האם אני מגמגמת?

a n a t u

New member
האם אני מגמגמת?

שלום, אני בת 21 ויש לי בעיה שגיליתי אותה לפני קצת פחות מעשר שנים. קשה לי להגדיר בדיוק מהי אבל אני אנסה: קורה לי הרבה פעמים, בין אם זה במצבי לחץ ועייפות או במצבי רגיעה שאני רוצה להגיד משהו אבל פשוט לא מצליחה. אני כבר פותחת את הפה לדבר והמלה הספציפית לא יוצאת. במקרים אחרים קורה לי שאני מדברת שוטף מבלי להתקע ואז המחשבת של "אם אני לא אצליח לדבר" עוברות לי בראש וזה עוצר אותי ואני נתקעת. הפחד הזה שאולי במשפט הבא המילה לא תצא לי מהפה קוטעת לי את החוט מחשבה והיכולת לדבר. אנשים מעולם לא העירו לי על זה. שוחחתי על כך עם אמא שלי מספר פעמים אבל נתקלתי בהתנגדות מצידה והיא אמרה לי שאני מדברת שטויות. יש לי דיבור מצויין ואני סתם מחפשת בעיות. יכול להיות שהיא צודקת והבעיה פסיכולוגית לחלוטין ומבחינה נוירולוגית-פיזיולוגית אני מתפקדת מצויין. אני עוד רוצה לציין שיש לי בטחון עצמי די נמוך. משום מה אני מרגישה לפעמים אי-נוחות ונחיתות בקרב אנשים רהוטים ומלאי בטחון, והתופעת "הגמגום" שלי בהחלט לא מוסיפה לבטחון הירוד. אשמח לדעת אם אפשר לאבחן את זה ואיך? האם יש טיפול לבעיה הזאת?

zach17

New member
את מתארת תופעה..

שהיא נפוצה מאד ואני סובל ממנה גם. אני יכול להגיד שמה שאת מתארת קורה גם לי ממש אחד לאחד... אמא שלך מתנגדת אה? מה תגידי על אמא שלי?! - היא כועסת כשזה קורה לי! כאילו זה לא מתאים לי אבל היא לא מבינה למעשה שאני (ואולי גם את) מגמגם. וכן, גם אני פוחד לדבר מאז שזה התחיל לי (ב-3 שנים האחרונות), והביטחון העצמי שלי גם נמוך. בקשר לאבחון וטיפול.. חכי לתגובה מקצועית יותר

shuky63

New member
לי נראה שאכן מדובר בגמגום קל

עד כמה שידוע לי אין דבר כזה גמגום פסיכולוגי לחלוטין. אומנם כל אדם יכול לרדת בשטף הדיבור תחת תנאי לחץ קצוניים אבל את בעצמך מתארת שזה לא קורה רק בתנאי לחץ. מקורו של הגמגום בבעיה פזיולוגית אבל בדרך כלל הגורם הפזיולוגי אחראי רק לחלק קטן מהגמגום בפועל.אם זה לא היה ככה שום טיפול טכני לא היה משיג תוצאה כל שהיא. מה שאחראי לרוב הגמגום זה המודעות שלנו להפקת הדיבור בגלל הידיעה שיש לנו איזו שהיא בעיה.המודעות הזאת והחשש להתקע מפריעים להפקת הדיבור האוטומטי הנשלט על ידי המוח ומוסיפים תקיעות בדיבור. נראה שהגמגום שלך קל גם משום שאף אחד לא העיר לך עליו עד היום.מבטיח לך שאם כולם היו שומעים את הגמגום מישהו כבר היה מעיר לך. ממה שאני יודע קלינאי תקשורת ממליצים שלא לטפל טפול ישיר בגמגום קל מאד בטח שלא קורס אינטנסיבי כמו הדסה. לדעתי בגמגום כמו שאת מתארת עדיף לטפל בחוסר הבטחון העצמי ותחושת הנחיתות(למשל לעשות סדנת אסרטיביות)ובכך להפחית את הגמגום שבמילא הוא קל. אני לא בא להגיד לך משהו כמו מה את מתלוננת עם גמגום כזה קל,יש מגמגמים הרבה יותר כבדים. אני יודע שהדיבור הוא חלק מהאישיות שלנו וכל הפרעה בו מערערת את הבטחון העצמי. אני התחלתי לגמגם בגיל 12 בצורה קלה מאד אבל המעידות הקטנות האלה פשוט ערערו אותי וגרמו להחרפה של הגמגום. את מוזמנת להשאר איתנו,לשאול לעדכן ולהגיב

למעלה