האם אפשר להתעלף

האם אפשר להתעלף

ממכה חלשה ומדוייקת באזור בגוף? לפני כמה דקות חטפתי מכה מדוייקת בחיבור בין הזרוע ליד והתעלפתי מזה.

crane

New member
והדבר הראשון שעשית כשהתעוררת

זה לרוץ לפורום ולכתוב על זה? לך תשתה מים או משהו.

התעלפת? שתה מים.

זו כמובן התשובה השגויה המלמדת על רמתו הנמוכה להפליא של העגורן בפולניות-ג'טסו. מישהי מתנדבת לתת את התשובה הנכונה?

מה עם:

"לסבתא שלי זה היה קורה כל יומיים, ומי היה צריך להביא לה מים...?" (דוד מנסה את כוחו בקיהון של פולניות-ג'יטסו)

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif איתי, הרגת אותי!

בודוקאן

New member
די, עכשיו ברצינות: כן

כל מיני גירויים, כולל גירויים קלים לכאורה, יכולים לעורר סוג של תגובה משונה בשם "רפלקס וזו-וגאלי", שהוא בעצם ביטוי לתגובתיות יתר של מערכת העצבים האוטונומית. רפלקס כזה יכול להגיע לעילפון קצר. הגירוי יכול להיות כל דבר בין פיסי בין רגשי. כולם מכירים את אלה ש"מתעלפים" מדקירת וריד לצורך לקיחת בדיקת דם. אין בכך כל סכנה וזה חולף מהר מאוד, בד"כ.

avima

New member
לא הבנתי - התגובה אינדיווידואלית ?

כלומר אנשים מסוימים (רגישים יותר) יתעלפו ואחרים לא ? או שזו תגובה כללית תלויית מצב ?

בודוקאן

New member
בהחלט אינדיוידואלית

יש כאלה שתהיה להם יותר נטיה לתגובות מעין אלו, ולאחרים פחות.

instr

New member
בהחלט

ויותר מכך. לפני כמה חודשים היה מקרה מוות באימון קרב מגע באזור השרון (לפי עיתון מקומי). סביר שמתאמן שלא היה חדש היה בריא לכאורה אך צרוף גורמים, אולי מכה הביא לאסון.

rowshi2

New member
אני מאמין שכן

מנסיון, לא שלי... אימון אחד , עבדתי אם ילד בן 13.5 (זה היה האימון השני שלו), עשינו קיון בזוגות ( אחד מתקיף שני בולם). בלמתי, בלמתי, בלמתי, ואז בלימה אחת, נתתי לו ( בטעות) דאקן (בלימה עם האגרוף) קצת מעל החיבור בין הזרוע ליד... מקום שלא כיף להבלם בו... אני באתי להמשיך לעבוד, כי לאף אחד עוד לא קרה שום דבר מדאקן (חוץ מכאב חד)..ואז התחילה לילד סחרחורת, וכאב ראש...אז הוא התישב בצד ונח ( 10 ד') לדעתי , ואין לי יותר מידי ידע בפזיולוגיה/ביולוגיה/וואט דה פאק, זה קשור איכשהו להלם של מערכת העצבים... אז שלא תחשוב שאתה המוזר היחידי בעולם.....

instr

New member
תשובה רצינית

כל אירוע מסוג זה מחייב תשומת לב, דברים לא קורים "סתם". הצעה שלי להיבדק במבחן המאמץ, כדאי לעשות פעם בשנה בלי שום קשר. באשר למיקום ואלה רק ספקולציות. נקודות תורפה באזור: נקודה במרידיאן מעטפת הלב PC3, אנטומית עובר שם MEDIAN NERVE. נקודה ידוע, משתמשים הרבה ע"מ ללחוץ בה. צרוף מקרים כגון - זמן (המרידיאן פעיל בשעות הערב) ומכה עלול להשפיע. בכל זאת, לדעתי אין טעם להתרגש מדי כי לפגיעה רצינית צריך גם זווית מסוימת של המכה, יכולת וכוונה של בן זוג לגרום פגיעות כאלה, ועוד גורמים.

למעלה