האם אני צודק?

master simon

New member
קטיושות עוד לא נפלו

ואני מאוד מקווה שלא יפלו ואני מקווה שגם אתה!!! אבל טילי קאסם שהם לא פחות גרועים נפלו ונופלים כל יום הבסיס של הימין זה שהם חיות-נו ככה בפילוג אתה רוצה לנצח בבחירות? עד כדי כך אתה שונא יהודים? הימין הם חיות? הימין הם אלה שביצעו ומבצעים לינצ´ים ביהודים???

EverMan

New member
לא חיות , אלא גזענים שרואים

אחרים כחיות. הם רואים את הפלשתינאים כאנשים עלובים שלא מגיע בכלל שנדבר איתם. והימין הוא זה שביצע מבצעי לינצ´ים בהם. זה בסדר ... הוא לא יוצא נקי ... וטילי הקסאם ... נפלו 3-4 ... והם לא גרמו לאבדות. ואחרי כל טיל - פוצצנו את המפעל בו הוא יוצר.

youvall

New member
אני כמה סיבות...

פוליטי: שינוי תמיד תיהיה באופוזיציה מהסיבה שראש ממשלה מהליכוד יעדיף ממשלה עם ש"ס והאיחוד הלאומי וכך לא תיווצר ממשלת אחדות חילונית בראשות הליכוד והעבודה תעדיף ממשלת אחדות חילונית של העבודה-ליכוד-מרצ ולא עבודה-מרצ-שינוי.... לכן,אם אתה מקווה שאם תצביע לשינוי תקבל מפלגת קואליציה,שכח מזה... שלום: עם ערפת לא יהיה שלום,ואם תבדוק פעם אחת את המצע תראה שגם אנחנו אומרים שערפת לא רלוונטי. מפלגת העבודה לא מתכוונת לחזור לשולחן המשא-ומתן לפני שיהיה לנו קו גבול ברור... כלכלה: מפלגת העבודה התנגדה ל90% מהתקציב ונמנעה רק מתוך אחריות לאומית,בניגוד לשינוי העבודה הציגה בפני האוצר טביעות לשינוי חלק מהתקציב וזכתה בכמה דברים. חוק הנגב נחשב לחוק פרטי אבל מטרתו הייתה לחזק את הכלכלה בנגב. חילוניות: מפלגת העבודה הודתה בטעותה כאשר ברק דרש משמעת קואליציונית בחוק טל ונתנה חופש הצבעה לחבריה בהצבעה,רובם למעט אחד שהצביע בעד התנגדו. זוגות רשומים הם למעשה נישואים אזרחיים,כך זה נקרא וזה לא מונח של המפלגה או המצע זה מונח משפטי מחו"ל.... ביטחון: מפלגת העבודה כן אחראית לחלק מהטרור,הנקודה היא שהיא אחראית בגלל שהיא לא פינתה את ההתנחלויות מזמן... בתקופת רבין-אוסלו פיגועי הטרור היו במטרה לסכל את השלום וכל שהתקדמנו בתהליך הפיגועים ירדו וירדו עד שב96´ הניב הסכם אוסלו סוף סוף את פרותיו והטרור נפסק כמעט לגמרי. בזמן שלטנו של נתניהו הטרור חודש וב99´ נפסק כמעט לחלוטיין שוב. הטרור התחיל מחדש לאחר שערפת התגלה כצבוע והבין שבמשא ומתן לא ישיג יותר. שיוויון זכויות: שינוי התנגדה בתוקף למהפכה החילונית של ברק משום שהיו שם סעיפים כמו שינוי מסלולים של תחבורה ציבורית ששינוי התנגדה. לסיכום: מפלגת העבודה לא מכרה אף אחד בעבור נזיד עדשים,ואם מכרה מישהו זה היה בשביל הרבה יותר מזה(הסכמה של ש"ס למהפכה החילונית תמורת חוק טל). כל קול שהולך לשינוי מלבה את השנאה בקרב המפלגה הזאת וגורם לפילוג בעם. ולכן,ב28 לינואר כשתעמוד מאחורי הפרגוד,תחשוב טוב האם אתה רוצה אלטרנטיבה לשלטון הפגום של שרון או אתה רוצה עוד חבר לשרון. האם אתה רוצה ממשלת אחדות חילונית או אתה רוצה ממשלת ימין קיצונית צרה. האם אתה רוצה ישראל חזקה ובריאה או ישראל שתמשיך בהדרדרות עוד כמה שנים. תחשוב טוב על כל זה,בגלל שפתק של שינוי או ליכוד יביא לך את האפשרויות השניות,ואילו פתק של העבודה יביא לך את האפשרויות הראשונות אז הפעם מצביעים למען אלטרנטיבה מנהיגותית תיקנית למען אחדות עם מנהיגות שיביוא תקווה ולמען אחריות מצד המנהיגות שיביאו תקווה... הפעם,מצבעים אמת!!! יובל

טוב אז...

