האם אפשר

האם אפשר

לדעתכם , להכניס עובר אורח תמים ברחוב לתוך V.R. ?
ואז כל אמצעי המדיה שהוא נתקל בהם הם ממוחזרים וערוכים ,
אפילו חלק מהאנשים ברחוב פשוט חוזרים על מעשים ומשפטים והתנהגויות ,
ואפילו משמיעים לו סאונדים טכנולוגים ליד המיטה , בו אומרים לו "אני אדני אלהיך "
ריבוי פעמים , ואנשים בקלוקינג (הסוואה ויזואלית טכנלוגית) מגיעים לסביבתו נוגעים בו בשינה
הקיצר מנסים לשגע אותו ,אפילו יאשפזו אותו על תגובתו לעניין .
וזאת בנדיבות הישראלים , רק בגלל שהם חייבים לו כסף .
אז היכן השולחים אהבה לכולם כמו כוסות רוח למת ?
דוד

ונוסיף

השתלטות יישות טכנולוגית על הגוף , והקרנת מחשבות וחלומות ממוחזרים ,
וזה הישראלים עושים לאדם תמים , שכל פשעו הוא לחזור בתשובה .
ולא מאלהים זה , זה רק ממטורפים שרוצים לשמור על אורח חייהם החילוני בארץ הקודש .
ולשמור על הכסף לעצמם .
מה דעתכם היתכן ?
דוד

גור42

New member
ידידי, הכל מבורא-עולם ושום דבר אינו מקרי

המצב שאתה מתאר זו תגובה קלאסית לחזרה בתשובה שנעשתה בצורה לא נכונה ולא בריאה.

אתה מתאר מצב שבו בן-אדם בחר, מרצונו החופשי, לפתוח את עצמו לחוויות רוחניות שעד עכשיו היו חסומות בפניו, אבל מתעקש לפרש את החוויות הללו בעזרת תיאוריות שהן חומרניות-טכנולוגיות לחלוטין. והתוצאה, כמובן, היא פירוש מוטעה לחלוטין של המציאות. החוויות שתיארת הן תוצאה ישירה של מצב-תודעה שונה, ואין שום צורך לייחס אותן לכל מיני קונספירציות של הקרנת מחשבות או לאנשים בלתי-נראים שמתגנבים אלינו למיטה בלילה.

קח אחריות

מה שבני אדם עושים לא בא מהאלהים הוא בא מהבני אדם .
האל מקסימום מציץ מבפנים בזמן שאתה פועל ,
אם תתחבר אליו סיפור אחר ...ולא היה כזה אחד אלפי שנים .
דוד

גור42

New member
מה שאנשים *בוחרים* - זה באחריות שלהם

האפשרות שלהם לתרגם את הבחירות שלהם למעשים, זה כבר דורש את אישורו של בורא-עולם.

לכן אמרתי - הכל בא ממנו. גם הטוב וגם הרע. זה אחד מעיקרי האמונה הבסיסיים ביהדות (תסתכל על העיקר הראשון של הרמב"ם)

חוץ מזה, הנקודה הזו בכלל לא רלוונטית לעניינו, מפני שהחוויות שתיארת לא נגרמו על-ידי בני-אדם. זאת בדיוק היתה הנקודה המרכזית בפוסט שלי.

מה זה???????

תירגום המה דורש אישור של בורא עולם ,
תקשיב ותקשיב טוב , כאשר אתה לא מחובר לאל ישירות ,
אז כל ההחלטות שלך והמעשים שלך , הם שלך ולא צריך אישור מאף אחד גם לא לתרגום למעשים ,
מה זה ההמצאות הללו ,
רק שאתה מחובר לאל בפנימיותך אזי נוצר קשר ,אחרת אתה לצורך ההשאלה מחשב פרטי ולא מחובר ברשת .
אתה אחראי למעשים שלך והאל לא מתערב בכלל אלא אם אתה מחפש הנחיה והתחברת ואז אולי תקבל הנחיה ,
בשום מקרה הבחירות ותרגומם למעשים הוא מהאל .
רק אם האל בכבודו ועצמו יגיד לך אישית לך לפני והיה תמים וכו' אזי יהיה קשר בין החלטותיך ותרגומם למעשים ,
ככה האנשים לא במצב הזה ואין חיבור כזה , והאל לא היה בקשר אם אף אחד מישראל או בני האדם באופן הזה כבר 2000 שנה .
הוא בוינפש זוכר , יש יותר סיכוי שתפגוש אותו בפאב ולא תדע שזה האל .
השאר המצאות של גלויות של 2000 שנה .
דוד

