שמרון היחידה
אני פונה אליך כנשא לסיאף ואבא של ילד עם סיאף, ולא כרופא וא גנטיקאי. אני לא מבין ביולוגיה, אך גנטיקה היא עניין מדוייק מאוד. מאחר שהרצף הגנטי לא פוענח במלואו, וקשרי הגומלין בין קטעים כאילו ואחרים ברצף, הרי מבחינתנו, יש פה לכאורה משהו לא מדוייק. לגופו של ענין.......... אני מבין שאת מאובחנת (יש לך 2 גנים של סיאף). אני גם יודע שיש מוטציות (סוגי פגמים בגן) שהם דומיננטיים פחות ויש כאילו שיותר. סביר להניח שיש לך לפחות מוטציה אחת שנחשבות לקלה בדר"כ, והיא מונעת ממך לחוש בתסמינים כלשהם.
מתוך סקרנות, אודה לך אם תוכלי לספר , מהן המוטציות שהתגלו אצלך עצם האיבחון שלך, צריך להביא אותך להמלצה שתעשי בדיקות מקיפות יותר במרפאת CF, ולבדוק שהכל תקין, ובעיקר, להיות במעקב תקופתי, בכדי להקדים תרופה למכה, שנקווה שלא תבוא. לגבי הסיכויים, לא יודע אם מישהו יכול לנבא, כי רב הנסתר על הנגלה. באם ידוע לך למשל, על מקרה של CF במשפחה המורחבת שלך? מה שהכי חשוב, נכון לעכשיו הוא לבצע בדיקה לבעלך, לודא שאינו נשא של CF. אם יתברר שבעלך ללא מוטציה של CF, הרי שייוולד לכם ילד/ה נשא CF, וזהו(למעט מקרים נדירים ביותר). נשא לעולם לא יהיה חולה CF!!!!!!! אודה לך אם תעדכני את הפורום בהמשך הדרך, בתקווה לבשורות טובות. גם אני ממליץ לך לשוחח עם ריקי מכלין באיגוד, והיא תתן לך את העצות הכי טובות בכפוף לנסיבות האישיות שלך, שאת רובן את לא יכולה לפרט בפורום. ב ה צ ל ח ה