האם אתם שונאים?

ryngs

New member
האם אתם שונאים?

אנא קראו מקרה שקרה למישהי שאני מכיר. מעניין מה דעתכם. "הייתי בראיון עבודה במנהלת ***** לעבודה מול מישהי במקום גבוה מאד שם. נכנסתי לחדר שלה, היא העיפה בי מבט שמיד ראיתי כמה הוא היה עקום, ואז השחילה לראיון שאלה "אני לא מאמינה, אני הכי רחוקה מאמונה שיש, ולא כשר אצלי בבית. אני אוהבת לעשות מסיבות אצלי בבית ולהזמין את הצוות ואת המזכירה. את תבואי?" אמרתי לה "ברור שאבוא". והיא שאלה, בטון מתריס "ותאכלי איתנו?" עניתי לה שלא, אבל לא אעשה את זה באופן מתריס או בולט... היא התנפחה מולי בעלבון מעושה, והיה ברור לי שהיא חיפשה סיבה לא לקבל אותי, ומצאה אותה." האם זוהי שאלה ראויה בראיון עבודה? האם החילונים שמגדירים עצמם נאורים פתוחים וליברלים באמת כאלה, או שחלק מהם מונעים משנאה?

vinney

Well-known member
קח שקל

חילונים מגדירים את עצמם נאורים פתוחים וליברלים? כל החילונים חראות שלא סובלים דתיים? מה אתה רוצה מאיתנו?

snift

New member
אם זה מקרה אמיתי, הרי שזה עניין

למשטרה ולא לפורום. עצם השאלה אינו חוקי.

sheketz

New member
תשובות

1. מה דעתי על המקרה: לפי החוק ולפי ההגינות הבסיסית אסור לשאול שיקולים של דת, ונראה שיש כאן אפליה פסולה. עם זאת עלי לציין שחוקי העבודה בישראל לא נאכפים יותר מידי. החברה שלך יכולה לנסות ולתבוע את מקום העבודה, אני לא יודע מה הסיכויים להצלחה כאן. גם השאלה אינה מעידה במאת האחוזים מדוע נפסלה המועמדות של חברתך. 2. האם זאת שאלה ראויה בראיון עבודה? יש בשאלה בעיתיות , אבל מהכירותי עם עולם ראיונות העבודה לפעמים שואלים שאלות פרובוקטיביות, כך שלא הייתי פוסל את השאלה על הסף. 3. האם החילונים באמת פתוחים וליברלים או מונעים על שינאה? כמו בכל חברה , יש אנשים שמסתייגים מאנשים ששונים מהם. אני לא מצדיק את זה, להיפך, אבל מאידך לא הייתי נגרר לקטגוריות של "שינאה" בתיאור התופעה, אלא פשוט מדובר באנשים עם אופקים צרים, שאני אגב לא הייתי מתחבר אליהם.

טשאפק

New member
חוקי העבודה לא נאכפים

באופן יזום ע"י הממשלה. כלומר אם מעסיק מפר את חוקי העבודה והעובדים לא מודעים או פוחדים להתלונן, קטן הסיכוי שמישהו יתערב. לעומת זאת, עובד שמודע לזכויותיו ומגיש תלונה (מוצדקת) לבית המשפט, יקבל סעד משפטי בהתאם לחוק.

sheketz

New member
יש למשל חוקים האוסרים פיטורין עקב

מילואים או פיטורין של נשים בהריון. השאלה היא הישום שלהם. לא שמעתי עדיין על מקרה שמישהו תבע עקב אפליה בקבלה לעבודה וזכה... אבל אינני עו"ד.

טשאפק

New member
אני מכיר אדם שתבע

חברת שמירה שהועסק בה, על הפרות שונות של זכויותיו, וזכה תוך מספר חודשים במלוא הפיצוי המגיע לו. מה שעשו לו היה מדיניות החברה, אבל הרוב הגדול של העובדים לא יודע על זכויותיו או לא רוצה להתלונן.

sheketz

New member
אלא שזהו לא המקרה

כפי שציינו קשה להוכיח שהיתה אפליה פסולה, לעומת זאת די קל להוכיח שאדם לא קיבל נאמר משכורת עור העבודה.

