האם אתם זכאים לזימונית לשעת חירום ?

• פותח הנושא dpii
  • פורסם בתאריך

dpii

New member
האם אתם זכאים לזימונית לשעת חירום ?

משרד הרווחה ממשיך לחלק זימוניות לאנשים חרשים וכבדי שמיעה, אשר יש להם ליקוי שמיעה של 50 דציבלים לפחות (באוזן הטובה מבין השתיים), ואשר איבדו את שמיעתם החל מגיל 12 או לפני כן. הזימונית מאפשרת לאנשים חרשים וכבדי שמיעה לקבל התראה על אזעקה בזמן אמת, באמצעות רטט וכיתוב והיא מחולקת בחינם לאנשים שעומדים בקריטריונים שצוינו למעלה. אם אתם זכאים לזימונית ועדיין לא ניצלתם זכות זו, אתם מוזמנים למלא טופס בקשה (מצורף) לקבלת זימונית ולשלוח אותו למשרד הרווחה, על פי הפרטים המופיעים על גבי הטופס. למידע המלא לחצו כאן

rikaaa

New member
זימוניות לשעת חרום

אכן כן מלאתי את הטופס לפני כמה חודשים אבל ענו לי שיש מספר מוגבל והתחנה לקבלתם היא בקרית אריה פתח תקוה שזה מאד רחוק ממקום מגורי ואין לי דרך להגיע לשם. אז מה הועילו חכמים?

dpii

New member
אנחנו לא מחכמינו ../images/Emo13.gif

רק מעבירים את המידע של משרד הרווחה. אתם יכולים כמובן להפנות תלונה לכתובת המדוברת ולבקש שהמצב ישתנה - אבל הדבר תלוי בכל אחד ואחד מאיתנו לנסות להביא לשינויים.

צלף

New member
תציעו להפיץ את הזימונית דרכהם - ודרך ארגוני

בקול ואחא - גם בירושלים קיבלתי את הזימונית במקום נדח - רחוב האומן באזור תעשיה תלפיות...

זהבית135

New member
זימונית לא תעזור לי...

קיבלתי בעבר הודעות על חלוקת הזימוניות. בפעם האחרונה הזמינו אותי לאזוּר, כשאין לי איך להגיע לשם בכלל ואיני מכירה את השטח. אז לא לקחתי. ממילא, גם אם הזימונית תעיר אותי, מה שבכלל לא בטוח, באמצע הלילה, היא יכולה לגרום רק לדבר אחד: שאיהרג מנפילת טיל באמצע הרחוב, בעת ניסיון לרדת מקומה שלישית במדרגות וללכת / לרוץ אל המקלט הקרוב, שמרוחק כ-100 מ' מביתי. אין מקלט בבניין שלי. עדיף לי כבר למות בשקט...

dpii

New member
רצונך כבודך עלמתי

בכ"ז מומלץ למען בטיחותך ובטיחות משפחתך לדאוג ולהצטייד בזימונית. כמו שאמרתי גם ל rikaaa - ניתן לפנות למשרד הרווחה בנושא ולנסות לברר אם יש ימי חלוקה מסודרים - ידוע לי למשל שצריך להיות יום חלוקה באיזור חיפה בקרוב. בברכה

rikaaa

New member
תשובה

במכתב יש פרוט על ימי הקבלה. אבל מודיעים מראש שיש מעט. וגם זה מאד רחוק לנסוע כפי שכתבתי מחולון לקרית אריה בפתח תקוה איזור תעשיה לא מוכר כלל. פניתי באפריל השנה וגם שאלתי אם יש קרוב יותר או אפשר לקבל עם שליח בתמורה לתשלום. לא ענו כלל. הכל נשאל במייל. כך שאני רואה בזה רק הודעת כסת"ח בלשון הנוער כדי לשמור על גבם מתלונות. יום טוב

miniMousemini

New member
לא כ''כ עובד

תראו, אני קיבלתי באמת זימונית כמו שצריך. אבל ראיתי שהודעות ששלחו לי המכשיר לא התריע לי לא עשה רטט ואני כן כיוונתי אותו לרטט!! אז לא נראה לי שזה יעזור בשעת אזעקה אם זה לא מתריע!

bekol1

New member
שמעתי דברים דומים מלא מעט אנשים

דהיינו- שבשעת אזעקה לא קיבלו התראה בביפר. עם זאת אני מסכימה שכדאי לעשות את המאמץ החד פעמי ולקבל את הזימונית- לכל צרה שלא תבוא.

