האם בכלל יש טעם?

adama1251

New member
האם בכלל יש טעם?

הי כולם, אני באה לפורום מאוד מתוסכלת מכל עניין הלימודים בחו"ל...
אני סיימתי עכשיו תואר שני בגיאוגרפיה בהצטיינות יתרה (ממוצע 98), ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות (ממוצע 94).
יש לי רקע נרחב בעוזרות הוראה ומחקר, ובינתיים הציעו לי גם דוקטורט באוני חיפה עם מלגת קיום יפה.

בעקבות המלצה של המנחה שלי לתזה, התחלתי לחשוב על דוקטורט באוניברסיטה בארה"ב.
יצרתי לעצמי רשימה יפה של 5 אוניברסיטאות שיש בהן מחלקה לגיאוגרפיה טובה, וכמובן נותנים מלגת קיום מלאה.

הבעיה שלי היא עם מבחני Toefl ו- GRE:
יש לי לקויות למידה (דיסלקציה קלה והפרעות קשב וריכוז)- והפחד שלי הוא שאני לא אצליח היטב במבחנים האלה...
יש לי רמה מאוד טובה באנגלית- אני שומעת ומדברת שוטף לחלוטין, אבל הקריאה שלי איטית והכתיבה שלי... אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר על זה... שגיאות כתיב מפה ועד הודעה חדשה...
כל עוד יש לי בדיקת איות בWord, אני מצליחה להשתלט על הניסוח והשגיאות, אבל בלי זה אני חסרת אונים...
גם בפסיכומטרי (בזמנו) קיבלתי ציון ממש גרוע- אז ויתרתי והלכתי למכללה לשנה אחת, ועל בסיס השנה הזאת התקבלתי לאוניברסיטה לשאר התואר הראשון ואחרי זה השני....
יש לי המלצות רבות, אבל הלקויות שלי מונעות ממני לגשת למבחנים כאלו

אני סטודנטית מצוינת, ויש לי שאיפות מאוד גבוהות באקדמיה,
השאלה היא האם יש בכלל טעם לגשת למבחנים האלו? אם לא צלחתי את הפסיכומטרי- איך אצליח באלו?
והאם בכלל אפשר להיות סטודנטית טובה בחו"ל עם לקויות למידה? (שמעתי שהתחרותיות בארה"ב ממש גדולה בין הסטודנטים)

מיואשת לחלוטין

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה

אני שמח שאת כאן, ושמח שהשאלה הזו עלתה. קודם כל, כל הכבוד על כל מה שהשגת עד עכשיו - מאד מרשים.
&nbsp
*אני* חושב שלמרות שאני מבין לליבך, אין סיבה להתייאש. הלקויות שלך לא ״מונעות ממך לגשת״ למבחנים האלו. הלקויות יקשו עלייך להצליח, אבל לא נראה שזה עצר מבעדך בעבר.
&nbsp
שלושה דברים עומדים לטובתך לדעתי:
&nbsp
1. הקבלה לדוקטורט בארה״ב היא די הוליסטית, ויש ערך רב לכל ההישגים שלך עד כה, להמלצות שלך ולשאר ההיבטים של בקשת הקבלה מעבר לציונים במבחנים סטנדרטיים. בנוסף, את תקבלי הזדמנות בחיבורים שתצטרכי להגיש להסביר קצת על הדרך שעברת, והמכשולים שצלחת. בעיניי זה ישנה הרבה יותר (ולטובה) מאשר הציונים שלך במבחן.
&nbsp
2. ETS (האחראים על המבחנים הארורים האלו) מציעים התאמות:
&nbsp
https://www.ets.org/disabilities/test_takers/
&nbsp
שאולי תוכלי לקבל? למשל הארכת זמן? אני לא יודע על הנושא הזה הרבה, אבל שווה לבדוק, ותמיד אפשר להתקשר אליהם ולראות האם יש בכלל סיכוי שיאשרו לך דבר כזה. אם יהיה לך שעה וחצי במקום כל שעת מבחן או אפילו שעתיים במקום כל שעת מבחן אז מצבך יהיה הרבה יותר טוב.
&nbsp
3. אני מנחש שתנאי הקבלה בגאוגרפיה פחות גבוהים מאשר תוכניות אחרות, פונקציה של היצע וביקוש.. כך שגם אם לא תצטייני ב - GRE לא בטוח שזה ״יהרוס״ את סיכוייך. ב - TOEFL בכלל לא צריך להצטיין.. רק לעבור את הסף הנדרש - ומדובר במבחן קל יחסית למישהי עם רמת האנגלית שלך, גם עם הקשיים.
&nbsp
לגבי התחרותיות - זה מאד תלוי תחום, ותוכנית, ומחזור, ובמי את מקיפה את עצמך. אני לא חש בזה כלל, אני מתחרה בעיקר עם עצמי (וכרגע מפסיד..)
&nbsp
אל תתיאשי - לא נשמע שהתייאשת משום דבר עד כה, אז למה להתחיל עכשיו? קדימה לעבודה.

