aasherr ....
לא אענה לך בנימה שאתה כתבת ובכל זאת אענה לכל אחד ואחד של הנקודות שהעלת בהודעתך, אם זה "פוגע ברגשות שלך" אז תספיק לקרוא בנקודה הזאת, אחרת אתה מוזמן להמשיך לקרוא ולהמשיך את הדיון. 1- בתור אדם, יצור על פני כדור הארץ, ולא בתוקף היותי מורה, מטפל, או כל דבר אחר אני לוקח אחריות על מה שאני אומר, על מה שאני כותב, על מה שאני עושה ועל מה שאני חושב.... ולא אוסיף עוד לרשימה הזו אפילו שהאפשרות קיימת. 2- לרוב ההודעות בפורום אני בכלל לא מגיב, חלק לא קטן אני לא עובר משורת הנושא, דווקא ההודעה שלך נראת לי מעניינת והחלטתי להשקיע זמן ומחשבה על מנת לענות. 3- תחליט: או שאני חכם או שאני מתחכם. כי האחד סותר את השני. אגב, אישית אני לא חושב לא שאני חכם ולא שאני מתחכם, אך זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, ולהניח כמה הנחות שאתה רוצה, ואפילו לשכנע את עצמך שההנחות שלך הם עובדות. 4- גם אם השאלה היפוטטית וגם אם לא תשובתי היא אותה התשובה בדיוק. 5- לא זכור לי שהתבקשתי לתת תשובה "פשוטה", אם כן אז כולי מצטער ומתנצל על כך שעניתי בצורה ש"מכריחה" אנשים לחשוב ולא מכניס להם את התשובה עם כפית ישירות להגיון שלהם. מצד שני אם כך הייתי צריך לענות אזי לא הייתי עובה בכלל. 6- "אני לא יודע מה מחלק פה תשובות מתחכמות" לא מבין בכלל את המשפט הזה, האם אתה מוכן לפרט ולהסביר? 7- "ובקשר לעיוור אני לא יתיייחס" אתה לא מתייחס כי אתה מכיר את הסיפור? או אתה לא מתייחס כי "נפגעת"? אלי אתה לא מתייחס כי אין לך מושג על מה מדובר... דווקא סיפור חביב ולא מזיק שיכול ללמד הרבה. 8- מצחיק לקרא "כאן לא המקום לגאווה" בהודעה שכולה נובעת ככל הנראה (לי) מגאווה פגועה. 9- מקום לאחווה? בין מי למי? אני לתומי חשבתי שכאן פורום שאנשים כותבים וקוראים על מנת להבין יותר לעומק נושאים כאלו ואחרים, לא ידעתי כלל שכאן אחווה. היה סופר (לא זוכר בדיוק מי, נדמה לי שמרק טוואין) שאמר שהוא לא מוכן להתקבל לאף חברה שמוכנה לקבל אותו וההפך. 10- "אם אתה חושב שאתה גדול מידי לפורום הזה תמשיך הלאה" אני לא חושב שאני גדול וגם לא קטן במיוחד, זכותך המלאה לפנות למנהל הפורום (אני מניח שיש כזה) ולבקש שימחקו את ההודעות שלי, או שיחסמו אותי בכלל ולא תהיה לי אופציה יותר להכנס לפורום הזה... זה זכותו של כל אדם. אך גם זכותו של כל אדם לענות לפי רעות עיניו לכל הודעה שנכתבת בפורום ... אתה לא חייב להסכים עם התשובות שאתה מקבל, אך אני ממליץ לך לבדוק את התשובות לפני שאתה זורק אותם לפח... דברים חכמים מאוד נאמרים על ידי שוטה הכפר. 11- תודה על אישורך: "תמשיך הלאה". באמת תודה, אך אני לא זקוק לאישורך. אני תמיד ממשיך הלאה, בלימודים, בהקשבה, בהתנסות, בחיים, ובכל תחום שאני עוסק. להבדיל ממך, אני לא אומר לך "תמשיך הלאה", תעשה מה שאתה חש כדבר הנכון, מאחל לך שתהיה אדם חופשי, לא מקובע, נזיל, והכי חשוב מאושר.