האם אנחנו שונים?

אהובה.א

New member
האם אנחנו שונים?

לכל חברי החדר שלום!!! ברצוני לדבר על משהו המטריד את מנוחתי מזה שלושה שבועות. לפני כשלושה שבועות יצא לי להתווכח ויכוח סוער מול כל החדר בכללי עם החרדי מעניין 36. ויכוח שנמשך למעלה מחצי שעה. הוויכוח היה כל כך נוקב,שאפילו פואט,שיתברך, לא הצליח לנקות את האווירה. כל החדר ניסה להניא אותנו מלענות בצורה בוטה.אולם אנחנו בשלנו. היו ``צעקות`` , קללות ודיבורים שמי שראה את הויכוח יודע שזה בכלל לא מתאים לאישיותי. לאחר מספר ימים,כשיצא לי לפגוש בחרדי שוב , החלטתי ללבן את העניין. כאב לי שהיה ויכוח עם יהודי אחר , בשל היותו יהודי בלבד. העניין לובן בצורה נעימה ביותר. מצאתי בשיחה איש נעים הליכות , חייכן באופן תמידי , אדם שניתן לשוחח עימו שיחה על כל נושא קרוב אליך. החרדי גרם לי להאמין שניתן לגשר על הפערים. כדאי להפסיק את המלחמה עם החרדים, ולקבל אותם כמות שהם. אם קודם חשבתי שאני מעדיפה את הערבים על פניהם , וזו הייתה מחשבה שסחבתי במשך שנים, החרדי גרם לכך שאפילו אעריץ אותם על אורח חייהם. שמתי ליבי לעובדה, שברגע שהחרדי נכנס לחדר - ההתקפה מולו מתחילה. ולא חשוב שהוא לא עשה כלום. עצם העובדה שקרא לעצמו כך - כבר מעוררת התנגדות נמרצת וגורמת לחברים להתווכח איתו. כל אחד זכותו לקרוא לעצמו איך שהוא מרגיש - בתנאי שהוא לא פוגע ברגשות אחרים. ה``חרדי`` הוא חרדי במלוא מובן המילה. אין לו סיבה לשנות את שמו למשהו שהוא לא מאמין בו. הוא לא קורא לעצמו בשם של אדם בכדי לפגוע בחברים בחדר. ייתכן והוא רוצה לגרום לוויכוח בחדר בכדי שיהיה מעניין. וויכוח זה דבר ליגיטימי ודמוקרטי. מותר להתווכח על כל דבר. אולם לקלל ולפגוע ברגשות - זהו דבר שהחרדי לא רוצה בשום אופן. רק מי שמצליח לשוחח עימו באופו פרטי - מגלה אדם מקסים וטוב לב שלא מחפש צרות ולא צריך תשומת לב בגלל אמונתו. נסו לקבלו לחדר ללא וויכוח. נסו לקבלו לחדר בגלל מה שהוא ולא בגלל אמונתו. ואז תגלו איש נעים הליכות ושובה-לב. אני אישית מרגישה נעים לדבר עימו. כיף לי עם זה. טוב לי לשוחח עימו על כל נושא שבעולם. ותמיד יש על מה לשוחח עימו. שיהיה לכולנו חג סוכות שמח ונקווה שהשלום ישרור באיזורנו בינינו לבין עצמנו. אוהבת אתכם אהובה

אפרת.א

New member
יקירה: הצצתי - ואהבתי!