גור42

New member
הטעות הזו שלך - זה המקור לכל הצרות שלך

ההפרדה הזו שאתה עושה בין עולם המעשים של בני-האדם לבין עולמו של האל, זה בדיוק הדרך שבה הגעת למסקנה שאנשים בלתי-נראים מתגנבים אליך למיטה בלילה. הטעות התיאולוגית הזו, זה בדיוק הדרך שבה הצלחת להכניס את עצמך לתסבוכת הרוחנית הזאת.

וזה נכון שהקב"ה לא מדבר ישירות עם בני-אדם בימינו. אבל הוא עדיין שולט על כל פיפס בעולם הזה. בן-אדם לא יכול אפילו להפליץ בלי לקבל אישור ממלך מלכי המלכים, אז בוודאי שזה נכון לגבי מעשים מהותיים יותר. וכן - זה נכון גם למעשים הרעים שאנשים עושים (וזה לא מסיר מאותם אנשים את האחריות למעשיהם)

ואת התאוריה הזו מאיפה הבאת

האלהים עובד בדיוק הפוך , האל אמר לאדם בזעת אפך תאכל לחם ,
בשום מקום בתורה לא מוזכר מה שאתה אומר , גם לא ריבון כל המעשים וגם לא יודע מראשית אחרית
זה המצאות של אנשים שאתה בוחר להמשיך את קו ההמצאות שלהם ,
עשו לך ברית מילה , אז האל שוכן בתוכך , האל לא מתערב בשום דבר ממעשיך
אלא אם אתה מתחבר אליו בתוכך ומבקש זאת , וכמו שזה נראה מדבריך האמונה היא רגשית שכלית ולא חיבורית
והתערבות האל במעשיך היא אפס .
ראה כתבי הבעל שם טוב בדיוק בסוגיה זו , ספר הנמצא בבית חב"ד בניויורק .
ועוד דבר כתוב באיזה מקום בתורה שהוא שולט ועוד על כל פיפס, לא נכון ,
מקסימום משגיח ורק על ארץ הקודש ,
כאשר לומדים לעשות ייחודים לכוונת האל , אז מדברים באופן הזה שכולך מופעל ע"י האל , וזה כדי שתתחבר לכוונה .
ותתעלה ממדרגתך הנוכחית הכאילו פזורה ותתייחד ,
אבל בשום אופן זה לא אומר שהאל מפעיל אותך כמו רובוט , ואתה יכול להפליץ להנאתך בלעדיו ,
להזכירך הוא בוינפש , דהיינו הוא מסתובב פה מונפש , ובכלל לא מסתכל עליך , הוא משגיח על הארץ לא עליך ,
אתה רוצה קשר איתו תתחבר פנימה ...או החוצה מה שעובד לך ...
דוד

ואת התאוריה הזו מאיפה הבאת

האלהים עובד בדיוק הפוך , האל אמר לאדם בזעת אפך תאכל לחם ,
בשום מקום בתורה לא מוזכר מה שאתה אומר , גם לא ריבון כל המעשים וגם לא יודע מראשית אחרית
זה המצאות של אנשים שאתה בוחר להמשיך את קו ההמצאות שלהם ,
עשו לך ברית מילה , אז האל שוכן בתוכך , האל לא מתערב בשום דבר ממעשיך
אלא אם אתה מתחבר אליו בתוכך ומבקש זאת , וכמו שזה נראה מדבריך האמונה היא רגשית שכלית ולא חיבורית
והתערבות האל במעשיך היא אפס .
ראה כתבי הבעל שם טוב בדיוק בסוגיה זו , ספר הנמצא בבית חב"ד בניויורק .
ועוד דבר כתוב באיזה מקום בתורה שהוא שולט ועוד על כל פיפס, לא נכון ,
מקסימום משגיח ורק על ארץ הקודש ,
כאשר לומדים לעשות ייחודים לכוונת האל , אז מדברים באופן הזה שכולך מופעל ע"י האל , וזה כדי שתתחבר לכוונה .
ותתעלה ממדרגתך הנוכחית הכאילו פזורה ותתייחד ,
אבל בשום אופן זה לא אומר שהאל מפעיל אותך כמו רובוט , ואתה יכול להפליץ להנאתך בלעדיו ,
להזכירך הוא בוינפש , דהיינו הוא מסתובב פה מונפש , ובכלל לא מסתכל עליך , הוא משגיח על הארץ לא עליך ,
אתה רוצה קשר איתו תתחבר פנימה ...או החוצה מה שעובד לך ...
דוד

