האם אתם בדעה שישוע הוא יהודי?

Biblerule

New member
ישוע

חי בתוך עולמנו בגוף יהודי ועבר ברית מילה אם לזה אתה מתכוון.

lion 7

New member
כתוב

ישוע לא החשיב את עצמו שווה לאב , כך שהוא הסיר מעליו כל תואר (כמובן כבן מלך המלכים) ונהיה בדמות בני אנוש , כתוב בצורת עבר או משרת האנושות.. ואם כבר היה בחיק האב ושווה לו מאותה ישות אלוהים , ולבש בשר (התאנש) בלי חטא או כי נולד מבתולה שמה מרים משושלת שבט יהודה, כך שהוא בן אדם ממוצא יהודי שלם , ישוע המשיח הוא בעל הרבה תארים והרבה תפקידים כמתווך בין אלוהים (שאין בו חטא) לבני אנוש , שקיבלו בתורשה החטא מאביהם הראשון אדם , לכן כותבים גם בברית החדשה , שישוע הוא אדם השני, אדם הראשון שנוצר בדמות אלוהית ,ואדם השני ישוע שגם נולד מלמעלה , . מה חשיבות לידת המשיח ישוע בתוך מסגרת אתנית (ולהלן מהעם העברי) , היא הגשמת נבואות מאת האל דרך אברהם (ובעצם מספר בראשית) מתוך העם העברי לימים שיבואו אחרי שהעם זנח את האל , וכבר מובטחת דרך אחרת, דרך להתקרב לאל מהעם ואל העם , לעולם כולו ,וזה מה שקרה, לכן חייב המשיח לבוא מהעם הנבחר כמו שקרה ..

salt of earth

New member
כאשר ירד ישוע מהשמיים

הוא התגשם מאישה יהודיה וחי בסביבה יהודית ככל יהודי טוב, וגם עבר ברית מילה. ולכן בשבילו המהות האנושית של ישוע הוא יהודית, ועלינו לזכור גם שהמאמינים הראשונים שלו היו יהודים, השליחים היו יהודים ומרים ויוסף היו יהודים, והברית החדשה נכתבה בסביבה יהודית. אבל אנחנו מאמינים שישוע בא לגאול את כולם ומהתפיסה הזאת צמחה האמונה הנוצרית בקרב תרבויות לא יהודיות.

lion 7

New member
לא מחוייבים

יש ברית מילת הרוח , ברית רוח בין המאמין לאל ... שוב ,ההבדל ברית בשר מול ברית רוח , מצוות בשר (הגוף) מול מצוות הרוח ...

lion 7

New member
היו מקרים של בריתות כאלה בין האל

עם בני אנוש , אחד מהם בין האל לנח בכדי ונתן סימן של rainbow שמופיע לנו כאות לבל יהיה עוד מבול. משמעות הסרת הערלה היא אות בשרית בין העם הנבחר לאל שלו . האות של בחירה היום אחרי המשיח , ברית הלב או הרוח , בה אתה לא צריך כריתת חלק או סימן על מנת להיות בין עדר האל , אלא רק להאמין בלב וברוח בזה וזה על מנת להתקבל בתוך עדר האל.. בעבר היה צריך להקריב דבר כואב , היום אתה מקריב את כל לבך לאמונה הזאת , שמבדילה אותך מהעולם.. כתוב שהאל לא עובדים עליו , הוא בודק מעמקי הלב והרוח , כך שהסימן הזה לא רלונטי באמונה הנוצרית.. נסיון העבר להתקבל לקהילה היהודית , כמו המתיונים או הגרים הוכיחה את קושייה בימי בית שני , יוונים רצו להאמין באל של היהודים ,וצעד ראשון היה ברית מילה ושאר המצוות האחרות , איסטיפנוס המרטיר הראשון בברית החדשה במעשי השליחים, היה גר שניסה להסביר את אופן אמונתו בישוע .. וכן היו כמה חילוקי דעות לאוכל ושאר המנהגים , שפאולוס היהודי הסביר ופתר אותם ..

אנטוליו

New member
תודה על התשובה, אך עדיין לא ברור לי

מה פירוש "משמעות הסרת הערלה היא אות בשרית בין העם הנבחר לאל שלו" . למה דווקא כריתת הערלה צריכה לסמן כריתת הברית עם האל? מי קבע זאת?

lion 7

New member
האל קבע זאת

האדם השייך מהעם זה , והעם זה שנבחר מהגויים היה צריך להתנהג על פי המודל של התורה , וכמובן האות הזאת בעלת סמל של טוהרה גופנית למקיים אותה .. הסמל זה לנו בני הברית החדשה או בני ברית הרוח והלב , מראה לנו שיש קשר בין הטבילה לברית המילה , הטבילה מסמלת מות האדם הישן ותחייתו מחדש (לידה חדשה) כקשר אמוני ואהבה בין המאמין לאל במשיח , אולם הסמל שבעבר הראה מחויבות להוראות התורה וחוקיה .. ‏ולמה ספיציפית אות כזאת , אני אבדוק שוב מול הספרים בלילה , תחת הערך ברית מילה בכללי..

