האם אפשר אחרת?

האם אפשר אחרת?

כחובבת של תוכניות ריאליטי אני רוצה להצטרף לכאן ולהעלות כמה סוגיות לדיון. אשמח אם תגיבו על מה שבא לכם. מכל השפע הענקי הזה שיש בעולם אני הכי הכי אוהבת אנשים. בהתאם לכך אני אוהבת להתבונן בהם ולצפות בתוכניות ריאליטי. אנשים בעיני הם תמיד מרתקים, גם האנשים שכאן בפורום. תוכניות ריאליטי ע"פ הרגשתי נותנות לנו (הצופים) המון ומלמדות אותנו לא מעט על עצמנו ועל העולם. אני מעריכה ומשתדלת לכבד את משתתפי הריאליטי ככה בתור קו פתיחה לפני הצפייה. אני חושבת שתמיד מדובר באנשים אמיצים, אולי בעלי צרכים מיוחדים שבסופו של דבר נותנים לנו נתינה גדולה. אני יודעת שיש שם גם אינטרסים מכל הסוגים אבל זה פחות רלוונטי בעיני. קודם כל מגיע להם תודה. אני בהחלט יכולה לבקר אותם ואת התנהגותם אחר כך אבל אני אשתדל לעשות את זה באופן מכובד. אני מרשה לעצמי לעשות את זה מאחר ומדובר באנשים בוגרים שבחרו להשתתף ולהביא את זה עם עצמם. האם אפשר לבקר, לאהוב, להתחבר, להרגיש דחייה בלי להדביק כינויים? בלי לשייך לפה או לשם? בלי להעליב אותם ואת עצמנו בדרך? האם אפשר אחרת? זו שאלה. אני עצמי מתחבטת בה. אני רק יודעת שאני משתדלת. בואו נדבר קצת על אתי. אני ערה לוויכוח כאן סביב דמותה. אתי משקרת במצח נחושה, מסובבת כמעט את כל יושבי הווילה על אצבעה הקטנה, מניפולטיבית, עצבנית, כוחנית, אלימה מילולית ועלולה להיות אלימה פיזית (אגב, אני חושבת שזה אולי יכול לזעזע מי מכם, אבל לדעתי לא רחוק היום בו עלול להתבצע רצח בתוכניות ריאליטי בעולם, מה שמחדד עוד יותר שאלות קשות...). אני עצמי יש לי היכולת להכיל ולהבין הרבה אבל אלימות על כל סוגיה אני לא מוכנה לקבל. לטעמי אתי בעיקר משרתת את עצמה ואת צרכיה. אני לא בטוחה שהיא יודעת משהו אחר. עם זאת, יש לה כישורים מיוחדים הצובעים את מהלכיה בהרבה קסם, צחוק, כאילו נתינה, הקשבה. יש לה היכולת להפיל בפח אנשים ולגרום להם ללכת אחריה. שילוב כזה של תכונות עלול להיות מסוכן. מזל שהיא לא חכמה במיוחד. פרידה, באח הגדול, הייתה הרבה הרבה יותר מסוכנת. אני מעדיפה להסתכל על אתי בחמלה. אין ספק שהיא סובלת מבעיות נפשיות ואין ספק שהיא סבלה בחייה ולא נתנו לא מספיק הזדמנויות ללמוד. אפשר ככה, לא? לסיכום, חייבת להודות שאף אחת מהרווקות לא עושה לי את זה. אין בווילה מישהי ממש מיוחדת, לטעמי. אני אוהבת את ענבר ואיילת יותר מהשאר. ועוד משהו: ממש לא מצא חן בעיני שאיתן פסל את אתי (ולהבדיל, ענבר) ממש על הסף. נראה לי מאוד לא אמיץ גם מצדה שהיא (אתי) פסלה את עצמה. מה זה אומר עלינו? עליו? עליה? אם שרדתם עד כאן, אני מודה לכם. תלתלית.

למעלה