האם אתם חושבים על ילדים?

קודם כל תיקון עובדתי

לעת עתה זנות היא חוקית בישראל.
&nbsp
מה ההבדל בין זנות לפונדקאות? תשאלי את הפונדקאיות אם הן מרגישות זונות. לרוב יענו שהן מרגישות שנפלה בחלקן זכות לסייע להביא ילדים למי שאינו מסוגל לכך. בסופו של דבר דעתן של הפונדקאיות עצמן היא זו שקובעת. אם, כמו זונות, היינו שומעים על כך שמרגישות שגופן מחולל, שצריכות לשכך את הגועל מהשימוש בגופן על ידי אלכוהול וסמים, זה היה משהו אחר.

רiאיש

New member
שאלה טובה, אך לא רלוונטית

חוק הפונדקאות קיים כבר קרוב לעשרים שנה, כך שהשאלה והזעם שלך כלפי ח"כיות הם קצת אנכרוניסטים, התיקון רק מאפשר גם לגברים ויחידים להביא ילד באמצעות פונדקאית.

אם להתייחס לשאלה עצמה, אני מודה שהתחום אפור, וקשה לי עם ניצול גופה של אישה, אך עדיין ישנם כמה הבדלים חשובים -
- ראשית, זנות כשלעצמה איננה בעיה, זכותה של האישה על גופה, וזכותה לשכב עם מי שהיא רוצה, גם תמורת כסף. הבעיה מתחילה כאשר אנחנו לא בטוחים שזהו באמת רצונה של האישה, או שמא נסיבות חיים אומללות ויחסי כוחות חברתיים מעוותים גורמים לה לעשות דברים שבד"כ לא היתה מוכנה לעשות (נכון הדבר שרוב בני האדם מנוצלים על ידי אנשים עם מעמד חברתי גבוה יותר כדי לעבוד תמורת תשלום, אך התפיסה החברתית המקובלת היום היא שיחסי מין הם דבר אינטימי יותר, נגיד, מסחיבת משאות)
- שנית, בעוד שבזנות הדבר נעשה ברחוב תוך החלפת מספר מילים מצומצמות, בפונדקאות ישנם מסמכים והתחייבויות חוקיות כלפי הפונדקאית, כמו גם מידת הפיצוי הכספי - דבר שמצמצם את רמת הניצול למינימום.
- שלישית, היקף התופעה - מספר הריונות הפונדקאות עומד על עשרות בודדות בשנה, בשנת 2011, לדוגמא, הגישו 92 פניות לוועדה, ובסה"כ היו 49 לידות - פחות, אני משער, ממספר האנשים שצורכים שירותי זנות ביום רק באזור המרכז. תופעה מצומצמת ניתנת למעקב ואפשר להבטיח כי אותן נשים לא ינוצלו לרעה.

שוב, אינני בטוח שפונדקאות היא מוסרית, ואין כאן עניין של ניצול, אני כן בטוח שאת הטענות לא צריך להפנות להומואים.

לא כל הפונדקאיות עונות על הפרופיל שתיארת

בארה"ב, לא חסרות אמהות, נשואות ובעלות בית פרטי בפרברים שעושות
את התהליך ממגוון של מניעים.

כמו כן, נקודה למחשבה- במידה ומשלמים לאישה הודית/נפאלית כמה עשרות אלפי דולרים
שזכותם היא בונה בית לה ולמשפחתה ושולחת את הילדים לבית הספר? האם זה פשע כל כך גדול?
תעני בכנות.

ולסיום, flash news גברת יסמין- במדינת ישראל לא יתנו להומואים לאמץ. הם נמצאים בתחתית הרשימה.
גם המדינות שמציעות את הילדים לאימוץ לא ששות לתת לזוג חד מיני או לגבר יחידני (מהחשש לפדופיליה).

אימוץ ודאי דבר חשוב

אבל טבעי שאדם ירצה המשכיות גנטית.
אני לא מייחס חשיבות רבה לפלפול אם משתמשים בגוף של מישהו. חברת הייטק לא משתמשת בנוירונים של מפתחיה? השאלה היא רק אם יש הוכחה להשלכות נפשיות שליליות.

