האם באמת חיוני לשים פילטר מים אחרי שעון המים?

• פותח הנושא u m h
  • פורסם בתאריך

u m h

Member
הפילטר הזה לא הוחלף הרבה זמן, התפורר והזרים ליכלוך לכל הקו וגרם לסתימות.
אז מה באמת עדיף, לוותר על פילטר או להחליף כל כמה חודשים ?

קבצים מצורפים

• פילטר.jpg
    פילטר.jpg
    1.1 MB · צפיות: 2

רשר

Well-known member
מנהל
זה גוף מסנן בעל צפיפות גבוה מאוד, יתאים למעבדה, מרפאת שיניים וכל מקום שיש בו מעברי מים מאוד עדינים שעלולים להפגע מגופים המרחפים במים,
אם זו הבעיה שלך החלף לאותו הדבר,
אם אין לך צורך ברמת סינון גבוה הרכב גוף בגודל דומה אך פחות צפוף כך שיסתם אחרי זמן ארוך משנה,
בהזדמנות זו חשוב על נושא האבנית אם זו בעיה שיש בביתך והתקן גוף סינון הכולל "סיליפוס" שמונע התדבשות אבנית בבית,
אם אתה מקבל מים ממתקני התפלה - וותר על המסנן

u m h

Member
תודה.
המים מגיעים אלינו מכל המקורות, אקוויפרים, מקורות, מתקני התפלה והמוביל הארצי.
יש כמובן אבנית, אבל אינני יכול לקבוע אם היא "סטנדרטית" או מוגברת.
האם תוכל לספק לי קישור לסנן שיחזיק מעל לשנה ומתאים לתנאים הנ"ל?

רשר

Well-known member
מנהל
מה שיחזיק הרבה זמן מסנן גודל חול ומעלה, אם אתה רוצה לטפל באבנית אתה צריך מסנן הכולל סיליפוס אחרת אלו אגדות "מגנטים, חשמל,,,"
כל מתקן שתקנה יבצע מה שמבטיח הספק אבל טווח הפעילות מפוקפק,
כן גם סיליפוס צריך לחדש כל שנה עד שנה וחצי גם אם רואים המסנן כדורים
זכור שיש לך כבר מסנן ומספיק לקנות גוף סינון כרצונך רק שיתאים למבנה המערכת, אחרת צריך להחליף הכל,
https://www.talnetafim.com/product/...OdUjwuAPZpl53uxdxfn8wa9QJ29BaQXBoCaQAQAvD_BwE כאן צריך להחליף כל שנה

dudi4321

Active member
יש שאומרים שהסיליפוס לא בריא.
לי היה מזמן תמי 4 מתחת לכיור. ממש בלגן כל חצי שנה להחליף פילטר יקר, כל חצי שנה נורת UV. יוצא שהמים ששותים יקרים.
אחרי השיבר לא היה לי פילטר. אמיין שפעמים קולט נחושת נסתם. פעם אחת החליפו לי ופעם שניה החלפתי את הפנימי לבד שגם נסתם. בשנים האחרונות יש מים יותר מותפלים וגם הקולט מברזל ומחזיק כבר הרבה שנים. צנרת ברזל המים החמים בחלקה סתומה, עקפתי עם צינור פלסטי ובידוד.

u m h

Member
יש שאומרים שהסיליפוס לא בריא.
לי היה מזמן תמי 4 מתחת לכיור. ממש בלגן כל חצי שנה להחליף פילטר יקר, כל חצי שנה נורת UV. יוצא שהמים ששותים יקרים.
אחרי השיבר לא היה לי פילטר. אמיין שפעמים קולט נחושת נסתם. פעם אחת החליפו לי ופעם שניה החלפתי את הפנימי לבד שגם נסתם. בשנים האחרונות יש מים יותר מותפלים וגם הקולט מברזל ומחזיק כבר הרבה שנים. צנרת ברזל המים החמים בחלקה סתומה, עקפתי עם צינור פלסטי ובידוד.
אני לא יודע כלום לגבי מקורות המים שלי אבל כן יודע שיש מדי פעם הפסקות במים והרבה דיירים מסביבי בונים ומשפצים ויש לי הרושם שפעולות כאלה עלולות להכניס חלקיקים מזהמים לקו וכן ליכלוך שגורם לסתימות - וזה בעיקר מה שאני רוצה למנוע עם הפילטר.

רשר

Well-known member
מנהל
הטוענים נגד סיליפוס טוענים גם נגד תקשורת סלולרית - מכשיר מנגו עתיק הציל את חיי, אז מי שנגד תקשורת ונגד חשמל שיחיה בלי וינה,
אגב אבנית במערכת המים תקינה לא גורמת קיצור חייה (ברזל 50 שנה, פלסטיק עבר כבר 50) אבל מהווה טריק שיווקי מעולה כמעט מאוד צריכת חשמל עודפת,
בדוד חשמל נוצרת כמות גדולה של אבנית בגלל תכנון לקיצור חיי הדודים ע"י היצרנים בשיתוף מכון התקנים

dudi4321

Active member
תוכל לפרט? מה במבנה הדוד, גורם להגברת אבנית?מכיר שבשרוול מאיץ מצטברת אבנית בכמות גדולה. לדעתי זה "אבן קומקום" בגלל חימום מקומי של גוף החימום.
משווה לדוד ענתיקה שהשתמשתי פעם היתה בו ספירלה של חוט חימום בקרמיקה והכל בתוך צינור אטום.
והסיליפוס שמעתי ממומחה שבדק.

רשר

Well-known member
מנהל
המומחה שבדק סיליפוס עובד במכוני תקנים באירופה? אם לא אז כנראה מומחה מטעם עצמו או אינטרנט,

תכנון ותקן דוד:
תרמוסטט מאפשר להגיע עד 70° במקום רק עד 50° כאשר ב 65° מתחילה הגברת שיקוע אבנית, ועלית לחץ פנימית,
שרוול כבר כתבת,
יחס הספק חשמל לשטח גוף חימום שהיה בצינור הישן 850W עד 1500W והיום מינימום 2500W, ציפוי פנים עם בטון בעובי דק מאמייל שמגביר חלודה עד לפיצוץ הדוד מהלחץ שיוצר התרמוסטט,

בביתי הקטן החלפנו ב 25 שנים 5 דודים,
בבית שנולד אבי לפני 103 שנים תלוי דוד 120 ליטר מקורי תוצרת ישראל, הוחלפו עם הזמן גופי חימום, המונה היה "לילה" וחובר קבוע אך עדיין מחייב בחח"י,

נערך לאחרונה ב:
למעלה