האם אפשר להשתמש

yosef111

New member
האם אפשר להשתמש

במוליך הארקה שמחובר להארקת יסוד או לשעון מים, כמוליך אפס N? ושאלה נוספת: באיזה מקרים אפשר להתחשמל ממוליך אפס N?

F00D Is G00D

New member
ממ..

לא, באופן עקרוני לא, חייב להייות מקושר בקשר יותר "יציב" לח"ח באופן טכני אפשר למשוך את הקו "העבה" להארקה וקו"דק" יותר לרשת. כמובן שזה צריך להעשות בפס השוואת פוטנציאלים, לא בטוח שזה עובד ביקורת ח"ח, במתקנים גדולים באמת-עושים את זה(מוליך עבה הוא יקר מאוד)... חישמול? אם המגע בינך לבין חברת חשמל יותר טוב מהמגע בין האפס לחברת חשמל, או במילים אחרות, אם אפס מנותק מח"ח,

yosef111

New member
עשיתי בדיקה

ניתקתי את האפס של המונה שנכנס לפחת, וחיברתי במקומו את חוט הארקה 10מ"מ (באורך של כ-15 מטר שיורד לשעון מים), קיבלתי 230V בכניסה, והכול בבית עבד. אבל כשהדלקתי את המחשב המסך משום מה ריצד... כעת שהחזרתי הכול למקומו אין בעיה עם המסך.

F00D Is G00D

New member
אתה בסדר?!?!

אתה עושה ניסויים בחשמל חי, עם השאלה ששאלת אני כמעט בטוח שאתה לא חשמלאי. אני הייתי בטוח שאתה שואל תאורטית... לא רק שעברת על החוק, סיכנת את כל בני ביתך..! מאיפה לך לדעת את טיב הארכה? תאר לעצמך מצב שמשהוא היה נוגע בשעון המים שלך והמגע בינו לבין האדמה והשעון יותר טוב מהמגע של השעון לאדמה (אולי הצינור נצבע בצבע מיוחד? ואם האפס היה רופף, היו ניצוצות, היתה שריפה בארון חשמל..? לא עושים דברים כאלו! בכלל, גם בעל מיקצוע בלי מכשירים מתאימים לא עושה את זה! מעבר לסכנה. עברת גם על החוק, זה משהוא שאם שכן היה מתלונן עליו יכלת לשבת הרבה זמן במאסר... תחשוב קצת לפני טעוית כאלו, ממש לא אחראי

נראה לי שאתם מפספסים פה משהו

כאשר מחברים צרכן בין פאזה והארקה אז המונה של חברת חשמל מפסיק להסתובב וככה משתמשים בחשמל בחינם , ולא לדבר על זה שמבטלים את כל ההגנות נגד התחשמלות בבית.

F00D Is G00D

New member
המונה לדעתי ממשיך

הרי ישנם מכשירים תלת פאזים שאינם משתמשים באפס... אז הם לא מחושבים? לא הגיוני, אולי במונים הישנים אבל היום ליד כל ארון יש פס השוואת פוטנציאלים שמרכז אליו את הארכה והאפס וזה מוביל לאמרה השניה.. אם גם ככה יש השוואת פוטנציאלים אז בעצם זה לא משנה, כל עוד המגע באמת באמת טוב(ואת זה מאבטחים בעזרת גיד דק יותר לח"ח) אם אני זוכר נכון מהפסוקים של אבא, הפחת מוריד מהאפס 2-5 וולט, ובגלל זה יש הבדל בינהם בתכ'לס.. אבל העיקרון של הפחת הוא אחר לגמרי, ברגע שהוא מזהה שההבדל צריכה (במעגל חד פאזי) בין הפאזה לאפס הוא מעל לגבול מסוים הוא קופץ, בתלת פאזי זה טיפה מסתבך, כי הצריכה היא לא אותו הדבר בכל הפאזות, וישנם מכשירים שלא צורכים מהאפס.. מקווה שהחכמת

תגובה

את זה אני כבר ידעתי אבל תמיד אפשר להתחכם מעבר לזה ולמשוך הארקה בנפרד שלא קשורה לבנין .ואז זה יתפוס גם לגבי מונה תלת פאזי.בהנחה שהצרכן הוא חד פאזי.

yosef111

New member
המונה המשיך לעבוד כרגיל

מבחינת המונה מה זה משנה אם אתה לוקח ממנו אפס או ממקום אחר, זה לא משנה.

