האם אתם מאמינים..

האם אתם מאמינים..

שאלוהים הוא כל יכול? אם כך האם אלוהים יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להרים?

סתכל למטה ...אין לכם חילונים סבלנות

הייתי עסוק אז לא עניתי תשובה שלמה ...עכשיו עניתי ..

אוי באמת.

זה אחד הפראדוקסים הכי עתיקים, הכי אוויליים, שענו עליהם כל כך הרבה פעמים שזה פשוט מצחיק שעדיין שואלים את זה... יש לך בעייה בפראדוקס עצמו - קונפליקט פנימי. יש הבדל שמדובר בדבר "אלוהי" בין "יכולת של בריאה" לבין "יכולת פיזית". ואי אפשר להשוות את יכולת בריאת האבן ליכולת ההרמה של האבן. אלו שני יכולות שונות. אם זה לא מספק אפשר לשאול כל אדם בפקולטה לפילוסיפיה-מתמטית ולוגיקה באונברסואות או כל אחד שעוסק בתורת ההגיון בצורה רציניח. בצורה כזו הפראדוקס לא מתקיים, ואין שום שאלה. שבוע טוב.

אגב

כן מובן שאנחנו מאמינים שאלוהים "שלנו" ...הוא כל יכול ... איזה אבן הוא לא יכול להרים טיפש ? ... כל הכדור הארץ שאתה חי בו זה אבן אחת גדולה ...מי אתה חושב מרים אותה שלא תפול לתהום של חושך עצום ? מי מסובב אותה ? מי מסובב את השמש והירח ? מי מזיז את הכוכבים ? ... הם זזים מעצמם נכון ??? אוי ילד תמים :) בוא נגיד ככה ... עם הוא ירים אבן ...תזהר לא לעמוד מתחתיה ... :) ביי ביי ליצן קטן

אבנר.

New member
שאלה קנטרנית

מטרת השאלה שכל תשובה שאני יענה, תגביל את אלוהים. אם אני יענה שהוא יכול לברוא - תאמר שהוא מוגבל כי הוא לא יכול להרים. אם אני יענה שהוא לא יכול לברוא אבן שכזאת כי הרי את כל האבנים הוא יכול להרים, נמצא אלוהים חס ושלום מוגבל שהרי אינו יכול לברוא. אבל אם אתה רוצה תשובה אני דוקא יענה לך, אלוהים יכול לברוא אבן שכזאת, אך הגבלה עצמית שלו, אינה פוגעת בחוסר מוגבלותו, למשל, שהקב"ה הבטיח שלא יהיה מבול, זה הופך אותו חלילה למוגבל?!? מה פתאום?!? הגבלה, עצמית אינה מורידה מכל יכולתו של האל יתברך. ואם תנתח את השאלה הזאת לפיזיקה תגלה שהנחת שני חוקי טבע סותרים זה את זה... אבן שאי אפשר להרים היא בטח כבדה... מה זה אומר פיסיקאלית?! שכח המשיכה מושך אותה אל כדו"א - ....... אבל מתמטית יכולים להתקבל 2 תוצאות שהם הפוכות זו מי זו... יש עוד הרבה תשובות.... למשל, שזה כמו בשחמט, שאותו אדם משחק גם בשחורים וגם בלבנים, אם נניח, הלבנים ניצחו, הוא יצח או הפסיד?! אה... שניהם, למרות ששניהם הפוכים זה מי זה -עובדה! אגב, מעניין שהיום קראתי באמונות ודעות של הרס"ג את הסיבות לכפירה... וכדי, שתחשוב על שאלות יותר מקוריות ולא של פילוסופים יונים... ותחשוב, גם אם אתה שואל על מנת לקנטר או כדי לדעת... שבוע טוב!!!

רות.

New member
האם אתה מאמין

שיש ביכולתם של אנשים מסוגך לדבר פעם אחת לענין, ולא אוסף של גבבי שטויות?????? בוא תילמד את כל מה שאתה מסוגל על האלוקים ואז תוכיח שהוא לא מסוגל. פסדר??????? רות לא מבינה מה טעם אנשים אחרים מוצאים לענות לסתם קנטרנות!

התרנגול

New member
מילים כדורבנות!!

וכמו שכבר אמרתי, ואני אוסיף ויגיד- אין כמו רות!! פשוט האחת והיחידה... שבוע מאושר!! תרנגול

צו פיוס

New member
מה קרה אנשים???

שגריר חופשי שעל שאלה למה אתם יורדים עליו בואו נסביר לו בנחת לא מתאים לנו לדבר לא יפה על אחינו באהבה לכולם שבוע מדליק

התרנגול

New member
תלוי...

אם אדם בא ושואל בטוב טעם- אני הראשון שיבוא וינסה להסביר לו בנחת, ולא לרדת עליו, וכו´, כי חשוב במיוחד עכשיו לא להקים סתם מריבות בלי סיבה, אבל- תודה שהשאלה נשמעה קצת קנטרנית, וכבר היו מקרים פה, לא אחד ולא שתיים, ואם מישו בא לקנטר- אז במקרה הטוב להתעלם, זה מה שצריך, כי כמה שלא תענה לו בטוב טעם, הוא רק עוד יותר יקנטר. סגנון יותר נחמד, ופחות תובע ודורש, אולי היה תורם קצת יותר לרצינות השאלה, לדעתי... אם טעיתי, אני אשמח לחזור בי. שבוע טוב ומאושר, לכווולם בלי יוצא מהכלל!! (אולי חוץ מכמה שעיצבנו אותי... סתאאאם!!) תרנגול

תרנגול יקירי..

