האם אני גזעני?

kufrin

New member
האם אני גזעני?

השאלה הזו מפריעה לי כבר הרבה זמן, אבל פחדתי לשאול. או בעצם השאלה היא מה ההגדרה של גזעני. אם אדם גזען הוא טוען שישנו גזע טוב יותר, או גזע שווה יותר, אז ודאי שאני לא כזה. אבל אם ההגדרה היא שישנו גזע שונה מגזע אחר, אז יכול להיות שאני כזה. עד כמה שידוע לי הכושים יותר חסונים וחזקים מהאתיופים, הכושים שונים , לא טובים יותר או פחות אלא שונים. היפנים נמוכים יותר מהשבדים, היפנים שונים , לא טובים יותר או פחות אלא שונים. האם ישנם עוד הבדלים? האם ישנם עמים שונים במנטליות מבחינה גנטית? אני לא יודע את התשובות, אבל כל עוד שלא אראה אינדיאני בעל עיניים מלוכסנות, אגרוס שישנם גזעים שונים.

Deathatred

New member
ניסיון לתשובה

קבוצות אתניות ממקומות שונים על פני כדו"א אכן שונים זה מזה פיזית. זה לא רק קשור ל DNA אלא גם לתנאי החיים בארצות השונות. השונות המנטלית בין בני אדם מארצות שונות לא נובעת מגנטיקה אלא מתרבויות שונות, מערכות ערכים שונות ותנאי סביבה שונים. למשל: באיסלאם הכבוד חשוב יותר מערך החיים. גזען הוא מי שטוען שבגלל גזעו השונה, הוא ובני הגזע שלו עליונים על פני גזעים אחרים - שהם כביכול נחותים יותר מנטלית. בפועל גזענות מתבטאת (חוץ מבעליית מפלגות גזעניות שרוצות טיהור אתני ואלימות כלפי זרים) באפליה של הגזעים הנחותים ודיכויים. יש להבדיל בין אפליה גזענית לבין הגדרה עצמית לאומית. מדינת ישראל רוצה לשמור על צביונה היהודי, לכן היא מנהיגה מדיניות שמעדיפה את בני הלאום היהודי על פני המיעוטים. לכאורה יש כאן הפליה גזענית (של הערבים) אבל כשמסתכלים על העניין לעומק לא מפלים את הערבים בגלל הגזע שלהם אלא בגלל שהדת והתרבות שלהם שונה מהתרבות והדת שהרוב היהודי רוצה שתהיה בארצו-מולדתו ושבה הוא מממש את זכותו להגדרה עצמית. עוד סיבה לאפליה כביכול כלפי הערבים זו החשדנות כלפם בגלל הזדהותם עם האויב. מכאן, שהמדיניות של מדינת ישראל אינה אפליה גזענית אלא העדפה לאומית צודקת ומי שתומך במדיניות זאת ורוצה שהערבים ישארו כאן מיעוט איננו גזען.

הבחורה צודקת.

אתה לא גזען. אבל האם ישנה הצדקה לאפלית תרבות מסוימת על פני תרבות אחרת (במיוחד בעולם הפוסט מודרניסטי של זמנו עם כל הרלטיביזם ששולט בו)? וכאן ברצוני לתקן איזשהי סטיגמה שדווקא בערבים והיא מוטעת עד כמה שאני יודעת. כמישהי שחינכו אותה לפתיחות כלפי התרבות הערבית והמזרחית אין זה נכון שבאיסלם הכבוד בא לפני ערך החיים. להיפך, האיסלם הוא זה שהתנגד להצבת ערך החיים אחרי כבוד המשפחה. דוגמא מובהקת לכך היא המלחמה של האיסלם בכל מנהג נקמת הדם שהיה נפוץ בתרבות הערבית לפני עליית האיסלאם. יש הרבה מה לטעון כנגד התרבות הערבית, וכל תרבות אחרת, אבל די לסטיגמות. תבדקו עובדות. והערה: לא עשיתי תואר במזרחנות, וייתכן שישנן טעויות במידע שהבאת (החינות בישראל, וחינות בכלל הוא מאוד סלקטיבי), ואשמח אם מישהו יתקן אותי ויעשיר את הידע שלי, אבל רק אם יבסס את טיעוניו על עובדות.

Deathatred

New member
לא בחורה, בחור ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

זו לא הפליה של התרבות האחרת. זה פשוט עם שרוצה ארץ שבה הוא יוכל לקיים את התרבות שלו ולפתח אותה וליצור בה ולינוק אותה. כמו שהצרפתים לא רוצים שהתרבות האמריקאית תשלתט על הארץ שלהם ותמחוק את הייחודיות שלה - כך היהודים לא רוצים שמדינת ישראל תהפוך לעוד מדינה ערבית. בקשר לכבוד וערך החיים. בתיאוריה אולי האיסלאם מתנגד לעניין. בפועל, הוא תומך ותומך. האימאמים והמואזינים מעודדים אנשים להתאבד בשביל הכבוד, לינצ´ים ורצח זה דרך לגיטימית אצלם לפתור בעיות. ערפאת וארגוני הטרור נוקמים על כבודם האבוד ברצח ופיגועי התאבדוות. והנה דוגמה היסטורית כיצד מציב האיסלאם הקיצוני את ערך הכבוד לפני ערך החיים: בימי מסעות הצלב הייתה במזה"ת כת בשם חשישיה. זו הייתה כת של לוחמים מוסלמים פאנאטים שהיו מוכנים להתאבד למען מטרותיהם ובין השאר עסקו בסחר סמים. הייתה להם מצודה מבודדת שם אומנו הלוחמים. ראש הכת הזמין פעם מכובדים להתארח אצלו והשוויץ בפניהם ביכולות הכת שלו. הוא שיבח במיוחד את נכונות הלוחמים למות למענו ולמען האיסלאם. המארח פיקפק בכך ולכןהחליט ראש הכת להוכיח שדבריו נכונים. הוא הזמין מספר מלוחמיו והורה להם לקפוץ אל מותם מראש המגדל הגבוה. והם קפצו, אחד אחרי השני, בלי לשאול שאלות.

למעלה