האם אתם חושבים....

האם אתם חושבים....

אני לא שייך בכלל לאיזה סוג של חסידות [רק יותר גרוע מזה ]אני גר במקום שיש שם קצת כפיה כלפי אנשים שלא הולכים בדיוק בזרם שלהם אבל אני באופן אישי חסידי אבל אין לי רבי שיש השפעה אלי אז לכן יש לי שאלה לשאול האם אתם נהנים כולכם מן הסקטור שאתם שייכים בה או אולי בגלל שאתם נימצאים בה אתם בכלל לא מרגישים שיש בעיות אצלכם[ אם יש] ואם אתם לא נהנים מה אתם עושים כדי לא להרגיש הכפיה [או כפי שחלק יקראו את זה גדרים מוכרחים כדי לשמור על הילדים שרק הקב"ה יודע שזה לא נתן לשמירה וצריכים הרבה מזל איתם]אמא תענו לי כי אני חייב לדעת את זה

חושב19

New member
צ`מע, לדעתי,

הזרם לא אומר כלום, אלא הרב! והבעיה היא שאין ך רב אז אתה אובד עצות. עשה לך רב! ואז הכל יסתדר..

אני לא משייך את עצמי לאף זרם!

לא הייתי רוצה מחויבות כלפי אף אדם אלא כלפי הקב‏``ה בלבד יש לי רב שאותו אני שואל אבל אין צורך במחויבות אני שונא את המקומות האלא שמה שתעשה ואיך שתלך תמיד ידברו עליך לדעתי שכל אחד יחיה לעצמו ולמישפחתו!

אני אישית...

הוצאתי את עצמי מהחברה שאני חי בה, אנשים למדו שגם אם אני לא בדיוק כמותם, אני לא יותר גרוע מהם. ומכבדים.

מיידלע19

New member
אני חושבת שאני נורא מאושרת איפה שאני נמצאת

בזרם שלי.... זה זרם כללי... לא חסידי.... אני ספרדיה סגנון ליטאי... אוהבת את זה כי אני לא נכנסת לוויכוחים ולדברים הלא טובים שבזה... אני מסתכלת על הטוב, ורק על הטוב! ב"ה.

אני חושב שאני מבין את שאלתך

א. גדרים וסייגים תמיד קבעו חז``ל, למרות שיש דברים בפרט בחינוך שתלויים בחסדי הקל יתברך. אבל `הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים`. ב. אני מאמין שתחושה סקטוריאלית משתנה אצל בני אדם לפי אופיים, אך בטוחני שלחסיד של אדמו``ר פלוני שגר במקום סקטוריאלי של חסידות אחרת לפעמים יהיה קשה יותר וצריך לקחת זאת בחשבון הכרעת מקום המגורים. אני חושב שבדרך כלל המחיצות הסקטורליות במגזר החרדי כמעט שקופות, אין בהם די כדי לחסום את האחר, אם כי תמיד יש קיצוניים. עיין ערך איזורים התולים דגליהם של טובחי היהודים על בתיהם לראווה, שכל הקשר שלהם עם העולם החרדי מסתכם בסגנון הלבוש.

התחלנו.......

עד כאן הגעת......

מWIי

New member
גם אני שייך לקהילה חסידית..

אבל ב``ה לא גר אצל החומיינים שאתה.. אבל ברור שאני מרגיש כמו תינוק שנשבה!! הכפיה הדתית שהייתה אמורה כביכול להכניס לי רצון לקיים את המצוות או איך שאתה וחקר האמת מגדירים: שמירה.. ייצא בדיוק ההפך! אני קיבלתי שינאה תהומית על כל דבר שמריח `חניוק` (חרדי יתר על המידה) ואני מרחם על הילדים שלי אם יעיזו להיות כך.. כמובן שאני לא מנסה בכלל להכנס למצב הנורא שבו אתה נמצא.. כפוף לרבנים שהשתלטו על העיר שלך..

מWIי

New member
לא הבנתי את העומק..