ב"ה תרנגול. לא משנה באיזה אופן, ובאיזה צורה הבן אדם שואל. גם אם ניצא מתוך נקודת הנחה, שהוא סתם נודניק, ובא להרגיז. בוא אנחנו ניצא גברים, ונסביר לו כמו ´בני אדם´. תקשיב איזה סיפור קצרצר (הוא לא ממש שייך, אבל..) נסעתי עם חבר ברכב שלי לטייל. בדרך עצרו אותנו שלוש יהודים, שלא דתיים לעת עתה. ושאלו אותנו. ´מקובל עלינו שצריך לשמור מצוות, אבל למה לבוא ולאיים עלינו בגהינום, וכל זה?´ אני שלא ממש ידעתי מה לענות, פשוט שתקתי (כסיל ששותק, לחכם יחשב..) והחבר שלי, תפס פיקוד, והתחיל לענות להם (אח"כ יתברר לי שזה מהקסטות של אמנון יצחק) הוא ענה להם פשוט: שיש התקפת טילים, נכון יש צפירה? הם ענו לו: ´נכון´. והוא שאל: ´למה יש צפירה´? הם ענו לו: ´כדי שנרוץ למקלט, או לחדר האטום´ והוא המשיך להקשות: ´למה אי אפשר היה לשים לנו איזה שיר, או מנגינה נחמדה, למה דווקה צפירה?´ והם ענו: ´כי אם היה מוזיקה, לא היינו בורחים למקלט, צריך משהו שיפחיד, בשביל שנתפוס ריצה לשם´. ואז הוא הביא להם אותה בנוקאוט ואמר: ´אתם רואים, בלי פחד, שום דבר לא זז. אם לא יפחידו אותכם בגהינום, וכו´, לא תחזרו בתשובה´. וגם כאן. אם הוא שאל בשביל להכעיס, ואתה עונה בלי להתרגז. סבב"ה קנית את עולמך. שבוע אחלה Kיציק

התרנגול

New member
תראה, לא יודע, אבל-

אם תענה לכל אחד שבא סתם לקנטר, זה יתן סתם פתח לדברים כאלו, ולגיטימציה לבוא ולהמשיך עם זה. לא יקרה כלום אם לא תענה לו, ואם כן תענה לו- רק תגביר את השטויות שלו,, ככה שאני לא חושב שצריך לענות לכל אחד שבא סתם לקדוח ולעצבן. פשוט להתעלם. מה אני יגיד לך, אפילו היהודים מהסיפור שלך נשמעו לי יותר רציניים מהבחור ששאל כאן (וכבר אמרתי- אם אני טועה, ויבוא הבחור ויתקן אותי- אני אשמח, אפילו מאוד לחזור בי...). בא ויורה- אתם מאמינים באלוקים בכלל? הוא יכול לעשות אבן וכו´? <שאלה שלכל הדעות הפכה מברור האמת לנדנוד מעצבן>. שיבוא הבחור, וכבר היו כאלו- שלום, קוראים לי א´, ובאתי לפורום שלכם כי הציק לי משו. רציתי לשאול אם... <טטם טטם טטם וכו´>, לא יותר רציני, ונשמע פחות מקנטר? זורק שאלות לחלל סתם, מה אני אגיד לך, לא נראה לי... רוצה לדעת באמת? יקבל תשובה. רוצה לעצבן? בעיה שלו, מה הטעם לענות? ישאל בטוב טעם- יענו לו בטוב טעם. "כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם"... שבוע טוב ומבורך (גם לך אדון חופש, בשיא הרצינות!!) תרנגול

רות.

New member
צבצבון מותק

אני לא פראיירית! בוא אני אגיד לך למה אני מסרבת להיות פראיירית. אם הוא שואל כדי שאני אחשוב ואחפש תשובות בשבילי,אז מה הוא מתערבב לי בכלל באמונות שלי, ומי אמר לו שאין לי תשובה כבר? הוא יוצא בהנחה שאני מטומטמת להאמין בכל דבר שימכרו לי? אז אם הוא לועג לי ככה במחשבתו, אין שום סיבה שבעולם שאני אתייחס אליו בכבוד , בטח לא אם הוא רוצה סתם לקנטר. ואם הוא רוצה תשובה בשבילו? הרי במילא כל מה שיוגד לא ממש יובן לו שהרי הוא לא מבין קצה קצהו של "המלך" אז מה ה תועלת??? שילך ילמד כמה שנים טובות איך בכלל מתחילים לנסות להבין ואז נדבר. אם הוא כזה טיפש לחשוב שהוא על רגל אחת יבין, אז עליו נאמר "אל תען כסיל כאיוולתו" כשיבוא עם דבר חכמה נשיב לו כגמולו, בנתיים זה ניראה עוד "ליצן" ...ועליהם נאמר " על ליצן תיתלוצץ". רות סוף! קוקוריקו, חן חן.כולי סומק ומבוכה.

התרנגול

New member
מה קרה, מה סומק פתאום?

כאילו שלא ידעת קודם
מחלקת הבכות, הב אחות, נבח אות, ושאר ירקות... (אגב, איפה קופי נעלם??) תרנגול

צו פיוס

New member
רות

מה???? את חמת מזג הא??למה שלא נהיה כהלל הזקן אז באותו ערב שבת שבו להוציא אותו מדעתו אין פו שום ענין של פרייאיר תהיה יותר רגועה נשמה זה יעזור לך בעתיד אני מבטיח

למעלה