האם אני לגיטימי?

האם אני לגיטימי?

מאז שהצהרתי בריש גליה על היותי אטאיסט מושבע אני סופג מהלומות נוראיות נפשית מאנשים שרואים בי לא מוסרי,מושחת וחסר התחשבות. מוכר לכם?

כן בטח,אתאיסט זה זן של תפוזים,לא?

כשאנשים שהיו מאד קרובים אליך מתחילים פתאום לרדת עליך כמו שהאויבים הכי גדולים שלך לא היו מעיזים,זה - מהלומות ,כשהחברים שלך מתחילים לחשוד בך כרמאי, זה - מהלומות. כשאח שלך אומר לך שבשבילו חילוני זה תת-אדם, זה -מהלומות, וכשההורים שלך אומרים לך שאתה כמו ענף רקוב שצריך לכרות, זה - מהלומות. ואתם יודעים מה? אני חושב שאני מתחיל להשתכנע. כי הרי כל אמות המוסר שלי בנויות על מצוות כלו´ עשיית רצון האל ואם הוא לא קיים אז באמת "אין לי אלוהים" ושום דבר לא מעניין אותי חוץ מהאגו של עצמי.

יש מוסר אחר.

א´ יש דברים שכל אדם סביר אמור לחוש שהם מוסריים או לא מוסריים. אי עשייתם או עשייתם היא קיום ´המוסר האנושי הטבעי´. ב´ אידאל החופש הוא בסיס מוסרי איתן. בשמו, למשל, יש צורך לשאוף לאי קיומם של חוקים מיותרים. ג´ השאיפה להשאיר לבאים אחרינו עולם טוב יותר מזה שמצאנו, מכתיבה אי אילו כללי התנהגות מוסריים. ד´ חובת הביקורת הבונה וההוגנת היא כלל חשוב שנובע מסעיף ג´. שאלה: האם האלוהים שלמדת עליו הוא מוסרי?

גל נעים

New member
אחי הכל לגיטימי ושריר ובריר וקיים..

כל עוד אתה נשמע למצפון ולאמות המוסר שמקובלות על 90% מהאנושות. (קרי- חלק נרחב מעשרת הדיברות).

לידול

New member
אני לא מתפלאת

אם אתה עדיין הסדרניק. כל האנשים האלו שרואים בך לא מוסרי הם דתיים, נכון? צא משם כבר. מה אתה מחפש בישיבה?

חי אדר

New member
בין מוסריות לאתאיזם

אינני יודע כיצד קיים קשר בין אתאיזם למוסריות? מוסריות זה עניין של הנהגות הקשורות בערכים חברתיים מסוימים, בעוד אתאיזם קשור לגיבוש עמדה הקשורה בשאלת מציאות האלהים.המצבים שאתה מתאר שהופכים להיות מנת חלקך בהבעת עמדתך, קשורה הרבה לטיבה של הסביבה דשבה אתה נמצא. ככלל: כל קבוצה חברתית מגבשת לעצמה מערך של תפיסות שחריגה מהם מהווה לגביה מעין חציית קו אדום. ייתכן ובמסגרת החברתית שבה אתה נמצא להביע בריש גלי עמדות מסוימות הם בבחינת סיבה להוקעה. לצורך העניין אדגיש: כי הרבה היום מהחברה הדתית עושים שימוש מטעה במונח כופר. ומונח זה נשלף מגרונם ללא בחינה ראויה ונכונה. כך למשל גם גדול המאמינים הרמב"ם, עמד במוקד של וויכוח סוער כנגד תפיסותיו, ולולא הרמב"ם ככל הנראה היה נסגר עניינו כפי שנסגר עם ספינוזה שלא היה לו מי שיגן בעדו. בנוסף אציין כי הרמב"ם הגדיר את האמונה או הדעה, כעניין המצוייר בשכל, ולא כדבר הנאמר ונהגה בפה. כך שאיני חושב שתרווה נחת באם תודיע על שער בת רבים הגיגך ורעיונותיך בחברה בה ציור הדברים לא עולה כדבעי. בדרך זו תמצא עצמך נצרך להבהיר דברים שכלל לא התכוונתה אליהם. ולעצם השאלה אם זה לגיטימי, אינני יודע אם זה ראוי להיות לגיטימי, אך מהמוטעם לעיל עולה, כי זוהי תולדה של חוסר בשלות בקבלת דעות אחרים כאשר אין הם עולות בקנה אחד עם מה שנתפס בעינהם כנכון וצודק.

מני3

New member
אל תתרגש יותר מדי

מזה, זה תגבה נורמלית של החברה הזו, פה אתה תמצא סיפורים דומים לשלך ואולי יותר גרועים. קרבת דם לא מבטיחה תמיד הבנה ותמיכה!!!! צפה מהם להמשך, ואם תעמוד בזה ותעבור את גל העוינות שלהם אתה תהיה "על הסוס" כשקופצים למים, נרטבים

למעלה