האם אתם בדעה שישוע הוא יהודי?

אמא שלך צודקת:)

אני עוד מעט הולכת ללמוד גם. בלילה אני הכי מרוכזת כי אין לי למי להציק:) יש לי 3 מבחנים השבוע... נקווה לטוב. לילה טוב ובהצלחה

salt of earth

New member
גם אני לרוב לומדת בלילה

הנה, הנס קפה
כבר מוכן. המחשב
עומד להיכבא, החימום מודלק ויאללה ללמוד

הכי טוב:)

אצלי הקפה שחור עוד מעט יהיה מוכן, אני לא מדליקה חימום כי זה עושה לי כאב ראש מטורף ואני אוהבת שיש אויר מבחוץ. המחשב דלוק כל הזמן כי אני מורידה שירים..אני בדרך לקחת אקמול כי מתפוצץ לי הראש. מותר לשאול במה המבחן?

che guevara85

New member
אכן לא מדובר בחובה דתית

אך רוב הנוצרים וגם המסולמים במזרח התיכון עושים ברית מילה, כנראה מדובר במנהג עדתי להבדיל מהיהודים שאצלם זאת חובה דתית.

זה ההבדל למעשה בין יהודים לנוצרים

לפי טענת הנוצרים-לפחות בימי הביניים, נוצרים הם ישראל האמיתיתי-שברוח ויהודים הם ישראל שבבשר-החומרניים. אין לי מושג אם זוהי הגישה הרווחת גם כיום...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנוצרים בארץ "ברובם" עוברים ברית

מילה, וזה מנהג חברתי יותר מדתי, במיוחד שהעניין הוכיח את חשיבותו מבחינה הגיינית ובריאותית. אך כפי שנאמר פה, זה אינו משהו שמחייב את הנוצרים המשיחיים כמצווה מאלוהים.

אנטוליו

New member
זה חדש עבורי שגם הנוצרים ממוצא

ערבי עוברים ברית מילה. באיזה גיל, באיזה תנאים ועל ידי מי? אגב, אם כריתת הערלה "הוכיחה את חשיבותה מבחינה הגיינית ובריאותית", כדבריך, איך זה שאלוהים ברא אותנו עם הערלה? האם הוא טעה, או שבני אדם חושבים שהם יותר חכמים ממנו?

lion 7

New member
אני בספק מהתועלת הרפואית או אחר

שלא לדבר על סיבוך וטרואמה , כמו שעבר הבן שלי למשל, לא רק שהניתוח לא היה מוצלח , אלא גם גרם כאב לו , ויש למרבה הפלא אנשים נולדים כמעט בלי הערלה , מבחינה רפואית , וזאת דעתם שאני מסכים איתה , שלא אכנס לפרטיה כאן מחמת הצניעות ..

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא אמרתי שבלי הברית מילה

יש סכנה רפואית, אלא שיש לברית מילה גם יתרונות רפואיים מסויימים, וכן חלק גדולל מערביי הארץ עוברים ברית מליה, בגיל שבוע, לפעמים רופא מנתח עושה את הברית, לפעמים רב, לפעמים אדם מוסמך לזה רפואית. כלומר זה לא תחום פרוץ, אלא מנהג למוד ומבוסס.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחלילה אלוהים לא טועה, והאדם הוא

עפר ליד בינתו וחוכמתו
. אלוהים גם ברא אותנו בגן עדן, והאדם הראשון חטא ונשללה מאיתנו הזכות לחיות בגן עדן בעולם הזה.. משמע שהאדם נולד עם גוף מושלם אך מי שומר עליו? כמה באמת דואגים לשמור על כל כללי הבריאות והנקיון הגופני כמו שעון? כמו עישון ,שתיית אלכוהול מרובה, נרגילה, חשיש, סמים, נהיגה מופרעת, והגיינה בריאה ומתבקשת..? כך שגם אם יש בברית מילה יתרון רפואי או לא, זו בעצם שאלה למדענים ולי מספיקה קביעת אלוהים, שאז הצטרכו אתה ברית מילה כאות מילה בין העם לאלוהים, וכיום אחרי ישוע המשיח, משיחיים לא צריכים את זה יותר... מי שמטיל ספק.. ושאר תהיות לגבי הענין הרפואי.. יוכל לדון בזה כנראה בפורומים אחרים שנושא זה יכול להיות מעניינם
.

למעלה