האם אתם חושבים

יחיאב

New member
האם אתם חושבים

שהמלחמה המתנהלת היום בעירק היא למעשה מלחמת המודרניזם בפוסט-מודרניזם? (או אם תרצו להרגיש שאנחנו מתקדמים לאנשהו אז במקום מודרניזם "פוסט-פוסט מודרניזם"). דהיינו, ארצות הברית שנלחמת כאן למרות הביקורות הפוסט-מודרניסטיות בדבר הרלטיביזם שבהכרת המציאות וחוסר קיומה של אמת (באשר היא אמת ולא באשר היא נרטיב של קבוצה אנושית מסוימת) שיש להילחם עליה בכל הכוח ובכל האמצעים (שזה, אפשר להגיד צרפת וגרמניה הפומיות שמכבדות את התרבויות הערביות, כי הן מכירות במשמעותן לעמים הערביים, ומשתדלות להימנע בכל מחיר מהתערבות כלשהי בתרבויות אלה) האם למעשה - בהנחה לא ודאית כלל - שארה"ב תצליח לכונן בעירק משטר דמוקרטי-משהו (ואם בישראל בקושי ניתן לומר שיש משטר דמוקרטי, ק"ו על עירק שאין לצפות ממנה להיות מגינת זכויות הפרט במהרה) זה יהיו סופו של העידן הפוסט-מודרני? האם רפרם, אתה מתכוון לקחת אחריות במצב כזה?

יחיאב

New member
לא אמר למיטב הבנתי

העלתי תמיהות די ממוקדות שאיני חושב שהיתה להן התיחסות בעמוד זה של הפורום (אם היתה קודם, אנא אמרי לי). בכל אופן, רצוני לדעת האם רפרם מתחיל לחשב את קיצו לאחור? (חלילה איני אומר זאת בצהלות שמחה)

דברים דומים נאמרים מאז...

המתקפה על התאומים אנחנו מאד עסוקים בלאמר עד כמה הצרפתים אנטישמים ומניאקים, ולא חסרים להם אינטרסים משל עצמם, אבל מענין לחשוב האם יש קשר בין החשיבה הצרפתית שהולידה את הפוסטמודרניזם (ליאוטר, פוקו, דלאז וכו...) לבין הלך הרוח שמביע התנגדות כה עזה לכל מה שהוא אמריקאי - וגם למלחמה הזו. רשתות התקשורת הצרפתיות לא מרפות מהמלחמה - ומתחילתה אין הפוגה של רגע בדיווחים כשמושם דגש כבד על שאלות של מקור וזיוף, כל ידיעה , גם ממקור מערבי, ואולי במיוחד ממקור מערבי, נחשדת מייד כתעמולה.

יחיאב

New member
איני חושב שהיה כלל

מקום לומר דברים אלה לאחר התאומים, ואפילו לאחר יציאתה של ארה"ב למלחמה באפגניסטן. כיוון שיש דברים שהם ברורים. נותנים לך מכה- אתה מחזיר, אך טבעי. אבל כשארה"ב מחליטה לצאת למלחמה בעירק (או בעתיד באירן, לוב, וכו') היא רומסת ברגל גסה את כל הפילסוף הפוסטי כאומרת: יש טוב ויש רע, ואני מייצגת את הטוב, ואני אלחם ברע (לא צריך לשפוט כרגע את עצם האמירה). לא "טוב שלי" אלא אני יודעת מהו "הטוב" בה"א הידיעה. ודברים כאלו לא היו בעידן הפוסטי שהיינו בו עד עתה. דבר זה מועצם גם ע"י העובדה שארה"ב שמה קצוץ על האומות המאוחדות ויצאה למלחמה כמעט לבדה, וכמעט כשכל העולם נגדה. לגבי הצרפתים ואמינות הדיווחים, הרי שמאז ומעולם היה ברור שבעת מלחמה כל צד משחרר רק דיווחים שהוא רוצה שידעו עליהם כי הדבר חשוב לעצם המלחמה. קרי, התקשורת זו זירה נוספת ומאוד לא מבוטלת בה מתנהלת המלחמה. ובמלחמה כמו במלחמה, המטרה היא החשובה מכל. אגב, אני לא חושב שהצרפתים כל כך תמימים לחשוב שרק הדיווחים של העירקים הם שיקריים ומזוייפים.

