האם אפשרי להעביר לחברים עוצמה?

aasherr

New member
האם אפשרי להעביר לחברים עוצמה?

לדוג' יש לי חבר שהעוצמה שלו נמוכה מאוד האם זה אפשרי להעביר קצת מהעצמה שלי או קצת מכח הרצון שלי או קצת מההצלחה מה אתם אומרים?

aasherr

New member
ממש לא בטח שכן?? בדרן?

מה זה משנה מה הסיבה חבר חלש שצריך כוחות הככונה היא לא לעשות הילינג אלא ממש להעביר מהכוחות שלך עצמך למישהו אחר אפשרי או לר אפשרי זיטנר?

Talia E

New member
אין לי מושג לאילו כוחות אתה מתכוון

אבל לא הייתי נותנת מכוח החיים שלי (אם לזה התכוונת) למישהו, אלא אם הייתי מוכנה לכרות כיליה שלי עבורו או משהו דומה - כי לדעתי זה דומה במשקל ובחומרה של הדברים. להרגשתי, גם אילו היית מצליח להעביר לחברך כוחות שלך - הם לא יעזרו לו בטווח הארוך. יש הרבה דרכים לעזור לאדם שנמצא במצב קשה: שיחה, חיבוק, עידוד, הקשבה, להיות שם בשבילו, לטפל (או להציע לו ללכת לטיפול), לעזור לו בעזרת ספרים (אני ממליצה על הספר "ארבע ההסכמות" - לי הוא עזר מאד)... בסופו של דבר, מי שיעזור לו הכי הרבה יהיה הוא עצמו, למשל על-ידי לקיחת אחריות. אם הוא לא יעזור לעצמו, הכוחות שלך (שוב - אין לי מושג לאיזה כוחות *אתה* מתכוון) לא יעזרו לו לדעתי ואולי אף יזיקו. ובכל מקרה, החיים שלך והעוצמה שלך הם לעניות דעתי לא דבר לזלזל בו.

התהוות

New member
שאלת "מה אתם אומרים?" אז הוא ענה:

"ממש לא". ולגבי השאלה האם זה אפשרי הוא ענה "בטח שכן"- ככה הבנתי את זה.

ibag

New member
אני הבנתי ש...

אופציה 1: הוא מתבדח.אבל... הוא עושה את זה בשיא הרצינות... אופציה 2: השאלה מנוסחת בצורה כזו שכל תשובה אליה היא נכונה בעצם. אופציה 3: האפשרות קיימת לאנשים עוצמתיים באמת ולא לאלה שהעדר עוצמתם מתבטא בשאלות ששואלים. אופציה 4 עבור עמנואל זיטנר הלא עוצמתי האפשרות לא קיימת, אבל הוא מניח שאשר העוצמתי מסוגל לעשות את זה.הוא שואל בתמימות ומתוך סקרנות למה אשר רוצה לבחור בזה. אופציה 5 האפשרות קיימת,אבל מכיוון שעלול לגרום לנזק היא לא באמת קיימת. אז למה בכלל לחשוב על זה?

נראה לי שענו לך

די לעומק, ודי ברצינות, אני מסכים עם טליה ibag והתהוות, כמעט לגמרי. בדרן? אני??? בטח שכן, אבל אחראי ב-100% לכל מילה שאני אומר וכותב(גם אם יש לי טעויות כתיב). אם נהיה קצת יותר רציניים לרגע, הייתי שואל אותך מה זה "חבר", אם ההגדרה שלך היא כמו שלי (או לפחות דומה) אז לא הייתה שואל .... הייתה נותן בשמחה את כל כולך את כל החיים שלך על מנת להציל אותו. אך האם "להעביר לו אנרגיה שלך היה עוזר" ? לא נראה לי, ממש לא. ל"חבר" שלך יש מספיק אנרגיה, הבעיה שהאנרגיה שלו תקועה ולא פנויה לשימוש. היא תקועה בהחזקת הדיאלוג הפנימי, ההרגלים, הרחמים העצמיים, השפיטה, האגו המזוייף ..... נדמה לי שלא אני וגם לא אחרים שאלו שאלה קטנה מאוד, אך מהותית מאוד: האם הוא ביקש עזרה? או שאתה החלטת על כך שצריך לעזור לו.... זה מזכיר את סיפור העיוור.

aasherr

New member
עמנואל זיטנר....