סוף סוף ענבר יש כאן מישהו שמודה שברק כן הצביע בעד חוק טל בקריאה ראשונה, אני ממש עצוב לראות אותך כל כך מתעצבן ממני, במיוחד בכך שאתה ממשיך לסלף את העובדות ומספר לכולם כאילו מפלגת העבודה לא מכרה אותנו, ברור שעדיך ממשלה שמאלנית בלבד אבל כולנו יודעים שזה ממש לא ריאלי, ובטח לאור העבר של מפלגת העבודה אשר תמיד בחרה בחרדים, שאני שוב אזכיר לך את 88 שהיתה ממשלת אחדות אך העבודה והליכוד שיכלו להקים ממשלה של 79 ח"כ בחרו עדיין בש"ס, או שבשנת 88 היית בן 5 ואתה לא זוכר את התרגיל המסריח של ש"ס ויהדות התורה. אני חייב לציין שאת המהפיכה החברתית של ברק שמעתי ב 4:30 בבוקר בדרכי לעבודה, באותה תקופה לא היתה לברק כלל ממשלה עם רוב לעשות משהו, אז איך בדיוק יכלו לעשות מהיפכה חברתית, ממש לא זכור לי שחוק טל בא על חשבון המהפיכה החברתית, להיפך זכור לי שקנו את החרדים תמורת כמה מיליונים לתקופת קמפ דיויד, קראו לזה אז "רשת ביטחון" אתם יודעים את האמת אני לא הכי מאמין בטומי לפיד !!, ההצבעה שלי לשינוי נובעת מכמה אני לא מאמין במפלגת העבודה, שמכרה אותי תמורת נזיד עדשים באותו חוק טל. בנוסף לא זכור לי שמפלגת העבודה נתנה חופש הצבעה בחוק טל (בקריאה ראשונה ), אכן בקריאה שניה הם הצביעו נגד, זה היה ממש מעורר רחמים לשמוע אותם מדברים נגד החוק שאך שנה לפני הם הצביעו בעדו. תגידו מזה הטענות האלו ששינוי היא מפלגת שנאה, אתם תמיד בחרתם במפלגה הרבה יותר גרועה בתור שותפות לקואליציה (ש"ס ויהדות התורה ) שתי מפלגות לא ציוניות ולא דמוקרטיות, הצבעה לעבודה היא כמו הצבעה להכנסת החרדים לממשלה, רק תארו לכם אם ב 99 היו עוברים לשינוי 5 מנדטים מהעבודה אז לברק לא היתה ברירה והוא היה חייב להקים ממשלה עם שינוי.

ענבר שוב מסלף עובדות

ענבר לאחר שקראת לי מטומטם, אני מאוד שמח להעמיד אותך על טעותך, ההצבעה בקריאה ראשונה לא היתה בשביל הקמת הועדה אלא קבלת המלצותיה. מתוך הארץ 20.7.2000 "למה לעבוד ולמה להזיע" מאת נחמיה שטרסלר, מוזמנים לגשת לארכיון הארץ ולהיווכח. "רק לפני שבועיים וחצי עברה בכנסת בקריאה ראשונה הצעת חוק המאמצת את המלצות ועדת טל. זה היה כאשר ש"ס היתה עדיין בקואליציה. אהוד ברק טען אז, שחוק טל יכניס את הצעירים החרדים למעגל העבודה. אבל נראה שכוונותיהם של החרדים אחרות שכן אין להם כל תמריץ להתחיל לעבוד"

EverMan

New member
ההצבעה במקרה הזה הייתה קואליציונית

כמו שכבר הסברתי לך. להעביר בקריאה ראשונה בשביל לשמור על הקואליציה יציבה. זה לא היה עובר קריאה שניה אצלנו.

זה היה מן "קונץ"

כזה לעבוד על החרדים ?? מן "קונץ" כזה שהתפוצץ לנו בפנים ?? בקריאה ראשונה כן ובשנייה לא ?? גאוני ! ממש אומץ לב ויושר פוליטי ! כל הכבוד !

EverMan

New member
אין פה שום קונץ

זה נקרא פוליטיקה. בהצבעה ראשונה להעביר דבר כזה בתוך הקואליציה במקום לפוצץ אותה - זה נקרא פוליטיקה. זה רק מכובד.