דעת חכמים לא מסכימה איתך

הי גור
האר"י הקדוש
בעל הסולם, רבי יהודה הלוי, הרמב"ם ועוד הרבה
כולם מדברים שרמת ה"אישורים" של הבורא על מעשי האדם, הם ברמת הרשימו שיש לו בכלי, האור שפוגש בכלי "מאשר" על ידי , אור ישיר אור חוזר אור עקיף, מה בכלל באדם מסוגל לעשות

לא מדובר כלל על מעשים בעולם הזה.,המעשה בעולם הזה, הוא תוצאה של יכולת הכלי ולא ההפך, זו הנקודה החשובה.
זה מורכב
גם החיבור הוא לא ברמת שיחה, אלא מרמת יכולת פעולה, החיבור למעשה הוא, היכולת של הכלי שלך לשוות צורה עם הבורא.
ככול שהכלי מסוגל לשיוו צורה, כך הוא יכול לעשות ולהשפיע.

אבל ברמת האמונה מעל הדעת, הנעשה ונשמע רמה רוחנית, .אנחנו מתחברים דרך הנקודות שאתה אמרת, שגם להם יש מקום כי לא כל הזמן אפשר להלך עם הידיעות של מה שהקדושים האלו אומרים.

ואפשרי שלא תראה את מה שהם אמרו כפי שאני רואה אבל, יש הרבה מאוד מאמרים דיונים בדיוק על הנושא הזה.
שהוא בכלל לא פשוט

גור42

New member
אני דווקא מסכים עם כל מה שכתבת

לא ברור לי איך הדברים שכתבת סותרים את מה שאני אמרתי.

זה הרי מובן מאליו שאחד הדברים העיקריים שמשפיעים על ה"אישור" זה מצבו של האדם ככלי. זה לא סותר את מה שכתבתי, אלא משלים את דבריי.

וכדאי גם לזכור, שגם אם אדם מסוגל לעשות משהו ברמת העקרון, הנסיבות עדיין יכולות למנוע זאת ממנו. יש אלף אחת סיבות לכך שהקב"ה ירצה "לסדר" את הנסיבות בצורה כזו, ולא כולן קשורות לאדם עצמו. מפני שאדם הוא לא רק נשמה אלא גם גוף, ולגוף הזה יש השפעה על נשמות אחרות.

זה כבר יותר פרטני, ההודעה שלך עכשיו

האחד, ישנה יד מכוונת, שליטה בנסיבות כפי שהגדרת, אבל התוכן שמוכנס לנסיבות, הן ללא האישור לכל פעולה, כי עדיין האדם נדרש לפעול עצמאית, תיקון הרצון של האדם הוא באחריותו.

ולעניין העיקרי, דוד גם הזכיר את זה ואתה אומר את זה, מצב "הכלי" הוא זה שקובע מהי מידת ההתערבות של האל, זה לא כל אדם מגיע לרמה הזו
רק מדרגה מסויימת, רק כאשר נכנס לשלב הראשון של ההשגחה, לפי בעל הסולם ישנם 4 שלבי השגחה, הסתר כפול, הסתר רגיל, גילוי, דבקות, רק כאשר נכנס להסתר כפול, ישנה יותר התערבות של האל וקשר יותר ישיר מול האדם.
האל נכנס"למשחק" מול האדם, כדי שהוא יתקן את כל הרצונות שלו, האל לסרוגין מסתיר עצמו, כפול ורגיל, ההסתרות האלו, הן ההתערבות הישירה של האל, לא מתערב בפעולות של האדם, הוא מתערב כמה ש"כלי" ירגיש אור וכמה לא...ולפי זה פעולות האדם על פי עקרון, הכרת הרע, הצדקת הרע....עד אשר מסיים לתקן תרי"ג רצונות בהסתר כפול ותרי"ג בהסתר רגיל

מעל "המסך" בגילוי, האדם כבר הגיע לדרגה שהוא כבר ממש מחובר ויכול לפעול באמת לקבל לשם השפעה, וזהו החיבור לאל, יכולת פעולה, כי כבר רואים שיווי צורה. בדבקות כבר כל פעולות האדם תואמות רצון האל כי הם כבר אחד.