ראיתי את ההודעה ותהיתי לעצמי

במה בעצם בוש כ"כ יותר טוב מסאדם? הוא מתנהג כמו דיקטטור לכל דבר, הוא שם קצוץ על האום. הוא תוקף את עיראק בלי לשאול אף אחד. זה רק מראה שבעצם ארה"ב שולטת בעולם, ומדינות אחרות לא מעזות להתנגד לה. אבל מישהו עצר לרגע לחשוב, מה לעזאזל שכחה ארה"ב שם? מי נתן לה רשות בכלל, להכנס למדינה מעבר לים ולהשליט בה משטר חדש? ממתי היא זו שקובעת איזה משטר טוב ואיזה לא? נכון שהמלחמה הזו ,לשם שינוי, לטובתנו כי עיראק ממנת חלק מרשויות הטרור. אבל היום זה עיראק ומחר ? הגמד

צ ב ר

New member
קבל אות הצטיינות

אני חייב להודות שלפעמים אני נפגש באמירות פוסט מודרניסטיות קיצוניות עד כדי הרעדת האינטלגנציה שלי. קבל אות המטיינות זה על הפנמת הפוסט עד כדי אבוד ההכרה

אמק

New member
רק דבר אחד

לדעתי הפוסט לא נוצר בצרפת. הוא מפורש ונעטף באידאולוגיה ,אולי ההגות ברובה מצרפת ,הפוסט עצמו נוצר דווקא בארצו של הדוד סם..אולי לא רק אבל בהחלט לא בצרפת. אגב ,אם נכון שעמדתו של שיראק היא בגלל אינטרסים מובהקים הרי שלא מדובר בפוסט אלא בחשיבה מודרניסטית לעילא... לדעתי בוש הרבה יותר פוסטי משיראק...

רפרם

New member
הקץ המגולה

לו הייתי יכול לחשב את הקץ, הייתי מתחיל מזמן

אמק

New member
יחיאב אתה מודרניסט?

הצעתי לך היא להקים פורום מודרניזם .

אמק

New member
אה למרות שאני עייף ומוטרד משהו

יש בעיה אחת איתך יחיאב יקירי, ראשית אתה מציג פה את בוש כמודרניסט והרי הוא פונדמטליסט ,היינו חלק ובשר מבשרו של הפוסט..החלק היותר מפוקפק.. אגב לגבי שיראק אין לי מושג ,לדעתי הוא מתחזה ,אולי אתה שיראק? בכל מיקרה אני מבין שאתה מודרניסט מוצק. ובגלל שאני עייף אז אני לא מצחיק מספיק.

יחיאב

New member
היטלר היה פוסטי?

הרי הוא מגלם את המודרניסטיות. או שמא הוא לא היה פונדמנטליסט? וחוץ מזה, אמק ידידי, יש איתי הרבה בעיות, לא רק אחת. והסיבה שאיני שוקל לפתוח פורום מודרניזם היא שזה יהיה די מגוחך (אפילו הפורומים כבר לא נקראים פורומים אלא קהילות. אז "קהילת מודרניזם"? זה בערך כמו "זין אמק")

אלי 00

New member
נראה לי שאתה מצר את הפוסט

לביל קלינטון. או שייש לך זיכרון קצר, או שאתה צעיר מאוד. הפונדמנטליזם שאתה רואה בשניים וחצי העשורים האחרונים, הוא פומו חרדי, כשר למהדרין, החל מהאייטולות, עבור בבוש, וכלה ברב כדורי. בעצם אנו חיים בתקופה פומית, אין מעשה שנעשה בימינו שיכל להתחמק מהגדרתו כפומו. זה שבוש טמבל, לא הופך אותו למודרניסט.

אלי 00

New member
אם אתה מודרניסט, אז אולי ת'יכל לתת

הסבר על מה שקורה כאן בפורום.

יחיאב

New member
נו, אם אתם לא מוכנים

להקשיב לי, אולי לה תקשיבו? עכשיו זה לא משנה אם אתם מסכימים עם טענותיה או לא, זה לא משנה אם אני עצמי מסכים עם טענותיה או לו, אלא עצם זה שטענות אלה מתחילות להשמע ולהתדיין, מה שבעולם פוסט-מודרני לא ייתכן שיהיה. בקיצור, רפרם, אתה יודע שאני אוהב אותך, אבל עם כל הכבוד... אין כאן הרבה עתיד.

למעלה