EverMan

New member
אמרתי מעולם שהוא לא הצביע

עבורו בקריאה ראשונה ? אמרתי שהוא העביר אותו מטעמי קואליציה וזה רק קריאה ראשונה , זה היה בשביל היופי , זה לא היה עובר קריאה שניה.

youvall

New member
מפלגת העבודה לא מכרה אותך בשביל

נזיג עדשים,למה אתה חושב שהיינו לוקחים כ"כ הרבה??? עכשיו ברצינות.. ברק העביר את חוק טל בקריאה ראשונה(נכון) אבל ש"ס הסכימו שתמורת העברת החוק הם יסכימו למהפכה החילונית. הסיבה שהיו שינויי מסלול זה כי ש"ס ביקשה,אז הסכמנו,שינוי לעומת זאת,לא הסכימה... בגלל זה,חיבים להצביע לעבודה,כי רק היא תביא לשינוי המיוחל.. יובל

n i v1

New member
הנה עוד סיבה לא להצביע לשינוי

שינוי נגד כפייה דתית- הידד. אבל היא תשב בממשלה עם המפדל. האם ההתנחלויות הן לא כפייה דתית? האם ההתנחלות היא לא כפייה דתית? הרי ההתנחלויות נוצרו מתוך הקשר דתי- ליישב את הארץ, לשבת בה. בהתחלה דיברו על זה בתור בטחון (בשנים הראשונות. העם עכשיו מספקות ההתנחלויות איזשהו בטחון? ההפך. חבל עליהם, הם מקריבים את עצמם ואת הילדים שלהם תמורת אידאולוגיה ישנה ישנה, באמתלה שזו יהדות. טומי לפיד יישב עם אנשי ההתנחלות- האם זו לא כפייה דתית? האם הוא לא נופל לבור שממנו הוא מנסה להוציא אותנו? האם המפדל ( ואל תגידו לי שהוא לא ישב עם המפדל- הוא אמר שהם לא חרדים, הוא ישב איתם!) יסכימו לפתיחת חנויות, לאוטובוסים בשבת? נראה לכם? מה שונים המפדל משס בתחום הזה? שנית- טומי הוא פובליציסט שעושה הרבה רעש. המדינה לא תיפול בגלל בחורי הישיבות, הם הרי לעולם לא יסכימו להתגייס, הם יעדיפו לשבת בכלא, זו תהיה מלחמת אחים. ניחא- אתם חושבים שהם יסכימו ללכת לעבוד? הם ימלאו תורים בלשכות אבטלה חדשות שיבנו למענם !! הידד לטומי- ממש... שאר חברי הכנסת בשינוי הם בדיחה...מיהם בכלל. נכון, אפשר לומר שאנו גם לא מכירים את מר עמרם, ושהוא מתמודד לראשות הממשלה, אבל אנחנו כל כך פוחדים שאימת ביבי וברק תחזור על עצמה- שאנחנו פשוט נמנעים ממצנע, נכון, למדנו לא להצביע לחברה´ חדשים, אבל (והנה השינוי כיוון בשיחה שלי) אני חושב שמצנע חייב לשבת באופוזיציה, אני חושב שהעבודה חייבת לשבת שם ( ואני הולך להצביע עבודה בבחירות)- מצנע חייב ללמוד את הדרך, גם רבין למד אותה, הרבה שנים. יש ערך רב לאופוזיציה, היא מחשלת, היא בונה, היא נותנת קונטרה לשלטון והכי חשוב, היא מהווה אלטרנטיבה. הציבור המטומטם בארץ לא חושב שהעבודה היא אלטרנטיבה, בזבזנו את זה שנתיים בשלטון של שרון (המרדים 1984)- זה הזמן לאופוזיציה, בראש מורם. והלוואי שננצח, אבל אם לא, אני הולך לאופוזיציה

