האם אני סובל מ- ADD ?

Alonnnn

New member
האם אני סובל מ- ADD ?

שלום רב. אני בן 33 ומאובחן כבעל הפרעת חרדה ואישיות המנעותית. אני מטופל בסרוקסט ועובר טיפול פסיכולוגי כמה שנים אשר במהלכו אני באמת מנסה להאבק בדפוסים ההמנעותיים שלי. אתמול דיברתי עם כמה חברי ילדות ומתברר שיש להם ADD מאובחן. חיפוש קצר ברשת הראה לי שיש לי לא מעט סימנים של ההפרעה הזו רק שאיני יודע אם זה בגלל האישיות ההמנעותית שלי או בגלל ADD. למשל קשה לי מאד לקום בבוקר ובעשות הבוקר אני עייף וכך גם אחר הצהריים, אני מאד לא מסודר, הרבה אנשים שמדברים איתי חושבים שנאי חולם ולא מקשיב להם, כשמשהו לא מעניין אותי אני נודד במחשבות שלי ופרוייקטים ארוכים די קשה לי לסיים. כשהייתי בבית ספר וגם בתיכון הייתי אאוט לגמרי - הייתי חולם לא משתתף עם ציונים נמוכים. בכיתה לא הפרעתי אבל הייתי עסוק בלחלום, בלשחק עם עצמי, בלחשוב על דברים אחרים או בלצייר. כשהגעתי לאוניברסיטה משהו בי השתנה. הרגשתי כאילו שאני שולט בעצמי פתאום ומצליח למקסם את יכולות הלמידה שלי. הייתי תלמיד מצטיין שמששתף בדיונים, מוציא במחנים ציונים מעולים ובעיקר כותב עבודות מחקר שגרמו למרצים שלי לבוא ולהודות לי באופן אישי על חויית קריאה מאלפת. את כל הבעיות שלי אפשר להסביר דרך האישיות ההמנעותית אך אולי גם דרך ADD. האם יש סיכוי שיש לי ADD ? אם אולי זה גרם בין השאר לאישיות ההמנעותית ?

DrEx

New member
אי אפשר לאבחן באינטרנט...

התסמינים שאתה מתאר מאפיינים ADD אבל כדאי שתלך לאבחון מסודר זה עדיף.

לאלון

לא מקובל לבצע אבחנות דרך הרשת בעיקר בשל מורכובת הדברים. יכול להיות שיש לך תסמונת חוסר קשב לצד הפרעה זו או אחרת, ייתכן וניתן מניתוח האינפורמציה לגביך לבצע אבחנה אחרת שכוללת הפרעת קשב באיבחון. בהרבה מאוד מקרים מופיעיפ הפרעות קשב בנוסף לדבריפ נוספים ובכלל זה דיכאון, חרדות, הפרעות נוירולוגיות, לקויות למידה ופרעות אישיות מסקטור B ו- C, שהתסמונת האישיותי הנמנעת (Avoidnet Presonality Disorder כלולה בהם. לכן שאלתך צרכיה להיות מטופלת על ידי פסיכאטר מבוגרים שמבקיא גם בתסמיני ה ADHD בקרב מבוגרים. גיל

למעלה