adama1251

New member
אני מודה לכם על התשובות, אבל

אבל אחרי שעשיתי לעצמי סימולציה של מבחן Toefl, אני חושבת שאין פה כל כך טעם...
בסימולציה (שהמנחה שלי לתזה עלי לי), הלך לי מעולה בחלק של הדיבור והשמיעה,
אבל בחלק של הכתיבה והקריאה, הלך לי ממש לא טוב.
היכולת להוציא מהם תוספת זמן היא מאוד קשה... הייתי בטוחה שהבירוקרטיה באוניברסיטה הזאת (לא אציין את שמה... אוניברסיטה בישראל) היא נוראית- אבל זה נראה ששם אפילו יותר גרוע...
אני מודה לכם על התשובות, אבל אני לא רואה טעם להתחיל תהליך של קבלה לחו"ל, כאשר את התנאי הבסיסי ביותר (מבחן סף באנגלית) אני לא מצליחה לעבור בצורה חלקה-
ואם אגש למבחן, ואקבל ציון נמוך- אז אף אוניברסיטה בארה"ב לא תקבל אותי.

לגבי מבחן ה-GRE, תתפלא, אבל רוב המוסדות ביקשו שאהיה ב-90% העליונים של המבחן (כלומר כן ביקשו שאצטיין).
את הפסיכומטרי בעברית לא הצלחתי לעבור- איך אני אמורה לעבור את זה?

אני בדרך כלל בן אדם מאוד אופטימי, ומאמינה שאפשר לשנות ולהזיז דברים על מנת להצליח, אבל התחושה כאן היא שאני אבזבז הרבה כסף על הרשמה ומבחני סף, ובסוף בגללם אני לא אתקבל...

תודה בכל אופן

Philip Jr

New member
תגובה

אני עדיין חושב שה - TOEFL הוא לא מכשול רציני, אבל ה - GRE הוא בהחלט מכשול רציני במצבך אם את צריכה להגיע לאחוזון 90 פלוס.
&nbsp
אולי האפשרות היותר מתאימה לך היא להרחיב את ההגדרה של חו״ל ולנסות להתקבל למדינות אחרות בהן אין מבחנים כמו ה - GRE.. או ללכת על דוקטורט בארץ (שכבר התקבלת אליו) ולעשות פוסט-דוקטורט בחו״ל. לפוסט לא צריך לעבור מבחנים..

adama1251

New member
דווקא לימודים בקנדה יותר קסמו לי מאשר בארה"ב

הבעיה היא שלא בכל המוסדות נותנים מלגת קיום, וצריך להסתדר עם כסף כיס...
&nbsp
מצד אחד, אני הייתי שמחה ללמוד במוסדות בקנדה כמו סיימון פרייזר בוונקובר,
אבל מצד שני הם לא נותנים מלגת קיום מספקת....
&nbsp
מה זה אומר? שצריך לשנות גישה ולחשוב על ארצות הברית כיעד ללימודים-
ומה קורה שם?- צריך לעשות את הGRE...
&nbsp
אני מרגישה שלא משנה לאיזה יעד אני הולכת- אני אתקל במכשול...
אני לא רוצה סתם לבזבז כסף על הרשמה, אם לא אצליח לעבור את הGRE,
אבל אני גם לא רוצה להירשם למוסדות קנדיים, כאשר אני יודעת שאני צריכה לבוא עם 25,000 דולר כסף כיס.
המטרה שלי היא לא להוציא כסף על דוקטורט, אלא להצליח להחזיק את עצמי עם מלגת קיום....

idohatam

New member
סיימון פרייז'ר יחסית אוניברסיטה קטנה ועניה בעיר מהיקרות

בקנדה. נסי לבדוק מה קורה באוניברסיטאות גדולות יותר. כסף בכל מקרה תצתרכי להוציא מלגת קיום היא שכר רעב.

