member
הבעיה היא לא הכסף, אלא דחיית מועד הראיון.

כרגע יש לי ראיון באמצע אוגוסט, שזה ממש מוקדם. אם הבקשה תתבטל, אז מועד הראיון עלול להידחות במספר שבועות אם לא חודשים (!), וכל הנסיעה מפסיקה להיות רלוונטית.

incognito1980

New member
מה זה "אמצע אוגוסט"?

נכון לשלשום היו הרבה תאריכים פנויים החל מה-20 לאוגוסט לערך וכולל כמעט את כל אוגוסט - ספטמבר. נכון, עד לא מזמן היה משהו נורא עם התורים, אבל הופ! - קסם. עכשיו לא נראה שיש בעיה. חוץ מזה, גם אם לפתע לא יהיו תורים (לא סביר) ותקבל תור קצת יותר מאוחר תמיד תוכל לשבת יומיים מול האינטרנט, לרפרש ולתפוס משהו יותר קרוב. בקיצור, אני לא הייתי חוששת ברגע נדחיה של חודשים ואף לא של שבועות. לדעתי, אם אתה נרשם היום - מחר, יהיה לך ראיון עד תחילת ספטמבר (טוב, לא לסקול אותי אם משהו משתבש, כן?).

למעלה