האם אני דפוק ?

האם אני דפוק ?

שלום , פעם ראשונה כותב בפורם , למרות שקורא בשקיקה כמעט כל דבר שנכתב כאן בשנה האחרונה. בן 40 נשוי + 5 אין לי שום תחביבים . אפרופו תחביבים מכירים את אלו שכותבים בקורות חיים שלהם "תחביבים:סרטים , ספרים ,ים , ריקודים ..." אתה שואל אותו מתי קראת ספר לאחרונה ? מסתבר לך שזה היה לקראת הבחינה בבגרות .. או מתי היית בקולנוע לאחרונה ? מסתבר שזה היה כאשר יצא עם החברה הראשונה שלו . וכו´ וכו´ . ובכן אני מצהיר שלי אין שום תחביבים ! מהעבודה לבית ומהבית לעבודה! . והנה במקרה לפני כשנה הגעתי לפורם הזה ( נדמה לי שהוא היה כאן די חדש) ומצאתי את עצמי קורא את כל התגובות והשאלות של החברים כאן . של מיקי גולן (שמשום מה ממעט להופיע לאחרונה) של ראובן ניסן שעושה רושם של אדם עם צימאון עצום למידע ,וידע רב עם נפש של משורר. שלא אריאל אריאלי המומחה לפיזיקה ותעופה . ועוד רבים אחרים וטובים . ובכן בד בבד עם המשיכה לפורום מצאתי את עצמי לוקח שיעור הכרות , ועוד שיעור, ונרשם לתאוריה , ועוד שיעור והנה אני די עמוק כבר במהלך הוצאת הרישיון . כאמור אני אדם שכיר שמתפרנס בכבוד אבל עדיין רק שכיר + 5 ילדים . בכל פעם שאני מוציא כ 800 ש"ח לשעת טיסה . אני שואל את עצמי "תגיד יואל אתה לא חושב שאתה דפוק ? " נותן 800 ש"ח לתחביב של שעה אחת ? . כמעט 10% ממשכורתך החודשית . העלות לא תוזל משמעותית מן הסתם גם לאחר קבלת הרישיון . חשבתי שאשתי תעשה לי חיים יותר קלים בזה שהיא תתנגד נחרצות לכל הרעיון , אך ראה זה פלא , דווקא היא מעודדת ודוחפת אותי להמשיך (כנראה חוששת יותר ממשבר גיל 40 , ומעדיפה לקבל זאת בתופעות כאלה !) ובכן זה מה שמשגע אותי ! מצד אחד מאוד רוצה להמשיך ולסיים עם מה שהתחלתי , ומה שיכול להיות סוף סוף תחביב . ומצד שני איך אפשר ליקרוא לדבר שעושק אותך כלכלית תחביב ? המצפה לתשובותכם יואל

ZeevRozenek

New member
Welcome, YOEL

Yoel-welcome to the club.We need some GOOD Yoel`s here, since we occasionally read letters from a BAD Yoel. Don`t worry, I got into flying at the age of 50, AFTER building a house, sending 2 kids to the university, etc. Just a freindly warning-flying is worse than drugs-it conquers you and overwhelms you, and you become addict. I bet You WILL atart reading books, AVIATION books,of course. and all your life will be led around the flying-planning your schedule, your budget atc.But it worth every minute and evey Shekel. ZeevRozenek,Modena,Italy.

לא שזה משפר בהרבה את המצב

אבל מציע לך לעשות סקר שוק! הפתיע אותי לגלות כי גם ב 400 ש"ח לשעה אפשר לשכור מטוס 152-C (בתנאים מסויימים). בגדול אני מבין לליבך כי אני במצב זהה, פחות או יותר לשלך. אני לא יודע איך זה אצלך אבל אני, כל הזמן חושב טיסה, חולם טיסה ולמרות שבפועל יוצא לי לטוס כ 3 שעות בחודש (ממוצע) - אין יום שעובר מבלי להתעסק בנושא בדרך כלשהיא (ולו רק ע"י חיבור לפורום הזה באינפוזיה). אז אם זה המצב אצלך - עזוב את החשבונות (ע"ע ראובן ניסן) הכול עניין של סדרי עדיפויות בחיים (אז לא תרכוש את הטלביזיה פלסמה 50 אינטש..) שיהיו לך טיסות מצויינות מארק