בתור מורה או מטפל או מה שלא תהיה קח אחריות באמת על מה שאתה אומר ואם נישאלת כאן שאלה בפורום תשתדל לענות עליה בלי להתנצח ובלי להראות איזה חכם ומתחכם אתה נישאלה כאן שאלה שבמיקרה היתה היפותטית ותשובה פשוטה ניתבקשה ואתה שכניראה חושב את עצמך למה? אני לא יודע מה מחלק פה תשובות מתחכמות ובקשר לעיוור אני לא יתיייחס ותענה יפה פעם הבאה כאן לא המקום לגאווה אלא המקום לאחווה ואם אתה חושב שאתה גדול מידי לפורום הזה תמשיך הלאה אשר

aasherr ....

לא אענה לך בנימה שאתה כתבת ובכל זאת אענה לכל אחד ואחד של הנקודות שהעלת בהודעתך, אם זה "פוגע ברגשות שלך" אז תספיק לקרוא בנקודה הזאת, אחרת אתה מוזמן להמשיך לקרוא ולהמשיך את הדיון. 1- בתור אדם, יצור על פני כדור הארץ, ולא בתוקף היותי מורה, מטפל, או כל דבר אחר אני לוקח אחריות על מה שאני אומר, על מה שאני כותב, על מה שאני עושה ועל מה שאני חושב.... ולא אוסיף עוד לרשימה הזו אפילו שהאפשרות קיימת. 2- לרוב ההודעות בפורום אני בכלל לא מגיב, חלק לא קטן אני לא עובר משורת הנושא, דווקא ההודעה שלך נראת לי מעניינת והחלטתי להשקיע זמן ומחשבה על מנת לענות. 3- תחליט: או שאני חכם או שאני מתחכם. כי האחד סותר את השני. אגב, אישית אני לא חושב לא שאני חכם ולא שאני מתחכם, אך זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, ולהניח כמה הנחות שאתה רוצה, ואפילו לשכנע את עצמך שההנחות שלך הם עובדות. 4- גם אם השאלה היפוטטית וגם אם לא תשובתי היא אותה התשובה בדיוק. 5- לא זכור לי שהתבקשתי לתת תשובה "פשוטה", אם כן אז כולי מצטער ומתנצל על כך שעניתי בצורה ש"מכריחה" אנשים לחשוב ולא מכניס להם את התשובה עם כפית ישירות להגיון שלהם. מצד שני אם כך הייתי צריך לענות אזי לא הייתי עובה בכלל. 6- "אני לא יודע מה מחלק פה תשובות מתחכמות" לא מבין בכלל את המשפט הזה, האם אתה מוכן לפרט ולהסביר? 7- "ובקשר לעיוור אני לא יתיייחס" אתה לא מתייחס כי אתה מכיר את הסיפור? או אתה לא מתייחס כי "נפגעת"? אלי אתה לא מתייחס כי אין לך מושג על מה מדובר... דווקא סיפור חביב ולא מזיק שיכול ללמד הרבה. 8- מצחיק לקרא "כאן לא המקום לגאווה" בהודעה שכולה נובעת ככל הנראה (לי) מגאווה פגועה. 9- מקום לאחווה? בין מי למי? אני לתומי חשבתי שכאן פורום שאנשים כותבים וקוראים על מנת להבין יותר לעומק נושאים כאלו ואחרים, לא ידעתי כלל שכאן אחווה. היה סופר (לא זוכר בדיוק מי, נדמה לי שמרק טוואין) שאמר שהוא לא מוכן להתקבל לאף חברה שמוכנה לקבל אותו וההפך. 10- "אם אתה חושב שאתה גדול מידי לפורום הזה תמשיך הלאה" אני לא חושב שאני גדול וגם לא קטן במיוחד, זכותך המלאה לפנות למנהל הפורום (אני מניח שיש כזה) ולבקש שימחקו את ההודעות שלי, או שיחסמו אותי בכלל ולא תהיה לי אופציה יותר להכנס לפורום הזה... זה זכותו של כל אדם. אך גם זכותו של כל אדם לענות לפי רעות עיניו לכל הודעה שנכתבת בפורום ... אתה לא חייב להסכים עם התשובות שאתה מקבל, אך אני ממליץ לך לבדוק את התשובות לפני שאתה זורק אותם לפח... דברים חכמים מאוד נאמרים על ידי שוטה הכפר. 11- תודה על אישורך: "תמשיך הלאה". באמת תודה, אך אני לא זקוק לאישורך. אני תמיד ממשיך הלאה, בלימודים, בהקשבה, בהתנסות, בחיים, ובכל תחום שאני עוסק. להבדיל ממך, אני לא אומר לך "תמשיך הלאה", תעשה מה שאתה חש כדבר הנכון, מאחל לך שתהיה אדם חופשי, לא מקובע, נזיל, והכי חשוב מאושר.

