האם אני סובל מ HCM ?

yuvalfrr

New member
האם אני סובל מ HCM ?

כבר חודשים רבים העניין מחריף , ובזמן האחרון הפך למשפיע על אורח החיים. הסימפטומים מהם אני סובל: 1. כאב בחזה - מחריף בהשפעת מצבי לחץ וכד'. 2. קוצר נשימה - יכול לנשום באופן סדיר אך האוויר שנכנס איננו "ממלא" את הריאות כראוי וגורם לתחושת מחסור בחמצן ו"שורף" בחזה. נשימות עמוקות מרגישות "תקועות". כל X זמן אני נאלץ לקחת שאיפה מהירה דרך חלל הפה , הגורמת לאיזור בית החזה לשרוף לחלקיק שניה. 3. עייפות - כל היום יש עייפות , פיהוקים (אשר גם בהם לרוב האוויר מרגיש "תקוע" ושלא חודר לריאות). 4. סחרחורת - כאשר אני עושה נסיון לנשום מספר פעמים באופן עמוק , יש תחושה של "ראש - קל" וסחרחורת. 5. דפיקות לב חזקות - במאמץ מרגיש את הלב דופק בחוזקה דרך צד שמאל של החזה , וכן בשכיבה מבחין בדופק באמצעות הרגליים/קרסוליים. הבדיקות שעברתי עד עתה הן א.ק.ג , צילום חזה ובדיקת דם. הכל יצא תקין. הבדיקות הבאות שאני עובר הן בדיקות נשימה מקיפות ובמאמץ , למרות שאני לא חושב כי הבעיה היא אסטמה או בעיית נשימה. בהנחה (וסביר שכך יהיה) שבדיקות הנשימה לא יניבו פרי , מה אעשה? האם נשמע סביר כי אני סובל מ HCM (אינני יודע אם יש נטיה גנטית) , או משהו אחר הקשור ללב? אם א.ק.ג לב מצוי יצא תקין האם הדבר שולל אפשרות של מחלה או פגם בלב? מבקש עזרה נואשות. בתודה, יובל.

tbh12

New member
יובל, אתה מתאר במדוייק את המצב שלי!

מה זה HCM?

yuvalfrr

New member
זה HCM:

מדובר במחלה די נדירה לדאבוני ואני לא יודע אם זה באמת מה שיש לי , אבל אני פשוט די אובד עצות כרגע (עד כדי כך שהתחלתי לקחת כדורים נגד "צרבת" במחשבה שאולי זו הסיבה לצריבות בחזה). האם עברת בדיקות כלשהן? מה היו התוצאות? מה אתה מתכוון לעשות? והאם המצב שלך זהה לחלוטין לכל אחד מהסעיפים שתיארתי?

למעלה