ramiby

New member
רק לצורך השוואה

מעבר לעלויות הוצאת הרשיון (שהן כואבות - אין ספק) השקולות לשנה וחצי לימודים במכללה למנהל, השימור של הרשיון: בהנחה של 10 שעות טיסה בשנה (ויסלחו לי אלו שטוענים שאם אתה עושה "רק" 10 שעות בשנה אז אל תתחיל בכלל) שיעלו לך כ 4500 עד 5000 ש"ח בשנה, ישנם היום בישראל כ 350,000 מנויים לקאנטרי קלאבים וחדרי כושר שמחיר מנוי שנתי נע באזור ה 3000 עד 4800 ש"ח לשנה (לאדם) ואם אתה גם הולך לחוגים כאלו ואחרים אתה בקלות מגיע לסכום של כ 10 שעות טיסה בשנה. אף אחד לא מתלונן שללכת לחדר כושר זה בא על חשבון המשפחה .... הסיבה שאותו סכום שאתה מוציא על חדר כושר ואותו סכום על טיסות ובכל זאת נושא הטיסות "מנקר עיניים" הוא בגלל התדמית היוקרתית של הענף ולחלוטין לא קשור להוצאה עצמה...

קשה מאד להשוות!

3 פעמים בשבוע שעתיים אחת בחדר כושר יוצא 300 שעות בשנה ואת זה אתה משווה ל- 10? לא זו הדרך, לא זו ההשוואה. השאלה היא כמה מחבריך קנו ג´יפ והוציאו מכיסם 50,000 ש"ח יותר משהיו מוציאים על מכונית ברמה דומה שאינה ג´יפ? שם טמון ההפרש. בשאלה מהי רמת חיים? חבר טוב שלי שובר בטיולים ג´יפ די מצ´וקמק שבבעלותו ומוציא בשנה על התחביב "ההרבה יותר זול שלו" בדיוק כמוני... בסופו של דבר אתה מוכן להחליף? ונסיים בברכת לחיי הזכיות (בלוטו) שבדרך, שם טמון הפתרון האמיתי!

כן

כן אתה דפוק אבל אם זה מנחם אותך אתה לא לבד הרבה מאתנו אוכלים את הלב על המחשבה הזו "האם אני לא איזה חזיר ומבזבז כסף על חשבון המשפחה". ניחומים יורם

מגפני לגפני

"איש איש תחת גפנו ותחת תאנתו" שלום לך. הרשה לי להביע הזדהות עמוקה עם דבריך, ולו רק משום שיש לנו הרבה במשותף, מלבד שם המשפחה. גם אשתי מדרבנת אותי להמשיך בתחביב. היא פשוט מבינה כמה טוב זה עושה לי. גם אני מזדעק על עצמי בכל פעם שאני משלם סכומים המהווים אחוזים ניכרים ממשכורתי הדלילה. אבל אני לא מצטער שהתחלתי בתחביב היקר הזה שנקרא תעופה. אני מצטער רק על איך שהתנהגתי לאורך הדרך. עשיתי כמה טעויות יסודיות בחיפוש אחר המקום הכי זול ונפלתי בגדול (על איירקלאס שמעת?). באיזשהו מקום אני מצטער שלא הלכתי לכיוון של אולטראלייטים, אבל יש לי עוד זמן. אני מקווה עד גיל 40 להיות בעליו של כלי טיס כזה או אחר (עוד 14 שנה...). אני ממליץ לך אחרי הוצאת רשיונך לטוס לארה"ב ולטוס שם כדי לטעום מהחוויה האמיתית של הטסה. השורה התחתונה: אתה אוהב את זה? התחלת ולכן תסיים. שווה יותר להוציא רשיון מאשר להפסיק באמצע התהליך. מקסימום, אם לא תטוס, קל יותר מינהלתית לחדש רשיון (מבחן מעשי) מאשר להמשיך מהנקודה שממנה הפסקת באשר היא. מעשית זה כרוך באותו דבר (כמה שיעורים לפני בחינה ואז בחינה. אך אל תשכח את מבחני התיאוריה -- אם הוצאת רשיון לא תצטרף לעבור אותם שוב. אם לא הוצאת רשיון תצטרך בנוסף למעשי לעשות גם תיאוריה כי תוקף המבחנים מוגבל). כמו שמארק כתב - יש חברות[ה] שמציעות 152 במחיר זול משמעותית משאר החברות בארץ. ואחרי שתוציא רשיון אם תרצה לשכור יחד 152, להתחלק בעלויות ולטייל בשמי הארץ - התקשר אלי.

