האם אני אותו אני ?

neophile

New member
האם אני אותו אני ?

כולנו בטוחים שכל אחד הוא עצמו , אנחנו גרים במקום מסויים , עובדים במקום מסויים , אוכלים במקומות מסויימים , מכירים אנשים מסויימים וכו' כמו המשפט "אמור לי מי הם חבריך ואגיד לך מי אתה "
וברמה יותר עמוקה -המתחים שלי .

כל המאורעות האלה שחוזרים על עצמם נותנים לנו איזה שהיא תחושה של עקביות - אבל רק דבר אחד הוא לא עקבי ..אני
כי כל מאורע קטן שלא יהיה מושך את תשומת הלב שלנו ומפעיל שרשרת של אסוציאציות .

lightflake

New member
אתה מדבר עדיין על הזדהויות שונות של האני

ה"אני" שניסרגדתה מדבר עליו ושאליו אני מתייחס כשאני כותב "אני"
זה תחושת האני המקורית
אליה "נדבקים" הזדהויות נוספות שהן משתנות, לפעמים בתקופות קצרות מאוד (חלקיקי שניות אפילו)
בגלל זה אמרת "איפה האני" כשאני עוצם את העיניים אבל ה"אני" שאני מדבר עליו ממש לא יעלם כל כך בקלות, למעשה הוא לא יעלם על עוד יש גוף פיזי, הוא חלק מהשלם, הארה רואה גם אותו כעוד אובייקט ולכן נקראת שחרור... הוא קיים וממשיך להתקיים ולא מפריע לכלום להשאר כלום...

neophile

New member
מה שלא נעלם אלו התגובות האוטומטיות

רמה מסויימת של כל תפקוד היא אוטומטית , לפעמים כל אחד יכול להתבונן במה שהוא רואה ובתגובות שלו כמו צופה פנימי ואז בעקבות כך יש עלייה במצב התודעה , מזערית ככל שתהיה .

כל העליות הקטנות האלה במצב התודעה - זה מה שמשנה את הקיום שלך , משנה באמת - באופן פיזי ממש .

כשיש משהו בי שבכלל שואף להעלות את מצב התודעה - זה זה האני האמיתי או לפחות הזרע של אחד , לרגע אחד אנחנו נזכרים ואז שוב שוכחים -מי אני ?
ובכל יום ההזכרות יכולה להיות שונה.

רק הכלום יכול להפריע לכלום לא להשאר איפה שהוא אינו .

lightflake

New member
אני רואה את הדברים אחרת

אבל נראה לי שכבר הבנו שאנחנו לא מבינים אחד את השני לחלוטין אז בוא פשוט נשאיר את זה כך

lightflake

New member
ואגב האני שאני מדבר עליו אינו דבר יציב כלל

זו אנרגייה שכל הזמן משנה צורה
אבל היא שונה מהותית משאר האנרגייה של החוויה

lightflake

New member
תנסה לחוש את תחושת האני הראשונית שלך

התחושה שבזכותה אתה יודע שאתה קיים
ותיווכח בעצמך

למעלה