תרנגול יקירי..
ב"ה תרנגול. לא משנה באיזה אופן, ובאיזה צורה הבן אדם שואל. גם אם ניצא מתוך נקודת הנחה, שהוא סתם נודניק, ובא להרגיז. בוא אנחנו ניצא גברים, ונסביר לו כמו ´בני אדם´. תקשיב איזה סיפור קצרצר (הוא לא ממש שייך, אבל..) נסעתי עם חבר ברכב שלי לטייל. בדרך עצרו אותנו שלוש יהודים, שלא דתיים לעת עתה. ושאלו אותנו. ´מקובל עלינו שצריך לשמור מצוות, אבל למה לבוא ולאיים עלינו בגהינום, וכל זה?´ אני שלא ממש ידעתי מה לענות, פשוט שתקתי (כסיל ששותק, לחכם יחשב..) והחבר שלי, תפס פיקוד, והתחיל לענות להם (אח"כ יתברר לי שזה מהקסטות של אמנון יצחק) הוא ענה להם פשוט: שיש התקפת טילים, נכון יש צפירה? הם ענו לו: ´נכון´. והוא שאל: ´למה יש צפירה´? הם ענו לו: ´כדי שנרוץ למקלט, או לחדר האטום´ והוא המשיך להקשות: ´למה אי אפשר היה לשים לנו איזה שיר, או מנגינה נחמדה, למה דווקה צפירה?´ והם ענו: ´כי אם היה מוזיקה, לא היינו בורחים למקלט, צריך משהו שיפחיד, בשביל שנתפוס ריצה לשם´. ואז הוא הביא להם אותה בנוקאוט ואמר: ´אתם רואים, בלי פחד, שום דבר לא זז. אם לא יפחידו אותכם בגהינום, וכו´, לא תחזרו בתשובה´. וגם כאן. אם הוא שאל בשביל להכעיס, ואתה עונה בלי להתרגז. סבב"ה קנית את עולמך. שבוע אחלה Kיציק