lion 7

New member
ברית מילה

היא הטהרה כמו בספר (בראשית י``ז :10-12) ובב``ח (יוחנן ז:22) , וברית המילה מהטקסים הידועים ביהדות , והיא הסרת בשר הערלה של כל זכר בן שמונה ימים , הטקס הזה היה אות בין האל לאברהם שהוא עצמו עבר ניתוח זה עם בני ביתו ועבדיו ממין זכר , היה נוהג בברית מילה זו לרוב אדון הבית או אחד העבריים , ולפעמים האם ( שמות ד :25 , וספר מכביים א`, א:60) אברהם נימול כשהיה בן 99 שנה , ישמעאל בהיותו בן 13 (בר י``ז :11-27) , אחרי זה התחדשה טקס הברית מילה למשה ( ויקרא י``ב :3) כך קבע שאסור לאדם ערל לאכול מפסח . היהודים שמרו על טקס זה באדיקות , והזניחו בהיותם במדבר . אעפ``כ בכניסת העם לארץ כנען , יהושע הכין סכינים מאבן צורן ומל את העם כולו (יהושע 5 :2-9) , והזרים שהתגירו להנמל , לא חשוב גילם (בר ל``ד :14-17 , שמות י``ב : 48). ברית המילה היתה ידועה אצל קדומי המצריים ואחרים מהעמים . אולם לא היה מודע אצל פלשתים . אולם ביהדות היה טקס חובה דתי בכדי להיות מובדל בין שושלת אברהם ושאר האנשים (אל-הרומים ד:9-12) , ברית מילה רוחנית אצל היהודים פירושה , היא השבעת האמונה לגוף , לכן קוראים לעצמם ``בני-ברית`` או ``נימולים`` ומגדירים אחרים ב ``ערלים`` . . .בתחילת הדור המשיחי , טענה קבוצה מהיהודים המשיחים דאז , ששמירת טקס דתי זה חובה לישועה , לכן אמר פאולוס באגרתו אל הגלטים `` הנה אני פאולוס אומר לכם , אם נימלתם , המשיח לא יועיל לכם , ואני אעיד גם לכל אדם נמול , שהוא מחויב לקיים כל התורה .`` (גלטים 5 :2,3) , וגם ``כי במשיח ישוע לא ברית המלה , מועילה או עוזרת ולא הערלה , אלא הבריאה החדשה `` (גלטים ו :15) , ומה שמובן מאגרת לקולוסים ב:11 , כי השליח מלמד שהטבילה בב``ח אותה משקל לטקס הנמול כמו בתנ``ך.. (זאת ההגדרה של ברית המילה ..ומתנצל על הצפיפות , שהמחשב לא היה נגיש)

אנטוליו

New member
הנוצרים לא, אך המוסלמים כן, אומנם

בגיל מבוגר יותר, ואפילו הנשים אצל הבדואים ובתנאים לא כ"כ סטריליים.

salt of earth

New member
מילת נשים זה לא מנהג דתי

אצל המוסלמים, ואף המנהיגים המוסלמים מגנים אותו בתוקף.

אנטוליו

New member
יש מחלוקת אם מילת נשים היא מנהג דתי

או חברתי, אך העובדה היא שהוא מתבצע לרוב בארצות האיסלם. מהאתר הבא אני למד את הדברים הבאים: As noted above, FGM (Female Genital Mutilation) is a social custom, not a religious practice. However, in those Muslim countries where it is practice, FGM is often justified by a controversial saying attributed to the Prophet Mohammed that seem to favor sunna circumcision. The authenticity of these sayings are unconfirmed, and some scholars have refuted them. Even if true, they only permit the practice; they do not mandate it. כאמור, פרטים מלאים יותר אפשר לקרוא באתר.

Biblerule

New member
יהודים משיחיים

עושים ברית מילה וכניראה יעשו לילדיהם. לדעתי רצוי מאד שתשמר ברית המילה.. אך מי שאינו רוצה אינו מוכרח אך מאמינים ממוצא עברי לדעתי רצוי מאד שישמרו זאת. (גם כי עלינו לימול את ליבנו ואני זוכר שמישהו דיבר על מטפורה לכך לא זוכר אם בפורום זה או במקום אחר- בדבריו אמר שאדם אינו יכול להבין את משמעות הדבר לימול את ליבו אם לא עבר מילה בעצמו) בכל אופן ברוב העדות המיוסדות והישנות יתר זה לא נהוג אך אני יודע שמצויין יום (שהוא רק בגדר הערכה) שהוא היום שבו ישוע נימול. אם יש בו איזו מסורת אין לי מושג אני רק יודע שיש כאלה המציינים זאת בלוח השנה.

salt of earth

New member
יום מילת ישוע

הוא 8 ימים אחרי חג המולד והוא חל בראש השנה הנוצרית (1.1), כמובן ש 8 ימים זה הזמן עד שמולים את התינוק אחרי הלידה שלו. בגלל שאנו מאמינים כי הברית שכרת אברהם עם אלוהים התממשה בישוע המשיח אז אין צורך לעבור ברית מילה. ולכן עבור המאמינים בישוע, הברית שנכרתה עם אלוהים היא ברית של הרוח ולא של הגוף . כפי שאומר מאר בולוס באיגרת של הקולוסים על המילה ברוח. "9 כִּי בוֹ בְּגוּפוֹ שֹׁכֵן כָּל־מְלֹא הָאֱלָהוּת וּבוֹ אַתֶּם נִמְלָאִים׃ 10 אֲשֶׁר הוּא רֹאשׁ כָּל־שְׂרָרָה וְשָׁלְטָן׃ 11 וּבוֹ גַם־נִמַּלְתֶּם מִילָה שֶׁלּא בְיָדָיִם בְּהַפְשָׁטַת גּוּף הַבָּשָׂר (הַחוֹטֵא) הִיא מִילַת הַמָּשִׁיחַ׃" (קולוסים 2:9-11)

salt of earth

New member
הולך בסדר ../images/Emo9.gif

עברו כבר שני מבחנים וביום ראשון יש לי מבחן. אמא שלי כבר בפעם השלישית אומרת לי ללכת ללמוד
אז ברשותך אלך ללמוד. בהצלחה גם לך שיהיה במבחנים.

למעלה