האם בגילי כדאי?

yaronus8500

New member
האם בגילי אפשר לשנות?

שמי ירון, אני בן 36 נכה עם בעיות גב(ניתוח של פריצת דיסקים) ראייה(עיוורון לילה עין עצלה וירידה בחדות ראייה עם פגיעה בשדות ראייה), ברכיים, פסוריאזיס ופיברומילגיה.לאחרונה הועלה החשד כי יש לי הפרעת קשב וריכוז,האם בגילי ניתן לעשות את השינוי? היכן בודקים(אני מקרית שמונה)? האם יש משמעות לחדר לטרלי ימני מורחב בסריקת סי טי? אגב ,אין מידע מספק לגבי מבוגרים באתרים,אשמח גם לקישור למידע כזה. תודה, ירון.

zivadina

New member
שינוי

שלום ירון וברוך הבא אלינו. ניתן לאבחן ולטפל בהפרעת קשב בכל גיל. אני, למשל, אובחנתי בגיל 45 ומאז מטפלת בדרכים שונות בהפרעת הקשב שלי. אצלך מדובר בבעיות מורכבות ביותר, ולא ברור אם בעיות הרכוז שלך נובעות מהפרעת קשב כהגדרתה, או שמבעיות אחרות אשר פוגמות ברכוז שלך. רק נוירולוג ופסיכיאטר ידעו לעשות לך "אבחנה מבדלת" אשר תגדיר מהי הסיבה לפגיעה ברכוז שלך, ואיך ניתן לטפל בה. אתה מוזמן לקרוא כאן מידע על מבוגרים עם הפרעת קשב (ADHD). תמצא גם קישור לפורום התמיכה למבוגרים עם ADHD. הפורום שלנו מתמקד בהורות לילדים ADHD. בהצלחה!

yaronus8500

New member
האם בגילי כדאי?

שלום אני בן 36 נכה הסובל מבעיות ראייה,גב,פסוריאזיס,פיברומיאלגיה ועוד לכן קשה לי להחליט האם ההשקעה הכספית לאבחון שווה את זה,האם ניתן לטפל בי בגילי במידה שיש לי ליקוי?(אגב הגעתי לך בהמלצת פסיכיאטר)יש קשר בין חדר לטרלי ימני מוגדל לליקוי? איך אני מוצא מכון איבחון טוב ואמין? האם זה מוכר כמחלה ע"י הביטוח הלאומי? האם צריך קודם בירור נוירולוגי (אני בסדרת בדיקות כעת)?

תמיד כדאי, אבל...

קשה לי לחשוב כיצד ניתן לעשות אבחנה מבדלת בין פיברו, הגורמת לקושי בריכוז, לבין בעיית קשב וריכוז אורגנית. ADHD לא מוכרת כמחלה על ידי הביטוח הלאומי, והאיבחון נעשה על ידי נוירולוג או פסיכיאטר. אני ממליצה לך, במידה ותחליט להתאבחן, להגיע לרופא שמכיר היטב פיברו וגם בעיות קשב וריכוז. בברכה שרון

05 מיכל

New member
שלום וברוך הבא!

האם כדאי בגילך? הגיל הוא לא השאלה. אני אובחנתי בגיל 38 והתחלתי טיפול בגיל 41. היה כדאי עד מאוד. השאלה היא אחרת, והיא מתחלקת לשני מישורים: האחד הוא עד כמה הפרעת הקשב - אם זו אכן הבעיה - מפריעה לך בחיי היום יום, ועד כמה טיפול בה יאפשר לך לשפר את איכות חייך. לפי תיאורך יש הרבה דברים שמקשים מאוד על היום יום שלך, והשאלה היא אם שיפור בתחום הסימפטומים של ADHD ישפר באופן משמעותי את התמודדותך בתנאים המסוימים והקשים שלך. (דרך אגב, כדאי לשאול את הפסיכיאטר אם במקרה שזה אכן ADHD יש אפשרות לטיפול תרופתי מתאים בהתחשב במצבך הספציפי. האם אים התנגשות בין התרופות המסוימות ל ADHD לבין תרופות שאתה מקבל, ואם אין התוויות נגד במצבך.) המישור השני הוא אישי יותר: האם הבירור אם יש או אין לך ADHD עשוי לעזור לך בהתמודדות הרגשית , בהיכרות שלך עם עצמך ובקבלתך את עצמך. ועל זה - איש מךבדך לא יכול לענות. כשאני פניתי לאבחון לא היה בדעתי להיעזר בתרופות, אבל הרגשתי שאני חייבת לדעת אם יש לי או אין לי ADHD. זה היה הכרחי בשבילי, זה ההי המפתח לפתרון חידת "מי אני". אבל לא לכל אחד זה כך, ואת זה רק אתה יכול לברר. ואם נחזור למישור הראשון - שם דווקא אפשר להתייעץ עם אחרים. בוא לבקר אותנו בפורום "תמיכה למבוגרים ADHD" (הפורום כאן הוא יותר להורים של ילדים עם הפרעת קשב) וספר קצת יותר איך הסימפטומים של ADHD אפשרי משםיעים על חייך. בוודאי יהיו תגובות שונות ומשונות, שיעזרו לך ללבן לעצמך את הנושא. בהצלחה!

thefistuk

New member
אני אוהב את הפורום הזה יותר

מהפורום של המבוגרים (אם כי אני כבר מזמן לא ילד)

sharon84

New member
אני חושבת שעדיף פסיכיאטר

המלצה: ד"ר אורי שוורצמן,ת"א.אם תרצה פרטים ,פנה אליי במסר.

zivadina

New member
תודה. שני הפורומים משלימים זה את זה

בהיותם כל כך שונים. יש כאן הרבה הורים שגולשים גם בפורום המבוגרים. רמז, חלק גדול מן המנהלות שלנו, וגם אני...

למעלה