0ne Man

New member
אין קול ואין עונה

לפני מספר חודשים שלחתי טופס בקשה למשרד הרווחה לקבל את הזימונית, ולא קיבלתי תשובה או מענה. אין קול ואין עונה- וכמובן אין גם זימונית... מה עושים? לשלוח שוב בקשה? או לחכות לממצאי ועדת החקירה שתקום לאחר שיפול עלי טיל ?... :)

צלף

New member
זימונית תוצרת ../images/Emo82.gif - כול הזכויות שמורות

לקחת רדיו להפעיל לכוון אותו על גל השקל - ואחר כך לקחת גלאי רעש לכבדי שמיעה ולהצמיד לרדיו... נוסה במלחמת מפרץ הראשונה (אחרי המלחמה גילתי שגלאי הבכי לא היה תקין
)... כבדי שמיעה מורשים להשתמש בפטנט הזה בחינם
ומה קורה ברחוב ? - ברחוב יש מכשירי שמיעה - וגם אפשר לראות מהתגובות של האנשים שמשהו לא רגיל קורה...

rikaaa

New member
מידע

היי צלף איש רב פעלים שכמותך. אתה בן אדם מדהים. אין נושא שאינך מתמצא בו. מה דעתך להפיץ חוברת בעזרת בקול שתענה לכל מושתל על כל בעיה שנתקלים בה. מעין מורה נבוכים. או על כל שאלה תשובה. היתה פעם סדרה כזו. וכל כבד שמיעה או חרש יוכל לרכוש אותה דרכך או דרך בקול? מאז הצטרפתי לפורום אני רואה הרבה מאד עצות מרשימות ממך לאחרים בכל נושא כנראה הן נובעות מנסיון עשיר. אולי גם תוכל להכניס בה לינקים שאתה מפרסם מידי פעם על מאמרים כינוסים או בלוגים. חשוב על הנושא. לדעתי זה יעשה רק טוב לך כמובן ולאחרים בודאי. תודה על תשומת הלב.

צלף

New member
בעבר פרסמתי הרבה - אבל היום יש לבקול רכז

אינטרנט חדש גדי - וגם דנה - ויש להם הרבהב יותר זמן - ואני חושב שמפורסם באתר של בקול - והחוברות של בקול מחלק עונה על הצרכים פחות או יותר.. אם זה לא כך כתבי על כך והם ישפרו ואני יכול לעזור... בעבר ערכתי את הבלוג בצעדי שתל שבלול - וכעוד לפני כן ניהלתי פורמים בתחום הזה לכבדי שמיעה - הפורום המקביל לפורום הזה (638) והקומנה האוזן השלישית - עכשיו יש אנשים אחרים שיכולים להמשיך הלאה...

dpii

New member
טעות בניסוח - לא עד גיל 12.

אנחנו מתנצלים - נפלה טעות בניסוח. הזימוניות לא מיועדות למי שאיבד את שמיעתו עד גיל 12, אלא לכל אדם עם ליקוי שמיעה (50 דציבלים ומעלה) שגילו - מעל 12. כלומר - לא משנה מתי אבדה השמיעה. חשוב שהפונה יהיה מעל גיל 12.

dpii

New member
תגובת משרד הרווחה:

קובי שלום, חייבים להבהיר לכולם שמשרד הרווחה רק מאתר את הזכאים, מאשר את הזכאות, ומעביר את שמות מבקשי הזימוניות לפיקוד העורף ולחברת ביפר. הזימוניות הן רכוש פיקוד העורף, הוא מממן את רכישתן ואת אחזקתן. לגבי תקינות הזימוניות, אם עדיין לא תמה תקופת השירות – הזימונית תוחלף. רק היום טופלה בקשה כזאת. חשוב להבין גם שהזימוניות צרובות על אזור מסוים, לפי כתובת מגוריו של הזכאי ומקום עבודתו/לימודיו, ולכן לפעמים הם נמצאים במקום שבו יש אזעקה, אך אם הזימונית לא צרובה על האזור הזה הם לא יקבלו התראה לזימונית.

bima10

New member
החלפת הזימונית

חברים מי יודע כל כמה שנים מחליפים את הזימונית או שהיא לכל החיים היא עובדת אצלי מאז מלחמת לבנון השניה תודה לעונים מראש

למעלה