האם אני צודק ב...

האם אני צודק ב...

זה שמוסוליני לא הסכים לוותר על היהודים של איטליה בשביל היטלר? עם כמה שהוא היה פאשיסט, עם היהודים של איטליה בתקופה ההיא הוא היה בסדר.

Boogieman

New member
צודק? אתה?

כן, אבל חלקית, הפשיזם של מוסוליני היה לאומני ולא התבסס על תורת גזע ולכן לא היתה לו בעיה עם היהודים אבל ב-37 הוא העביר חוקים גזעניים נגד היהודים כדי לרצות את היטלר.

אבל מוסוליני ב 42 סרב לדרישת הילטר

למסור לו את יהודי איטליה, שגרירויות איטליה בצרפת "נלחמו" להציל יהודים בעלי אזרחות איטלקית שנתקעו באזור הכיבוש הגרמני בצרפת, רק כשהחל הכיבוש הגרמני הישיר באיטליה החל גירוש היהודים למחנות ההשמדה.

s o m e o n e19

New member
זאת מכיוון ש...

רק כאשר איטליה נכנעה ועברה לצד מדינות הברית, הגרמנים כבשו חלקים מאיטליה ואז הם התחילו לעשות ביהודי איטליה מה שהם עשו בשאר יהודי אירופה. אבל זה היה לקראת סוף המלחמה, ותוך כדי התקדמותן של בנות הברית לתוך איטליה, ולכן הגרמנים לא "הספיקו" הרבה.

almog4

New member
אני לא מכיר מספרים

אבל אבא שלי נולד בשנת בעיר טריאסטה (Trieste) שבצפון איטליה. לפי מה שהוא מספר - היתה בעיר קהילה יהודית גדולה ומפוארת לפני השואה. הקהילה כללה בתי כנסת גדולים (שני בתי כנסת ספרדים, אחד אשכנזי), בתי ספר יסודיים יהודים, בי"ס תיכון יהודי, ועוד. במהלך השואה נספו כל בני משפחתו ומשפחתו המורחבת, וכשהוא הגיע לעיר בחזרה, בדרך תלאות, בשנת 1945 , לא היה שם אפילו מניין (אבא שלי הוא דתי). מספר היהודים בעיר טרייסטה כיום הוא כמה עשרות, רובם קשישים. אין מניין בבית הכנסת. ודאי שאין מה לדבר על בי"ס יסודי או תיכון. אני לא יודע מה בדיוק היה החלק הפעיל של בניטו מוסוליני בהשמדת קהילת יהודי טריאסטה, אבל על "הצלה" או "מניעה" של רצח יהודים איטלקים בוודאי שאין מה לדבר. דני

תראה את הסרט....

הבריחה מעסיסי. אני חושב שזה יעניין אותך ואת אביך. הסיפור הוא על יהודים מטריאסטה שברחו לעסיסי ומשם ל.... (את זה כבר תראה). חוץ מזה שטריאסטה היא בצפון איטליה (המש' שלי ברחה מפולין דרכה) וכבר אמרנו שהצפון היה אחד מהחלקים שהגרמנים הספיקו לכבוש.

nitsansh

New member
טרייסטה לא היתה בשליטת מוסוליני

אזור טרייסטה הופרד משאר איטליה אחרי הכניעה, ונוהל באופן ישיר ע"י הגרמנים כחלק ממה שנקרא ADRIATISCHE KUSTENLAND OPERATIONZONE. כך שלמוסוליני לא היה שום חלק ברציחת יהודי טרייסטה.

nitsansh

New member
יש הרבה מה לדבר...

עד כניעת איטליה ב-8 בספטמבר 1943 לא נשלחו יהודים להשמדה מאיטליה והשטחים שהיו בשליטתה בצרפת, יוגוסלביה ויוון. בספטמבר 1943 היו באיטליה ובאיים הדודקנסים כ-44,500 יהודים. ידוע על 7682 מהם שנרצחו בתקופת הכיבוש הגרמני באיטליה. בנוסף לכך היו בספטמבר 1943 כ-40000 יהודים בשטחי הכיבוש האיטלקים. מטרייסטה נשלחו למחנות ההשמדה 837 יהודים, רק 7 מהם שרדו.

למעלה