תן לי להזכר מי ישב עם המפד"ל

מפלגת העבודה ממש טלית שכולה תכלת, היתה איזו ממשלה שלא ישבתם עם המפד"ל, טומי לפיד טוען שאין לו בעיה לשבת עם המפד"ל מכיוון שהם אנשים ציוניים, עובדים ותורמים למדינה, עם כל הכבוד ההקבלה שלך להתנחלויות שהן כפיה דתית נראית לי קצת תמוהה, על אף שאני שמאלני (נוטה קצת למרכז ) אני ממש לא מבין את הקשר, להזכירך העבודה הם אלו שיישבו את ההתנחלויות הראשונות. לגבי פתיחת חנויות בשבת וכ"ו אתה צודק במאה אחוז, קשה לי להאמין שזה יקרה כ"כ מהר, אבל הדבר החשוב יותר זה לעצור את ההזרמות לחרדים, גם טומי לפיד טוען שלמשל אם יעבירו חוק המורה על גיוס החרדים זהו תהליך שיקח בין 3-5 שנים, אם הם לא יסכימו להתגייס שישבו בכלא מבחינתי זה בסדר, לגבי תור בלשכת התעסוקה,יש עבודה בחקלאות, אם יש 300000 עובדים זרים אז סימן שאפשר לסגור את האבטלה כמעט ביום אחד וגם זה תהליך שאמור לקחת המון זמן (בטח כמה שנים טובות ). לגבי ח"כ תסלח לי אולי קצת על הזלזול אבל בעבודה אני מוצא בערך 5 מובילים שאותם אני מעריך בורג, שוחט, וילנאי, נניח מצנע שעוד לא הוכיח לרעה או לטובה, פרס ונוסיף גם את וילנאי ואפשר גם את יתום, לעומת וויצמן שירי, פואד, חיים רמון (תמיד דאג להכניס את ש"ס אבל הוא פוליטיקאי גדול ), דליה איציק, הבן של הרצוג. רק תדעו כל עוד לא תאמינו שאפשר לעשות משהו אם החרדים ולגרום לשיוויון במדינה הזו, זה פשוט לא יקרה, לעבודה היתה אפשרות לפני שנתיים להטיל וטו ואולי לגרום לממשלה חילונית אבל הם בטח פחדו מהחרדים אז הם לא עשו את זה) מה ממשלת אחדות חילונית תיתן לי ? בתקווה שהיא תעצור את האפליה, יותר מזה אני לא חושב שהצבא צריך את החרדים, אני פשוט רוצה שאם הם לא יעשו צבא אז שיעשו שירות לאומי.

EverMan

New member
לנו אין בעיה עם המפד"ל וגם לא עם

חרדים. שינוי היא זאת עם הבעיות עם כל העולם. עם ערבים , חרדים , שמאלנים , ימנים ,דתיים וכו´. העבודה מעולם לא הלכה נגד הדתיים. והמפד"ל להזכירך חלקה תמכה בחוק טל. אז גם אם הם ציוניים - הם מנציחים את ה"כפייה הדתית" ששינוי נלחמת נגדה. אז איך היא נכנסת איתה לממשלה שהמפד"ל מתנגדת לרפורמות בנושא תחבורה בשבת ? ועסקים בשבת ? וכו´ ? העבודה הטילה וטו - ולהזכירך - בעקבות זה הממשלה התפרקה.

כמה עובדות אתה יכול לסף ?

העבודה לא הטילה שום וטו איפה אתה חי !!!! העבודה הפילה את הממשלה כי היא הייתה חייבת למצוא תירוץ להקדמת הבחירות (וזה טבעי לחלוטין) אם איזו אג´נדה העבודה היתה מגיעה לבחירות במועדן המקורי. אני זוכר שהמפד"ל תמכה בחוק טל אבל גם הליכוד והעבודה תמכו, מנגד נעדרו מן ההצבעה מטעם המפד"ל שאול יהלום, נחום לגנטל, אפי איתם וזבולון אורלב, מה שמשאיר לי הרגשה שאם תהיה ממשלה ללא החרדים אז המפד"ל יתמכו. בנודע לפתיחת עסקים בשבת וכ"ו ברור לי שהמפד"ל יתנגדו, אבל טענתי כבר בעבר שהדבר היותר חשוב הוא הפסקת התמיכה בישיבות ושילוב החרדים במעגל העבודה, אי עשיית הפעולות הבאות מסכנות את כלכלת ישראל, פתיחת עסקים בשבת זו אולי פנטזיה אבל שקשה לי להאמין שתתגשם בזמן הקרוב גם אם שינוי יהיו בממשלה.

EverMan

New member
העבודה לא הטילה וטו נגד כלום.

לא היה לה כוח שם - נקודה. העבודה לא תמכה בחוק טל. נקודה. כמה פעמים אתה יכול להיות אטום ולא להקשיב ? היא העבירה אותה בקריאה ראשונה מטעמי קואליציה. אתה מודע לכך שיכול להיות בהסכם קואליציוני סעיף כמו : "הסיעות יתמכו אחת בשניה בהצעות חוקים בקריאה ראשונה , ובהמשך בחופש הצבעה לסיעות" אתה מודע לכך ? ואז בקריאה שניה ניתן להטיל משמעת קואליציונית נגד החוק למשל. תדע את החומר יקירי. הדבר הכי חשוב זה שילובים במעגל הלימודים והעבודה - ואת זה העבודה תעשה. לא שינוי. שינוי לא מסוגלת להכניס אותם לשם. יהיה מרד אזרחי. לעומת זאת העבודה תעשה את זה בצורה נכונה , חיובית.

למעלה