יורם זינגר!

"לחץ על "שלח" פעם אחת בלבד, תודה, צוות תפוז" ונוסיפה ביחד - "תודה, חברי הפורום"

לא! רק משחק משחק גדול.

"נעים" לראות שאתה לא לבד, ואני מתכוון על עצמי נשוי+3 משכנתא... וגו,. אכן נעים לראות לפעמים כי דווקא בת הזוג ממנה אתה מצפה להתנגדות החזקה ביותר דווקא היא שמעודדת ולא משנה כרגע מה הסיבה וזה לאו דווקא משבר גיל הארבעים (תן לה קרדיט). כל העניין בחיים זה לקחת משימות ופרוייקטים שהם יותר קצת יותר מהגובה שלנו. לא משהו שלוקחים בהליכה אלא משהו שמצריך מעבר לזה. אכן ההחלטה על לימודי טיסה אינה קלה אבל מרגע שמחליטים נכנסת להכרה גם העובדה שצריך לנהל את זה מכל הכיוונים. ניהול הזמן על מנת שלא להזניח מחייבויות אחרות וכמובן נהול כספי נכון. אני אישית עברתי ובחנתי כמה חפצים ופריטים נמצאים כרגע במחסן כאבן שאין לה הופכין (גלשן רוח, 3 זוגות מגלשי סקי, חליפת גלישה, אופניים יקרות ועוד,) וכן ערכתי רשימה של כל אותם דברים מהקצפת ושלא מהקצפת שאני יכול לוותר עליהם (וכמובן לוותר בפועל) והגעתי למסקנה שאני יכול לעמוד בהוצאה על פני שנתיים. אני שותף לדעתו של אחד המשיבים שלאחר הרשיון ניתן בהחלט להגיע להוצאות נמוכות יותר בשכירת מטוסים (AYM ,ופרטיים אחרים)בצוע טיסות בעת שהייה בחו"ל בעלות נמוכה יותר. הכל שאלה של לנהל את המטרה בצורה מושכלת. דבר אחד בטוח- זה אינו תחביב זול אבל שווה כל רגע. חזק ואמץ!!

התשובה היא כמובן כן, אבל...

אתה נמצא בחברה טובה! קודם כל אתה ביתרון גדול על הרבה "דפוקים" אחרים כאן - לזה אין אפילו את ה- 800 ש"ח זמינים ולהוא אשתו עושה את המוות בכל פעם שהיא שומעת מטוס. אז תראה את חצי הכוס המלאה... אחרי שתגמור את הרשיון תראה שתוכל לטוס בפחות כסף כמו שכבר ציינו כאן, אם במטוסים יותר זולים ואם בחלוקת הוצאות, הילדים יגדלו ותישאר הכנסה פנויה גדולה יותר, וכו´. תיהנה ו- Welcome to the club. ד"א - כבעל מטוס המוגדר באז"מ, אני משלם כ- 120-150 ש"ח לשעת טיסה. תחשוב על זה. בהצלחה.

dovgazit

New member
כן, אך אתה לא לבד

יש כאלה "דפוקים" כמונו שמפרנסים פסיכולוג, פסיכאטר, גורו ואחרים בסכומים דומים. אתה נהנה מזה? אשתך גם? לך על זה עד הסוף. כולנו פה מכורים על העניין ולרובם כאן יש משפחה ילדים משכנתא אוברדרפט, אך כמו מכורים לא יכולים בלי זה. העליות ירדו קצת אחרי הוצאת הרשיון. אין מדריך אפשר ליצור שותפיות וכד. אל תתיאש, אתה לא לבד.

