האם אני קשורה?

ורדית18

New member
האם אני קשורה?

שלום רב.אני חדשה בפורום וזה.....רציתי לדעת האם המקום בו אני נמצאת מתאים לבעיה שאבחנו אצלי?הפסיכיאטר שלי אבחן אצלי הפרעות קשב וריכוז קשות מאוד.לאחר ניסיון עם רטלין האבחון הצליח והוא הגיע למסקנה שעליי להתחיל רטלין.אני נורא פוחדתת מהתופעות לוואי שלו.גם אימי מפחדת מכך.מה עושים?תודה רבה

05 מיכל

New member
ממה את כל כך פוחדת?

תראי, לא לכל אחד יש בכלל תופעות לוואי. אם יש, אז יש כמה סוגים של תופעות לוואי: יש תופעות שחולפות עם ההסתגלות, כגון כאבי ראש או בטן, או הרגשה לא נוחה בגוף. יש תופעות לוואי שקשורות למינון, ואם הן לא חולפות תוך ימים ספורים מתקשרים לופא ושואלים אותו מה לעשות, והוא בד"כ אומר לתקן את המינון. זה יכול להיות שמנומנמים או אדישים, שזה לפעמים סימן למינון נמוך, או שעצבנים או מתפרצים שזה הרבה פעמים סימן למינון גבוה מדי. ויש תופעות לוואי שלא חולפות, כגון ירידה במצב הרוח, ירידה בתאבון ויובש בפה. הבעייתית מכולן היא הירידה במצב הרוח, ואז השאלה היא כמה זה מציק, וךפעמים באמת עדיף להפסיק להשתמש בתרופה. אבל יש כמה סוגים של רטלין, ואם סוג אחד גורם לתופעת לוואי, זה ממש לא מחייב שסוג אחר גם יעשה את זה, כך שאם יש בעיה שווה לנסות סוג אחר. וזה באמת לא קורה לכל אחד. לי למשל זה ממש לא קורה. יש תופעות אחרות שהן נדירות יותר, ואני ממש לא מתמצאת בהן, אבל הן לא שונות משמעותית ממה שקורה עם תרופות אחרות בחיים. לי למשל יש רעידות בידיים מתרופות מסוימות נגד שיעול. אז אני לא לוקחת אותן יותר, אבל זו ממש לא סיבה לא לנסות תרופות לדברים אחרים, נכון? בקיצור, אל תתרגשי מהסטריוטיפ שיש לתרופה. הוא ממש לא מוצדק!

ורדית18

New member
תלמידה

אני פשוט באנורקסיה וגילו את זה בתוך זמן מאוד ארוך אחרי גילוי המחלה של האנורקסיה.אני בת 18 עוד חודש

ורדית18

New member
רטאלין

אני פוחדת שיהיה לי למשל עייפות יתר.שלקחתי את הרטאלין בפעם הראשונה השובע זה עשה לי סחרחרות רצח עייפות ורעידות בידיים.ממש פחדתי.דוד שלי שיש לו היפראקטיביות אמר לי שזה ממכר ועליי להיזהר מזה

zivadina

New member
תופעות לוואי של ריטלין

שלום ורדית. ריטלין לא אמור לגרום לעייפות או רעידות. עייפות עלולה להגרם ממינון נמוך מדי. רעידות עלולות להגרם ממינון גבוה מדי, אבל גם מתקופת הסתגלות של הגוף לתרופה, שיכולה לעבור אחרי כשבועיים של שמוש. הריטלין לא ממכר בכלל כאשר לוקחים בדיוק לפי הוראות הרופא. אבל כן פוגע בתיאבון. לכן, אנשים עם אנורקסיה צריכים להזהר מאוד כשהם נוטלים ריטלין. אני מניחה שאם הפסיכיאטר שלך המליץ לך, הוא גם יעקוב אחרי התגובות שלך לכדור. וייתכן בהחלט שהוא המליץ לך להתחיל עם מינון נמוך מדי, כדי לתת לגוף שלך הזדמנות להתרגל לכדור. הלוואי שהריטלין יעזור לך לתפקד כמו שאת רוצה. את תראי איך את מקבלת שליטה על החיים שלך. חשוב מאוד שתהיי בקשר צמוד עם הפסיכיאטר כל עוד נמשכות תופעות הלוואי, כדי שהוא יפקח על מינון התרופה שאת לוקחת. בכל אופן, תני לתרופה צ'אס! בהצלחה!!!

למעלה