האם בבית המשפט לענייני משפחה מותר להכפיש וללכלך ?

yairnatty

New member
האם בבית המשפט לענייני משפחה מותר להכפיש וללכלך ?

לפני ימים אחדים העורך דין שלי הגיש לבית המשפט את המאזן הכנסות האישי שלי מהשנה האחרונה על פי בקשת השופטת , לצערי מבלי שהעורך דין של אשתי הוכיח את דבריו הוא הוציא תגובה ארסית לבית המשפט שבה הוא הכפיש את אמינותי
טען שהדו"ח שקרי , שאני שקרן ומעלים הכנסות.

מאד מאד נפגעתי מהתגובה הארסית שלו מה גם שאין לו שמץ הוכחה לדבריו , ההפך הוא הנכון אני יכול להוכיח שהכל אמת ,
האם מותר לו להגיב בהשתוללות כזו ? אין חוקי אתיקה לעורכי דין שימנעו מהם להיתנהג בכזו ברבריות ??

yairnatty

New member
באותו עניין...

כמובן ששאלתי את העורך דין שלי את השאלה הנ"ל תשובתו היתה שבגלל שהכל נערך בדלתיים סגורות אז אין כאן הכפשה או לשון הרע ושבית המשפט מתעסק רק
עם ראיות ולא טענות שנאמרות מהפה אל החוץ.
מה דעתכם ??

הכפשות בהליכי גירושין

שלום רב,

למרבה הצער התופעה של ניסוח בוטה ומכפיש של כתבי טענות שמוגשים לבית המשפט בהליכי גירושין הוא תופעה נפוצה.
מבחינת דיני לשון הרע, כל דבר שנכתב במסגרת כתבי טענות שמוגשים לבית המשפט הוא חסין באופן מוחלט מפני תביעה בלשון הרע, גם אם מדובר בדברים קשים ביותר שלא קשורים לנושא הנדון. זו הפסיקה של בית המשפט העליון. לכן, מהבחינה הזאת לא תוכל לעשות דבר.
מבחינת אתיקה של עורכי דין, יש לעורכי דין חובה אתית להתנסח בכבוד ובדרך ארץ כלפי הצד שכנגד. אם הדברים עוברים את גבול הטעם הטוב ואינם נחוצים לעניין, תוכל להגיש תלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין כנגד אותו עורך דין. אך אל תתלה בכך תקוות גדולות. בדרך כלל ועדת האתיקה תמתין עד לסוף ההליך המשפטי כדי להכריע בתלונה שלך.
אפשרות נוספת היא לפנות לבית המשפט ולבקש למחוק כתב טענות מכפיש ופוגעני שלא לצורך. יש לבית המשפט סמכות לעשות זאת, אך גם כאן, בית המשפט עושה שימוש בסמכות הזאת מאוד בצמצום.
לכן לסיכום, לצערי אין הרבה כלים אפקטיביים להתמודד עם התופעה הפסולה הזאת. יש לקוות שבתי המשפט יבינו את האחריות שלהם למגר את התופעה על ידי פסיקת הוצאות ניכרות במקרים המתאימים.

למעלה