כדאי שתחשוב 19 פעם לפני שאתה כותב: זבוב מעוך בכלל גר בחול. ואני בירושלים כשהוא כתב את זה היה אצלו ערב ואצלי לפנות בוקר ואני הייתי אז עמוק עמוק בשינה.. ותראה שקבוע רק בלילה הוא נכנס. שאצלו צהריים.. וגם הקהילה וכן העיר שהוא חי בו שקיים שם כפיה דתית. בכלל לא בארץ כי בארץ אין כזה עיר!!

בארץ נראה לי שהמצב יותר גרוע

כן כמו שאתה שומע אצלנו עובדים אצלכם מחויבים ללמוד אצלנו זה חופשי מבחינת חבר אין אצלנו כזה דבר ציבור חרדי אנחנו ציבור יהודי אורתודוקסי אמרקני ובזהלבד יש חילוק עצום

לדעתי אין כמו רבה

ותנסה פעם אצל רב צבי מאייער בירושליים (ותטבול כמובן אחרי האינטרנט...) ולגבי הקבוצה- גם אם תרצה מאד לא תהיה חלק ממנה , כדאי שתתחיל להכיר את המיוחדות שלך בעצמך, לא משנה מי אתה... יחי אדונינו !

מסכים

אדם צריך תמיד להכיר במיוחדות שלו. עשה 'לך' רב. לא כתוב עשה רב, כתוב שאם אתה שווה משהו ויש 'לך' תעשה לך רב.

מWIי

New member
להסתכל על צבי מאייר כמפגר זה לא קשה

מה יש לך עם כת השטן הטיפשית הזאת? החברה האלה לא גומרים לבקש צומת לב. בכל מצב! היית פעם שם? צריך לראות את הכת הזה מקרוב כדי להבין..

פעם אחרונה שתמדבר עליו,מובן?!

יש אלוהים או אין אלוהים , רב צבי מאייער זה גבול אדום! מנהל פורום, יש פה הודעה הפוגעת בריגשותיי !!!! אח שלי, אני יותר מיסנגד ממך אבל הוא זה משהו אחר!

מWIי

New member
זה הקטע שלך שאתה מתנגד ואני חסיד!

ר` צבי מאייער הוא עובד ה` לא אמרתי שלא. אבל ראית איך שהוא מתפלל? ודופק עם הרגליים באמצע שמונה עשרה,.? איך שהוא רץ בתפילה וצועק אי אי אי ומציץ לכל הכיוונים.. ואחר כך הסגן שלו וכל העדה מתרוצצים גם... בקיצור לא גמרתי לצחוק.. ותדע אני מסתובב עם הרבה יותר חסידים ממך וכולם! צוחקים ומלגלגים עליו.. אז אין לך מה לרוץ למנהל לבכות שימחק את ההודעה מקסימום תתחבא מתחת לסינר של אמא.. שם האמת לא תרדוף אותך..

לסינר של הרבה התכוונת,

קצת קשה לי להגן על אדם שאיני מאמין בו , דע לך שכמיסנגד בעבר (גם חסיד, יש לי עבר מורכב, וגם עתיד) עברתי את כל כתביהם של הרבנים שכתבו נגד החסידות ונושאי דגלה, והנה ציטוט נבחר מדבריהם: "...ראית איך שהוא מתפלל?ודופק עם הרגליים באמצע שמונה עשרה?איך שהוא רץ בתפילה וצועק אי אי..." מזכיר לי איזה משהו... 'מתחת לסינר של אמא רצתי, ואוי ואבוי מה שם ראיתי...' (ההמשך צונזר)

לגבי ביגוד ולבוש אז ככה...

יש בגד העושה את האדם,ויש אדם העושה את הבגד. יש הנבלע בהמון, והבולט מנגד. !!!

גם אני לא שייך לשום זרם.

אבל אבא שלי כך שייך. אבל מה שכך הצליח בי הוא מה שהיה באמת. תהיה יהודי תח ירא שמים. כי מה שבאמת זה מה שיורשים גדולה שימושה יותר מלימודה! ויש לי חבר שאבא שלו עבד כל היום ומה שהיה לו זה רק כסף. ומה שביקש לחנכו: אל תהיה כמוני. תשב תלמד. אבל בתכלס הבן נשאר עם הכסף..

למעלה