שמעתי על הרבה מקרים שאנשים גנבו

חשמל בצורה כזאת ,אז יכול להיות במערכות החדשות כבר לא ניתן לעשות את זה.

yosef111

New member
על איזה מערכות אתה מדבר?

המונה אצלנו הוא לפחות לפני 20 שנה, והוא המשיך להסתובב כמו גדול.

yosef111

New member
אבכן

נגעתי בשעון מים, ולא הרגשתי אפילו זרם הקטן ביותר. מבחינת הארקה עדיין היה הארקה לבית, מכיוון שפס הארקות עדיין היה מקבל הארקה משעון מים אחר בקו נפרד. בדקתי את תקינות הפחת והוא הקפיץ כאשר היה זליגה (קיצרתי בין אפס להארקה). השאלה שלי למה המסך של המחשב ריצד.

F00D Is G00D

New member
השאלה היא למה אתה לא במאסר?

קיצרת בין האפס להארקה? מדהים החוסר זהירות... ואם חודש לפני אתה או חובב כמוך החליף שם שקע ובטעות חיבר הפוך בין פאזה לאפס? אתה יודע איזה פיצוץ יכלת לעשות?! והמסך ריצד כי: אתה חיברת את ה-0 שלו להארכה שהם שני דברים מאוד שונים שלא אמורים להתחלף! המחוקק קבע דברים ש.. לא בשביל ה"פוליטיקלי קורקט" אלה בשביל להגן על חיי אדם אתה הרגזת אותי עכשיו ברמות מטורפות.. הא ולגבי זה שלא קיבלת זרם אפילו קטן מהשעון מים-חבל! אחרי חישמול קטן כבר לא היית מסוגל להחליף מנורה בלי לפחד שהיא תתפוצץ לך ביד...

yosef111

New member
חחח

תירגע חבוב, רק עשיתי בדיקה. אפס והארקה לא יעשו לעולם פיצוץ, אלא רק יקפיצו את הפחת.

lekner

New member
אפס והארקה זה אותו קו

נראה לי ששכחתם את הבסיס האפס והארקה זה בדיוק אותו מוליך אתה יכול להפעיל צרכנים בלי בעיה אם הארקה ופאזה כאשר הארקה תקינה במיוחד כאשר אתה עובד באיפוס כאשר אתה בהארקת הגנה אז תהיה בעיה כי יתכן והעכבה של הלולאה תהיה גדולה מידי ולא תקבל מתח תקין זכרו אנחנו תמיד עובדים בשנאי משולש כוכב נקודת הכוכב מוארקת כ הארקה וגם משמשת כאפס. השעון תמיד יסתובב כאשר יש צריכת זרם דרכו אלא אם אתה יוצר שטף נגדי לשטף השעון וכבר היה לנו דיון ארוך מאוד לגבי זה וגם תאוריות איך ניתן ליצור סליל לשטף נגדי

F00D Is G00D

New member
אתה אומר בדיוק מה שאני טוען...

תאורטית זה יכול לעבוד בלי בעיה, הענין הוא שחיביים לאפס את כל העסק (גם למוליך דק יותר) בשביל שיהיה מגע "אמין" מול ח"ח, ושעון המין שו הבחירה הגוע ביותר, בעיקר בגלל שהמגמה היום היא להחליף את כל המערכות לפלסטיק ולצבוע בצבעים "ידידותים לסביבה" שהם פלסטיים יותר ומוליכים רע.. אם כבר אז לעשות את כל העסק להארכת יסוד, שגם היא כמובן חייבת להיבדק ע"י מכשיר מתאים והעניין היותר גרוע שהוא פותח את לוח החשמל בלי הסמכה...

yosef111

New member
נכון

מכיוון שזה אותו דבר רציתי לראות כיצד זה עובד בפועל. המתח היה תקין 230V הכול בבית עבד, אבל רק המסך של המחשב ריצד (ודרך אגב הוא מקבל מתח מUPS), אז מה יכולה להיות הסיבה?

F00D Is G00D

New member
אני לא חושב שבשלב הזה יהיה חכם

מצד מישהוא לתת לך את התשובה. הרי כולנו מבינים למה זה יוביל... אני מציע לאדון הנכבד להסתפק במה שהוא עשה-או יותר גרוע: היה עלול לעשות ולחפש לעצמו תחביב אחר חוץ מלסכן חיי אדם... או אם זה מה שיותר מדבר אליו: את המכשירים שלו בבית...

F00D Is G00D

New member
ניסוי כגון:

"האם אני יכול לסכן את כל יושבי ביתי" הוא לא ניסוי, הוא כבר תשובה. אתה יכול!

למעלה