Philip Jr

New member
בהחלט תיתקלי במכשולים

זה חלק מתהליך הקבלה, לכולנו. העובדה היא שבכל מקרה קשה להחזיק את עצמך עם מלגת קיום בלבד.. ולרובנו מבחנים סטנדרטיים הם ממש לא פינוק גדול.. אבל בכל מקרה, לנסות להתכונן ל - GRE בקושי יעלה לך משהו, פרט לזמן כמובן.. ואולי מאז הפסיכומטרי השתנו כמה דברים ודווקא תצליחי לא רע..
&nbsp
אחרת, אם את לא מוכנה לנסות - תשקלי פוסט דוק בחו"ל או שתוותרי על כל הרעיון ותמשיכי הלאה.

adama1251

New member
אני חושבת שבמקרה הזה

אני פשוט אוותר על הרעיון של דוקטורט בחו"ל ואעבור הלאה....
הרעיון לגשת לGRE מאוד מלחיץ אותי, עד כדי כך שקצת נכנסתי לדיכאון.
ניסיתי לראות את הקונספט של הGRE, וזה באמת יותר קשה מהפסיכומטרי (ולמרות שעבר זמן לא מבוטל מאז, עדיין יש לי קושי עם סוג כזה של מבחן).
&nbsp
כשנכשלתי בפסיכומטרי, אני ידעתי שיש לי אלטרנטיבות טובות (כמו ללמוד במכללה שמוכרת למל"ג ולא דורשת יותר כסף לשנה).
במקרה שנמצא לפני, אני מוצאת שהאלטרנטיבות הם לא באמת מציאותיות... אלא יקרות (כמו במקרה של סיימון פרייזר).
לאנגליה אני לא רוצה לגשת (מהרבה סיבות).
אז האופציה היחידה היא להישאר בארץ....
ולמרות שזה מבאס, אני עדיין אוציא דוקטורט (זה לא סוף העולם שזה בארץ ולא בחו"ל), ולא אצטרך במקרה הזה להוציא כסף כיס (כי הכל יהיה משולם על ידי מלגת קיום).
&nbsp
אני מאוד מאוד מודה לכם על העזרה והתמיכה.
אני פשוט חושבת שבמקרה שלי זה יגרום לי יותר לחץ וחרדה מאשר שזה יעשה טוב (ואם ככה אני מתנהגת ממבחן טופל, מה אני אעשה במבחנים רגילים?).
בכל אופן, תודה

מה התחום בגיאוגרפיה בו את רוצה לעסוק?

מתוך הכירות עם כמה סטודנטים בינ"ל במחלקה לגיאוגרפיה אצלנו שכישורי השפה שלהם איומים החלטתי לראות מה הדרישות שלהם.
http://geog.ucalgary.ca/graduate/prospective-students/thesis-based-students/admission
להוציא 550 ב TOEFL, גם בלי הקלות בבחינה, לא אמורה להיות בעיה. מכרה דיסלקטית ו ADHD שלי לא קיבלה הקלות והשיגה ציון גבוהה בהרבה על אף שלא סיימה את כל המטלות.
זה אפשרי.
לגבי מימון... סטודנטים לגיאוגרפיה כללית מקבלים אצלנו מימון מחלקה של עד $30K לשנה (אחרי תרגולים והוראה וכדומה). אלו שעובדים בפרוייקטים קשורי תעשיית האנרגיה מקבלים מלגות מתוך תקציב המחקר של מובילי הקבוצה ומגיעים גם ל $40K לשנה. אבל צריכים לתקצב 'הכל' לתוך זה (כלומר, טיסות ורישום לכנסים, יציאות לשטח וכדומה).