זוית מעט שונה

לא הצלחתי להבין אם "השגעון" אכן תפס אותך (ע"ע מארק ו.) או לא. אם אין לך את החיידק ואם אין בכוונתך לטוס מעבר לנדרש בתקנות לאחר השגת הרשיון אז כדאי שתשקול שוב את הנושא. המחיר וההשקעה הנדרשת שווים רק אם ממש נהנים מזה לאורך זמן! גם ההגדרה של טייס כתחביב לא מתאימה לדעתי, נדרשת מקצוענות והתמקצעות מתמדת. איך אמר לי פעם יהודי חכם בנושא אחר: לא חשוב מה תחליט - בכל מקרה תצטער...... בהצלחה!

אתה לא דפוק,

ולטעמי חלק מהכותבים שמעלי הוציאו דברים מפרופורציה. אני, אישית, קצת לא מבין את "החיידק" ואת "השיגעון" לתעופה. יתרה מזו, מי שיש לו חיידקים ושגעונות, שלא יטוס לידי. לטוס זה כולה כיף נטו. משהו נחמד, מין סבבה כזה בלשון עממית. כיף כמו שסקי שלג זה כיף, או סקי מים, או ספורט מוטורי אחר, או ציור, או כתיבה או השד יודע מה. עוד משהו שעושה את החיים נעימים ומעניינים יותר. רוב האנשים טסים במקום להוציא כסף על דברים אחרים. בסך הכל נורמלי, שהרי את "עקרון המחסור" לומדים כבר בשיעור הראשון במבוא לכלכלה. אם אתה לומד לטוס במקום חופשת סקי, מילא. אם אתה טס במקום לקנות ביגוד לילדים, זה קצת פחות נורמלי. כך, שכמו הרבה דברים לא עקרוניים בחיים, הבחינה היא כמותית ולא איכותית. וכן, זה ספורט די יקר. בכל העולם (וכאן אפילו מעט יותר). כמו שאמרו לך כבר לעיל, שתהיה בפנים כבר תמצא דרכים לעשות את זה מעט יותר בזול. שיהיה לך בהצלחה אבי

תגובה לחיידק...

אבי ידיד, אם אתה טוען שאתה לא נגוע בחיידק התעופה אזי אתה חי בהתכחשות למציאות. כמו שהספקתי להכיר אותך אתה מהנגועים קשה. ולזה שהתחיל לטוס עכשיו אני יכול להגיד : אל תדאג. אתה גם תידבק בחיידק הזה ששמו תעופה. אזהרה - אין כל דרך או תרופה להוציא את החיידק מהמוח. הוא נכנס עמוק מאוד. כל מה שניתן במכסימום זה להרדים אותו מעט עד....שתצבור כמה שקלים לטיסה הבאה. אין - אין תרופה - מצטער. אורי

עוד זוית...

אם רק עכשיו אתה מתחיל להוציא 800 ש"ח לשעה... תחשוב כמה שנים של שעות טיסה חסכתה. בו ניקח לפחות 20 שנה ולפחות 50 שעות בשנה זה יוצא 800,000 ש"ח חסכון. איך שלא תסובב אתה בפלוס! רחוק מהמציאות אבל מעודד, לא? בי. יובל

omni

New member
פתרון לבעיה חד וחלק

תיגש לפסיכיאטר תספר לו על הבעיה ותברר מה יעלה לך יותר, טיפול אצל הפסיכיאטר להוצאת השיגעון או לגמור את הרשיון, ותספר לפורום.

למעלה