עד שלב הסתר כפול.....הדרך ארוכה, הרבה מאוד אנשים תקועים ממש לפני ,"הסתר כפול" כי אין בהם הכרת הרע, תראה כמה אנשים מדברים על רוחניות, כניסה למימדים, נבואות ,טוב ורע, כאילו הבורא חבר שלהם, ואין להם קריעה פנימית על ההכרה הבלתי אפשרית של הפרוד מה' ,מאמינים שכל הפעולות שלהם זה רק מהבורא, לא מכירים ש99 אחוז מהאמונות המחשבות...עדין שקר אחד גדול.

על המקרר יש לי שורה מהשיר של LINKIN PARK
every step that i take is another mistake to you, "
בתקווה שהוא ישמע אותי סוף סוף

ונענה לרוחב

כאשר אדם חוזר בתשובה ומצליח להיכנס לפנימיותו ,
אזי עולם הרשמים החיצוני מקבל הדגש של הפנים ,
ויש מצב של יישוב דעת חיצוני ופנימי וחיבור ביניהם .
כאשר אצל סתם אדם משום מה החלק הפנימי מאיר באופן חלקי על החיצוני ,
אזי המציאות המורכבת מרוחניות מקבלת נרטיב מהפנימי , ואז עלולים לשמוע קולות
או לראות את הנרטיב הפנימי מתגלם כאילו איזה נופח רוחני מלווה במציאות , ואז
זה יכול להיות כמו איזה שהיא רוחניות שהאדם מודע לו המתגלמת בכל מיני אספקטים
ואז כיוון שזה מלווה אותו ויכול להיות מגולם בעוברי אורח או מציאות מתגשמת , הוא עלול להיכנס למצב של תחושת רדיפה ופראנויה .

לגבי סכזופרניה , אפשר ליצור אצל כל אחד מצב כזה , מספיק לדחוף לך כדור מסויים בפאב או בבית קפה , לאירגוני הביון שלנו ולזרים
ואף לגורמים פרטיים יש כדורים כאלה , מעבר לזה אפשר לשדר לך תדר שיגרום לך לתופעות כאלה .
ןלא על זה אני מדבר , אלא על מצב שמשגעים מישהוא בכוונה באמצעים טכנולוגים , ויש טכנולוגיות כאלה
ולמי שבקיא בקודש זה די נהיר , שמקור התופעות הללו הוא לא מהקודש , לא מלמעלה ולא מהאל ,
אלא מאנשים עם טכנולוגיות .מה לעשות לא יבצר מהם כל מה שחפצו לעשות (מגדל בבל),
וזה די פשוט אתה חוזר בתשובה , אתה אוטמטית משוייך לזה שרוצה לבלל את שפתכם ,
והיום אם האינטרנט והכפר הגלובלי , מלחמת הלבלל את שפתכם לעומת השפה הגלובלית ,
נתפסת אצל גורמים כגון אלה כאילו אתה שייך לצד השני .
סיבות למה לשגע מישהוא יש הרבה ,
כגון כשאתה גדל בפנימיות אתה יכול להשפיע החוצה , דהיינו פשוט להכתיב התנהגויות אצל הזולת או אצל עם שלם או כלל האנושות ,(תלוי כמה אתה גדול בפנימיותך)
ואם אתה לא עונה לסטנדרטים של מה אתה משפיע , אזי תהיה מטרה .
בימיינו בעלי הפנימיות שכזו מחזיקים השפעה עד 5000 איש לא יותר , לעומת דורות קודמים שהיו יכולים להשפיע על הרבה יותר .(ירידת הדורות לפי הרבנים)
ומכיוון שגם בזה מדובר , יש גורמים שמנגד אפילו מערכתיים שמתנגדים באופן טבעי , ומכיוון שאין להם ברוח , הם עושים טכנולוגית אותו הדבר .
הגיע הזמן להבין שהאלהים של עץ ואבן דהיינו טכנולוגיים שנבנו ע"י כל מיני קבוצות יהודיות ואף של עמים אחירים קיימים בשטח ,
ומשתמשים בהם גם לשגע אנשים .
דוד

בני33

New member
***דוד היחד,,,,,,,,,,,,,,,,,,

דוד היחיד{מעניין שבחרת בשם הזה,כי בהתרשמות שלי ,,,תרתי משמע}.
אצטט ממילותיך מעט ואשאל אותך שאלה או שתיים.
אבל בתחילה,
אני מרענן את זיכרונך,למה שמנהלת הפורום,כבר אמרה לך מספר פעמים.