charlila

New member
9-גרושו מרקס אמר את זה

"אני לא מוכן להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אנשים כמוני."

Talia E

New member
../images/Emo12.gif

אני ממש מופתעת: איך הצלחת להפוך הודעות שבהן באמת ניסו לענות לך ברצינות להרגשה שמנסים להתנצח אתך?... אני מציעה לך להגיע למצב של צלילות ושקט פנימי יחסיים ולחזור שוב להודעות שנכתבו כאן, כי הדרך בה פרשת אותן מנעה ממך כנראה לקבל את המתנות שבהן. הנה למשל קטע מההודעה הזו, שנראה לי מאד עוזר: "אך האם "להעביר לו אנרגיה שלך היה עוזר" ? לא נראה לי, ממש לא. ל"חבר" שלך יש מספיק אנרגיה, הבעיה שהאנרגיה שלו תקועה ולא פנויה לשימוש. היא תקועה בהחזקת הדיאלוג הפנימי, ההרגלים, הרחמים העצמיים, השפיטה, האגו המזוייף ..."
אגב, זה היה מועיל אילו היית אומר מראש שמדובר בשאלה היפוטתית.

אשכר

New member
הנה תשובה שהוא רוצה

כמו שמטופל בא לבקש ממך אקמול אם תתני לו אופטלגין, למשל, אז הוא יתעצבן עליך, ולא חשוב שזה יותר מתאים לו. זה מה שהוא רוצה, וזהו זה. בחור צעיר, אם אתה רוצה להעביר עוצמה אישית, תקח כבל נחושת דק, תלפף אותו בעור נחש זעמן המטבעות (יש בחנויות טבע), תטבול בשמן אתרי של הרדוף הנחלים, ותחבר את הכבל הזה מהצאקרה השביעים שלך, לצאקרה הראשונה של החבר שלך, ותעגל את ידך השמאלית (זה חשוב) מסביב להילה האנרגטית של שניכם, בצורת 8, ותוך כדי זה תתכוון להעביר לו עוצמה. אם הקפדת על כל שלבי התרגיל, אז קרוב לוודאי שתעביר לו עוצמה (באמת!). מה הוא יעשה עם העוצמה שלך? זה אני לא יכול לדעת.

אשכר

New member
ברוררררר

נניח שאתה רואה שיכור מקבץ נדבות ברחוב. אם תתן לו כסף, זה יוסיף לו עוצמה אישית, או לא? בשביל לענות על זה, צריך לדעת 1. מה הוא יעשה עם הכסף? (יקנה עוד בקבוק אנטיפריז) 2. מה זה עוצמה? 3. מה היא עוצמה - באופן ספציפי אצל השיכור ? (שזה לא בהכרח אותו דבר כמו-) 4. מה היא עוצמה אצלך? 5. מה אתה יודע על לעזור לאנשים, הא? חוצפן.

למעלה