רiאיש

New member
צר לי, אך מספר רב של מחקרים מפריך את טענתך

"איגוד רופאי הילדים האמריקני קובע, כי ילדים הגדלים עם הורה אחד או שניים הומוסקסואל או לסבית מתפתחים טוב באותה המידה כמו במשפחות הטרוסקסואליות מבחינה רגשית, קוגניטיבית, חברתית ומינית. מחקרים מראים כי התפתחותם של ילדים מושפעת יותר מאופי היחסים ומהאינטראקציות בתוך התא המשפחתי ופחות מן המבנה המשפחתי...
המחקרים מוכיחים כי לא נמצאו כל הבדלים בזהות מגדרית, תפקידים חברתיים או נטייה מינית בין ילדים של הטרוסקסואלים לילדים של הומוסקסואלים או לסביות...
משורה ארוכה של מחקרים עולה, כי לא נמצאו הבדלים בהערכה עצמית, חרדתיות, דיכאון, בעיות התנהגותיות, תפקוד במצבים חברתיים (ספורט, חברויות, בית ספר), מידת השימוש בסיוע נפשי מקצועי, היפראקטיביות, א-חברתיות וקשיים רגשיים אחרים...
תוצאות מחקר שערכה האקדמיה הלאומית להורות בבריטניה הראו כי ילדיהן של לסביות מצליחים יותר בחייהם מילדים אחרים. חוקרים בקולג' בירקבק, באוניברסיטת לונדון ובאוניברסיטת קלארק בארצות הברית שהגיעו למסקנות דומות הסבירו את התופעה בכך שזוגות חד-מיניים אינם מביאים לעולם ילדים "בטעות" ולכן תמיד מדובר באנשים שקיבלו החלטה מודעת לגדל ילדים. ועדה של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, ארגון יוקרתי הנחשב לסמכות בנושא חינוך, קבע כבר לפני כמה שנים כי הומוסקסואלים ולסביות הם הורים טובים בדיוק כמו הטרוסקסואלים. דו"ח הוועדה, שהתבסס על עשרות מחקרים, קבע שלילדי הורים חד-מיניים לא נגרם כל נזק וגם לא בלבול בזהות המינית."
(הציטוטים מויקיפדיה ערך "הורות הומו-לסבית" http://goo.gl/kKFdVM)

גנימדס

New member
חשבתי שמה שמפריע לך זה הנצול של הנשים הפונדאיות?

אז מה מפריע לך באמת?
הנצול של נשים פונדקאיות במדינות עולם שלישי
או היכולת של הומוסקסואלים להביא ילדים לעולם?

ודרך אגב-
מדינת ישראל נמצאת בבעיה רצינית בה אין מספיק יהודים ואנחנו\חנו נדונים להיות 50% מהאוכלוסיה.
כדאי לעודד ילודה של ילדים, לא?

רiאיש

New member
את נגד פונדקאות או נגד משפחות חד מיניות?

בעניין הפונדקאות אני נוטה להסכים איתך, כמו שכתבתי בתגובות אחרות, למרות שאני חושב שיש מקום גם להקל וראי שם, שם.
אבל נראה שאת בכלל משתמשת בעניין הפונדקאות כדי לנגח את עניין המשפחה החד-מינית, גם במקרה הזה נראה לי שהראתי שהן זהות, אם לא טובות באספקטים מסוימים, ממשפחות הטרונורמטיביות.

פורטי40

New member
מתי ואיפה הוכח שילד זקוק גם לאבא וגם לאמא כדי להיות ילד

מוצלח, רגוע ומאוזן?
אשמח לראות הוכחה. שמעתי רבים כמותך שטוענים כך, אבל הם מסתמכים על הרגשת בטן במקום על מחקר מבוסס.
אגב, הסגנון הציני/סרקסטי שלך אינו מועיל לדיון. לא ראיתי שום נימוק והסבר בהכרזה שלך שזרקת לחלל בלי שום אחיזה במציאות, ש"ילד צריך..."
אני אישית מכיר 8 אנשים בני 25-30 שגדלו אצל זוגות חד מיניים, והם צמחו והיו לאנשים מוצלחים, בעלי מקצועות יפים, והם במקרה גם יצאו...סטרייטים.

גנימדס

New member
הלואי ואימוץ היה אופציה!