טשאפק

New member
אכן

אבל גם זה אפשרי בנסיבות מסוימות, והיו תקדימים. בכל אופן הערתי היתה כללית. כתבת שחוקי העבודה אינם נאכפים, וחידדתי את הנקודה הזו. הם אינם נאכפים ברצינות באופן יזום ע"י המדינה, אבל העובד יכול לפעול בעצמו לכיבוד זכויותיו.

vinney

Well-known member
מאוד בעייתי לאכוף חוק נגד הפליה

כי איך אפשר להוכיח שהיא לא התקבלה כי היא דתיה? אפילו זה שבא והביא את הסיפור, שמספר רק את מה שהוא רוצה לספר כדי להתלהם ולעורר פרובוקציה, אפילו הוא לא יכול להביא שום נימוק עובדתי, הוא בסך הכל "רומז" שכל החילונים שונאי אדם, אבל אין לזה שום אחיזה במציאות, ואולי היא לא התקבלה כי לא למדה אנגלית באולפנה. לך תדע.

eitangn

New member
לא כל כך בעייה, אם באמת רוצים

אם משרד העבודה היה משקיע באכיפת חוק שיוויון הזדמנויות וחוק שכר מינימום, המאמצים סבירים, המצב היה משתפר משמעותית. איש לא אוכף. אפשר ליצור מוקד לקבלת תלונות, ולחקור אותן. אפשר לבדוק את מחלקות הגיוס באירגונים חשודים, את טפסיהם ואת תכתובותיהם. אפשר, במבחן התוצאה, לבדוק את חתך המגוייסים לארגון חשוד, לאורך תקופה, ולראות אם משתמע מהתוצאות קיום הפלייה בגיוס. אפשר הרבה, צריך לרצות...

eitangn

New member
מיעוט לא מייצג

כמו בכל קבוצה, קיימים גם קיצוניים. הם אינם מייצגים. על פניו, על פי התיאור, נראה שזה היה מקרה של עבירה על חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.

תמיר1991

New member
מה זה החוק ההזוי הזה?

אולי בשירות הציבורי צריך שוויון, אבל אם אני מעסיק ולא בא לי להעסיק דתיים, למה לכפות עלי? כאילו, הלו! זה עסק פרטי, ואם המעסיק לא רוצה מגזר מסויים והוא ידע שמדובר בבן המגזר, הוא יתן שלל תירוצים ויגיד שהוא פחות מתאים. איך אפשר להתווכח עם זה? תמיר.

snift

New member
חוק הזוי?

תבדיל בין עבירה על החוק ובין העובדה שלא ניתן להוכיח את העבירה על החוק. גם אם לא ניתן להוכיח, מי שעבר על החוק הוא עדיין פושע. ולעניין מה ששאלת לגבי "החוק ההזוי".. תחליף את המילה "דתיים" ב"יהודים" ונראה מה קורה: "אולי בשירות הציבורי צריך שוויון, אבל אם אני מעסיק ולא בא לי להעסיק יהודים, למה לכפות עלי? כאילו, הלו! זה עסק פרטי.." או נשים: "אולי בשירות הציבורי צריך שוויון, אבל אם אני מעסיק ולא בא לי להעסיק נשים, למה לכפות עלי? כאילו, הלו! זה עסק פרטי" עכשיו עד כמה החוק נשמע הזוי?

החוק יותר הצהרתי ממעשי

נניח שאתה ערביה לסבית בן 45 ולא קיבלתי אותך לעבודה, נו? מן הסתם אני לא אטען שזה בגלל שאתה ערביה/אישה/לסבית/מבוגרת. אני אטען שלא התרשמתי ממך וזהו. אין כמעט אפשר לאכוף את החוק מאחר וקשה מאוד להרים את נטל הראיה שאי הקבלה לעבודה נבעה מהפליה, הסיכוי הכמעט יחידי אם המעסיק מספיק טיפש בשביל להודות בסיבה האמיתית (או אם המזכירה פלטה לפני הראיון ש... אה... אתה בן 50, לא כדאי... או משהו דומה).

למעלה