כאשר אתה מעלה משהו,כתוב שזו דעתך,ואל תכתיב לי ותקבע לי מה נכון ומה לא.
מה טוב עבורי ומה אינו כך,
ולעשות ,נו,,,נו,,,נו,,,בסיגנון הזה,,,,,,
ציטוט;תקשיב ותקשיב טוב .
וממש לא חשוב למי אתה אומר זאת,
כי,,,,
האם יש לך למשל תעודה מהאלוהים שאתה כה ממלא ,לי למשל את הראש בהכתבות שלך,,,
תעודה שהוא הסמיך אותך לסגנו?
איני מבין מדוע או מי שמך לקבוע,
מה יהיה או מה יוכל כזה או אחר במידה והוא יחזור בתשובה.
או למשל,מי כן משוחח עם אלוהים ומי לא.
וכן מתי ולמה.
ומניין לך שאין כאלה,גם מבלי לחזור בתשובה.וכן הלאה וכן הלאה.
אני רוצה להאמין שירדת לסוף דעתי.
תגובה לי?
מעדיף שלא תגיב לי אישית.
רק תעורר את תשומת ליבך לדברים שאתה כותב,בצורה כזו,,,
כאילו,,,ראה כזה וקדש.
ממש לא.
ערב של אור.
אגב; לצורך הבהרה,אני איני חוזר בתשובה ולא נראה לי שאני יעשה זאת.
אני מסתדר טוב עם העליונים,גם בלי הכתבות מעין אלה.***

גור42

New member
בינתיים לא נתת אפילו בדל ראייה לתיאוריה שלך

ומכיוון שבפיסקה הראשונה של הודעתך נתת הסבר הרבה יותר סביר לאותן החוויות בדיוק, אז אני לא מבין למה אתה אפילו שוקל את האפשרות השנייה. איזה ראייה, בדיוק, יש לך, לסוכנים שדוחפים לאנשים כדורים בבתי קפה? או אפילו שקיימת כיום טכנולוגייה שמסוגלת לעשות את הכל הדברים שתיארת?

אולי אתה קונה

אני בהיותי חוקר דברים ומשווה , נתקלתי בפסוק התמוהה של.."ערים בצורות בשמים"
ובהביני היום במודרנה מה נדרש טכנולוגית כדי להחזיק עיר בשמיים ,
אני מבין שהתצוגה בעולם היא של טכנולוגיה יותר פרימטיבית ממה שהיה לפני אלפי שנים ,
ואולי לחלק מהאנשים פה יש טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת מרמת המידע והטכנולוגיה כרגע של המאה ה-21
היא כאילו עבורם כמו תקופת האבן לך .
ואולי אתה חי בתוך מסך וירטואלי מגושם שהם יצרו , ואני מודע לזה , וכמו נאו במטריקס מודיע על האפשרות הזו ,
היום לכל ילד מובן שאלהים של עץ ואבן באחרית הימיים זה טכנולוגי .
ואני בדיוק מהצד השני לא מהעץ ואבן , ולכן אני האויב לשלוות עולמך ומסוכן לפי אנשי המערכת .
ולכן מטרידים חוזר בתשובה , הרי המערכת הוירטואלית מחזיקה אותכם ומאפשרת לכם להיות יעני חילונים ועוד בארץ המושגחת ,
אבל תחת מסך וירטואלי האל לא יראה מה ?! שיעני אתם כאילו מקיימים מצוותיו בארץ המושגחת , ואם יעירו לכם על זה התגובה תהיה חריפה לא .
לא ממי הקשר הוא אפסי .
דוד

גור42

New member
יקירי, אני לא סובל את "אנשי המערכת" ממש כמוך

אילו היית אשכרה מנסה לנהל פה דיאלוג עם אנשים במקום להקיא שוב ושוב את אותן המנטרות השחוקות, היית מבין שאני בצד שלך.

אבל מכיוון שברור שאינך מבין זאת, אז אינני רואה טעם להמשיך בדיון הזה. כמו שאמרו חכמינו: "כשם שמצווה לומר דבר הנשמע, כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע".

מסכים עם דבריך, גור

למעלה