אבל לגברים בארץ לא נותנים לאמץ.
אשה בודדת יכולה לאמץ ילד/ה בכל גיל.

גבר לא יכול, לא כאדם בודד , ולא כחלק מזוג.

הלואי וזו היתה אפשרות.

פורטי40

New member
אכן נושא סבוך. ענית תשובה מושלמת

גם אני פוסח על שני הסעיפים בנושא הפונדקאות. אבל ההשוואה עם זנות אינה הוגנת. ההבדל גדול.

השאלה שיש מייד לשאול:

מדוע לא נאסר בחוק על נשים שמביאות ילד מתרומת זרע? ילד צריך אבא ואימא!

האם אתם חושבים על ילדים?

חוק הפונדקאות עומד בימים אלו במרכז דיון בכנסת וזו הזדמנות לשאול: האם אתם חושבים על ילדים? האם בזמן הקרוב או אי שם בעתיד הרחוק? ואיך מתגברים על כל המכשולים - הכספיים, החברתיים והחוקיים שמונעים הבאת ילדים, ובפרט בחברה הדתית דבר זה לא מקובל כלל.

פורטי40

New member
טיעון מצויין כנגד הביקורת מאת הגברת האורחת כאן

פורטי40

New member
איחרתי את המועד, הספינה תפליג בלעדיי

אני מכיר כאלה שניהלו חיי הומו עם בן זוג בשנות השבעים, ומצאו סידור עם אשה, להולדת ילדיהם. אצלי זה היה בלתי אפשרי, משום שהייתי נתון בסערת גירוש מהצבא ועזיבת הארץ, ולא היה לי הראש להולדת ילדים וטיפול בהם. בן זוגי הקנדי מעולם לא רצה בילדים.
אז...
אני נהנה מהאחיינים ומה"נכדנים" (נכדי אחי).

הפתעת אותי. לא חשבתי שלמישהו הייתה אופציה כזו

בשנות השבעים. מעניין שכבר אז היו משפחות אלטרנטיביות.

פורטי40

New member
אלו היו סידורים בין גברים ונשים בהסכמה.מבחוץ הכל נראה "רגיל"

הנה שלושה מקרים שאני מכיר אישית, משנות ה70 של המאה הקודמת:
מקרה א': אישה התאהבה בידידי ההומו. הוא לא היה מעוניין בה. היא הציעה לו ללדת את ילדו. הם התחתנו וגרו בנפרד והיא הרתה ממנו, איכשהו. ביום הלידה הם עברו לגור ביחד, זאת בניגוד להסכם טרום-נישואין שהם חתמו עליו. הם הולידו עוד שני ילדים. לאחר כמה שנים האשה לא יכלה יותר לשאת את הרומן שבעלה ניהל עם גבר, והם התגרשו. נותרה טינה עמוקה עד היום, 27 שנים לאחר הנישואין, וכששלושת ילדיהם הבוגרים, אוהבים את אביהם ההומו ומבלים איתו הרבה.

מקרה ב: גבר (מכרי) ואשה עשו הסכם להולדת ילדים, והם לא חיים יחד גם מאז הולדת שני ילדיהם, גם הם בוגרים כיום. הילדים חילקו את זמנם בין האב והאם, וגדלו לתפארת.

מקרה ג': ידידי פרסם בעתון מודעה לאמור: "הומו מחפש לסבית לכיסוי הדדי". לסבית נענתה למודעה, והם התחתנו עם כוונה להוליד ילדים, תוך הבנה שכל אחד מבני הזוג ימשיך לקיים קשרים חד-מיניים מהצד, הגם שהם גרו ביחד. לאחר הולדתם של שלושה ילדים, האשה שינתה את דעתה ואסרה על בעלה להיפגש עם גבר, בעוד היא עצמה המשיכה להיפגש עם נשים! (לך תבין...)----- הם התגרשו, והילדים (כיום בוגרים) גדלו אצל שני ההורים לסירוגין. אחד הילדים נפטר באופן טראגי במיוחד.

סיפורים מרתקים יש באמתחתך..

כל אחד מהם נראה לי מצדיק רומן עב כרס.
בספר "סדר נשים" עמיה ליבליך נוגעת בכמה סיפורים כאלו.

למעלה