האם אתם שונאים?

ryngs

New member
האם אתם שונאים?

אנא קראו מקרה שקרה למישהי שאני מכיר. מעניין מה דעתכם. "הייתי בראיון עבודה במנהלת ***** לעבודה מול מישהי במקום גבוה מאד שם. נכנסתי לחדר שלה, היא העיפה בי מבט שמיד ראיתי כמה הוא היה עקום, ואז השחילה לראיון שאלה "אני לא מאמינה, אני הכי רחוקה מאמונה שיש, ולא כשר אצלי בבית. אני אוהבת לעשות מסיבות אצלי בבית ולהזמין את הצוות ואת המזכירה. את תבואי?" אמרתי לה "ברור שאבוא". והיא שאלה, בטון מתריס "ותאכלי איתנו?" עניתי לה שלא, אבל לא אעשה את זה באופן מתריס או בולט... היא התנפחה מולי בעלבון מעושה, והיה ברור לי שהיא חיפשה סיבה לא לקבל אותי, ומצאה אותה." האם זוהי שאלה ראויה בראיון עבודה? האם החילונים שמגדירים עצמם נאורים פתוחים וליברלים באמת כאלה, או שחלק מהם מונעים משנאה?

ryngs

New member
הלואי, הלואי

שזה היה פיקטיבי. שמעתי את זה ממישהי שעברה את זה על בשרה, וזה לא המקרה היחיד הדומה.

ryngs

New member
תגידו, אתם רציניים?

למה שאמציא את זה? למה אתם חושבים שאין שנאה כלפי דתיים? מה האינטרס שלי? אם אומר לכם את שם החברה ("דרך ארץ", מינהלת כביש חוצה ישראל) תאמינו יותר? האם אתם מעדיפים לאטום אזניים ולנפנף ב"תביא הוכחות, זה לא נשמע אמין" במקום להתייחס עניינית? תתעוררו. אולי אם הייתם יודעים כמה אפליה יש נגד מגזרים שאתם לא תומכים בהם הייתם קצת יותר מאוזנים.

אם יש שנאה כלפי דתיים? יתכן

אבל מה שאתה מתאר כאן נשמע כמו הסטריאוטיפ של החילוני המצוי. אולי זה מוכיח דווקא את שנאתך ובורותך בכל הקשור לחילונים? אגב, אם זאת רמת ההוכחות שאתה מסוגל לספק, אני מאוד מקווה בשבילך שאף אחד ב"דרך ארץ" לא קורא את ההודעות האלה.

ryngs

New member
אני לחלוטין לא בור

בכל הקשור לעולם החילוני, יש לי שני אחים חילונים ואני בחרתי להיות דתי. אני מכיר את עולמם, והם מעורים היטב בברנז'ה, ואיני שונא אותם.. יש לי יסוד להאמין שדוקא אתה הוא שלא מכיר את העולם הדתי. אני דוקא מאד מקווה שמישהו מ"דרך ארץ" ישמע על זה, כי את הבחורה לא הצלחתי לשכנע להתלונן או לפרסם את הסיפור. אתה מעדיף להתעלם מהסיפור ולהאמין שדברים כאלה לא קורים, זבש"ך. תמשיך לטמון את הראש בחול ולהאמין שהחילונים לא מפלים לרעה דתיים.

the mnm factor

New member
אני שומע עכשיו סיפור הזוי ממקור

שני... זתומרת אפילו אתה אומר שזה קרה למישהי שאתה מכיר... איך אני יכול להאמין לזה?

ערב רב

New member
מה זה משנה? יש מיליוני חילונים

במדינה, ביניהם רבים האלימים וגם השונאים קבוצות שונות, לרבות דתיים.

והאם -אתם- שונאים?

הנה לך סיפור בכלל לא פיקטיבי, וגם מתועד בתקשורת. צעדתי במסגרת הפגנת זכויות אדם בעיר מרכזית בישראל. בצידי ההפגנה ראיתי אנשים עם מבטי שנאה בעיניים. הם זרקו עלינו טיטולים עם צואה, קיללו אותנו בקללות עסיסיות, וראיתי שהם מחפשים את הדרך (לא את הסיבה) בה יוכלו לפגוע בנו. ואחד מהם גם עשה את זה, והתפרץ פנימה עם סכין ודקר שלושה מהצועדים. בקיצור, יקירתי, שנאה היא מאפיין אנושי, לא מאפיין של דת או חוסר דת, ולפני שאת באה בביקורת אל החברה החילונית, אולי כדאי שתסתכלי קודם פנימה.

ryngs

New member
אני לא שייך לעולם החרדי

ולא אוהב את צורת הביטוי הזאת שלהם. אני עסוק תמיד בהסתכלות פנימה, ולא תמיד רואה את זה בשמאל החילוני. אני גם לא מבין מדוע אתה וחבריך בוחרים דרך כל כך ביזארית לדרוש שוויון זכויות, אבל בהחלט מגיע לך להתחפש לליצן חצי ערום ולצעוד בעיר, כזאת היא הדמוקרטיה. האם הסיפור שלך מצדיק סינון מועמדים למקומות עבודה? אגב יש לי גם סיפור הפוך, על מישהי דתיה שהתקבלה לעבודה בהייטק אחרי שהבוסית שאלה אותה אם לא מפריע לה שכולם חילונים בחברה ושהיא לא מכירה בכלל דתיים. היא אמרה שלא מפריע לה, והתקבלה. אני לא מבין מדוע בוס צריך לשאול שאלות כאלה דביליות.

חלילה לי מלהצדיק את הבוסית המפלה

הצדק עימך ששאלות מסוג זה לא לגיטימיות, והצדק עימך שאסור שהן יהוו שיקול בקבלה לעבודה. ובמנותק לחלוטין מנושא העבודה, הוכחת בדיוק בהודעה שלך שהשנאה כלפי האחר (וגם הבורות) מפעפעת בעורקיך - כשאני צועד בתל אביב / ירושלים אני "ליצן חצי ערום", וכשאדם דתי צועד אז הוא פשוט אדם דתי?. אם אתה אכן עסוק תמיד בהסתכלות פנימה, אולי כדאי שתחליף מספר במשקפיים.

אכן

לפניך תמונה שלי עם עוד כמה חברים ממצעד הגאווה ב-2003. האם אנחנו נראים כ"ליצנים חצי ערומים"? אני משתתף במצעדי הגאווה מ-2001, ומעולם לא התלבשתי בצורה אחרת. כך גם חבריי לתמונה, כך גם רבים מהצועדים. בכך שבחרת לשלול את הלגיטימיות של מצעד הגאווה על בסיס "תמונות פיקנטיות" בעיתונות או מה שהחברה (השמרנית) שבה אתה חי לימדה אותך, הוכחת את בורותך ושנאתך לאחר. הטחת בי עלבון תלוש מהמציאות. לפסול את האחר זה קל. יכולתי לחשוב על מגוון עלבונות מאוד לא מחמיאים לאנשי הדת האורתודוקסים, לדתיים הלאומניים שמתבצרים על גגות בעזה, וחלקם אפילו יהיו "מבוססים על סיפור אמיתי", ולא על בדיה תקשורתית. אלא שאני מבין, כפי שהייתי מצפה ממך להבין, שאי אפשר תמיד להקיש מהפרט אל הכלל, ואי אפשר לפסול אנשים מאמינים, רק על בסיס התנהגותם של מאמינים אחרים.

למעלה