GeJuFan

New member
להפך כמי שהיא לקוית למידה בעצמה

אני יכולה לומר שהאילטס הוא מבחן יותר קשה מהטופל.
אם היא מתקשה עם הטופל האילטס בטוח יהיה לה קשה יותר.

estee from ynet

New member
To some it has an advantage

The IELTS is a shorter test and is supposed to be easier for those who have difficulties concentrating. It's an individual preference.

Some prefer the British system.
Some do not like a fast-paced computerized test.
Some do not like the multi-choice format.
It's explained well in this link:
http://ieltsadvantage.com/2015/06/17/ielts-vs-toefl-which-is-easier/

She could do a practice test and see for herself:
http://takeielts.britishcouncil.org/prepare-test/free-practice-tests

In addition, it offers special assistance to students with learning disabilities:
http://takeielts.britishcouncil.org/book-your-test/special-arrangements

idohatam

New member
לא התיאש

גם לי יש דסלקציה, גם לי יש המון שגיאות כתיב אפילו בעברית. בזמנו כשביררתי לגבי הקלות לדסלקטים הבנתי מ ETS שצריך לקפוץ מעל הרבה מכשולים כדי לקבל אבל התברר לי שהם לא מורידים נק' על שגיאות איות אלא רק על שגיאות דיקדוקיות.
כפי שציין פיליפ, המבחן עצמו הוא דיי בסיסי וקל ולמישהו שחי אנגלית בכל מקרה בגלל שזו השפה באקדמיה הוא לא באמת בעיה. חכי עם היאוש, תעשי סימולציות ומבחנים לדוגמא כדי שתראי היכן את עומדת תמיד אפשר להתיאש אח"כ.
קיצור אם שני תארים בגאו-בליפינג-גרפיה (למה?!) לא שברו את רוחך ואת עדיין שוקלת ברצינות להשאר באקדמיה, מה זה טופל
?
לגבי תחרותיות, בתארים מתקדמים התחרותיות היא בד"כ מאוד דון קישוטית ז"א נלחמים בעיקר בתחנות רוח ובאויבים דמיוניים. טוב לא באמת דמיוניים אבל בכל מיני אנשים שאתה לא מכיר אבל פרסמו מאמר בתחום שלך חודש לפני ששלך יוצא.

אור302

New member
GRE זה רק בארה"ב

ארופה, קנדה, אוסטרליה - שם לא צריך. כן צריך בחינה באנגלית אבל אותה קל יותר לעבור וגם נדרשים לפחות.

לא מדויק. יש פקולטות בקנדה שדורשות GRE

במיוחד כשמדובר בסטודנטים זרים. לא יודעת לגבי אירופה ואוסטרליה.

BigMatilda

New member
אל תתייאשי כל כך מהר!

1. יש מחלקות שלא דורשות GRE בכלל, או שמייחסות לו משקל די נמוך
2. החלק של האנגלית ב-GRE לא כזה חשוב למשהו סמי-מדעי כמו גיאוגרפיה (סורי, הייתי חייבת, בתור גיאופיזיקאית
) לי למשל היה 400 מתוך 800 בחלק של האנגלית ב-GRE (ניחשתי את כל התשובות, וניצלתי את הזמן למנוחה לקראת החלקים האחרים) , והיה לי רק תואר ראשון, אבל איך שהוא התקבלתי לחמש מתוך שמונה האוניבאסיטאות שנרשמתי אליהן.
3. בהחלט תוכלי להסביר את הנתונים שלך בחיבור האישי, ואולי גם לרמוז לממליצים שלך (שזה בתכלס החלק הכי חשוב) להזכיר כמה למרות כל הקשיים הגעת להישגים.
&nbsp

אילה871

New member
היי יש לי גם ליקויות למידה

היי מה שאת צריכה לעשות זה לקבל הקלות בGRE זה פאקין 150% מינמום!!! או אפילו 200% הרבה יותר קל מלקבל את ההקלות בארץ . אגב, אצלי בתחום יש יענו בארצות הברית כזה עזרה מיוחדת למי שמוכר עם ליקויי למידה. קיצר דווקא בארצות הברית הכי מבינים ומתחשבים אז דווקא פה לא הייתי דואגת. ובנוגע לשיראל, המרכז הארצי שלל לי את הזכאות להקלות למבחנים שעשיתי ...

למעלה