אהובה יקירתי: מודה לך שהפנית אותי לקרוא את אשר כתבת, הצצתי - ואהבתי! היו לי בצאט שיחות עם קסם של איש (שאינני יודעת לאן נעלמו עקבותיו..) כינויו בצאט היה - ``חיים``. שוחחנו ארוכות, האיש חרדי במלא מובן המילה. איש משכמו ומעלה. בעל משפחה ענפה וראש פתוח. הקשיב לכל מילה . מעולם לא התפרץ לדברי או לדברי החברים בחדר, אך משניסה להביע את דעתו ברבים נתקל בכל הסיפור שאת מספרת לנו כאן...לא נעים לומר - אבל נחרדתי. חרדיותו של אדם או חילוניותו , או חוסר אמונתו בכל אמונה שהיא וכו` - הינה והיתה תמיד - אמונתו של ---אדם--- מדגישה את המילה אדם ! ואדם - באשר הוא אדם - זכאי לחיות באמונתו. מי שמינו להיות שופטי עולם? מי שמינו להיות מליצי יושר? מי שמינו - קטוננו... לחלוטין במקרה - או - לאמונתם של אנשי הרוח - שלא במקרה, נולדנו לדת מסויימת, עדה, אומה,בית וכו`. התוצאה - היא תוצאת חינוכינו. וכך אנו רואים את הדרך (בין שהיא נכונה או לא נכונה - מי יודע...?)הדרך בא אנו הולכים , מדברים ובכלל זורמים במהלך החיים - היא תולדה של אותו חינוך . יש המורדים בחינוך זה - יש ההולכים עימו לאורך כל הדרך. זכותו של כל אדם באשר הוא אדם .!!! יקירה: שמחתי לשמוע ששינית דעתך! שראית באיש זה אדם מלא קסם ואישיות נפלאה. והרי -- מי לא? לעניות דעתי אין איש/ה שאין בו/ה קסם ואישיות נפלאה - אצל מי מאיתנו בולט יותרת אצל מי בולט פחות... בימים טרופים ומשוגעים אלה - חייבים אנו להזכיר לעצמינו שאנחנו - בני אדם גם אם אחרים מתנהגים כחיות אדם - עדיין לא אנו אלו הצריכים לאבד כמותם צלם אנוש... עשית לי את החג... תודה לך יקירה - כן ירבו...יישר כח! שלך באהבה רבה אפרת/איריס

חרדלש

New member
אהובתי, תגובתי...

אהובה, דבר ראשון אני חייב לך תודה. אם לא היית מסיבה את תשומת ליבי להודעה, כנראה שלא הייתי קורא אותה, אז, תודה. אני מוכרח לומר לך שנורא הזדהיתי עם מה שכתבת אבל... נכון. בינך לבין חרדי זה או אחר, ביני לבין חרדי זה או אחר, יכולה להיות הסכמה. יכולה להיות חברות מעולה. יש לי חברים חרדים רבים, רובם לא מהתקופה בה הייתי אני עצמי, חרדי. ולא בכדי... בינינו - החילונים - לבינם - החרדים - לא יכולה להיות הסכמה... החרדים -כציבור. ככלל- לא רק שונים מאיתנו באורח חייהם אלא גם ובעיקר, בדרך החשיבה שלהם. כשאומרים: כל ישראל ערבים זה לזה פירוש הדבר שעצם העובדה שאני ואת גולשים בצ`אט בשבת, מפריעה להם (אני מדגיש. להם כציבור ולא כפרט). אנחנו -בעוברנו על אחת ממצוות התורה- גורמים להם נזק ממשי ישיר ולכן, שלום בינינו, אינו דבר מציאותי... אנו אומרים, איש באמונתו יחיה. ואילו הם אומרים, צדיק באמונתו יחיה. השוני הוא רב מכדי להיות מגושר בדרך כלשהי... יש. יש סיכוי לפיתרון. הסיכוי היחיד לפיתרון נמצא בכיסם של החרדים. אילו הדת הייתה מתנתקת לחלוטין מהפוליטיקה, יכולנו לגשר על הפערים. החברה החרדית -ברובה- לוקה בבערות מוחלטת בחיי, בהלכות ובמנהגי העולם המודרני/דמוקרטי. ``אחרי רבים להטות`` נאמר בתורה אבל, גם אם יגידו לך כל רבני הדור לחלל את השבת, הדבר אסור עליך... ``כבד את אביך ואת אמך`` נאמר בתורה אבל, אנו רואים רבנים מחב``תים (=מחזירים בתשובה) האוסרים על חוזרים בתשובה לקיים קשר כלשהו עם הוריהם. חרדי 36, יאמר לך בתגובה כי הוא מוקיע את העניין אבל, הוא אשר אמרתי, עם אנשים בודדים ניתן ליצור קשר מעולה. עם הציבור החרדי - לא!!! ``דינא דמלכותא דינא`` אבל לצבא אסור להתגייס ואת הבג``צ מותר לבזות. ``שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך`` שיאכפו את חוקי התורה. חוקי המדינה שווים עבורם כמו חוקי חמורבי... ``לא תקלל מלך ונשיא בעמך לא תאור`` המפרשי במקום מבארים כי מדובר על כל אדם שמונה לעמוד בראש הציבור. ``רבין בוגד``, ``ברק (השופט) הוא אוייב`` ``ארור יוסי שריד`` אלו רק דוגמאות מעטות ליחס החרדים היום למערכת השלטון בישראל... בזמן האחרון מצאתי את עצמי לא פעם, מגן על חרדי 36 מעניין, מפני כל מיני התקפות. מצאתי בו איש שיח מעניין ואינטלגנטי, אבל, אין בין זה לבין היחס לאוכלוסיה החרדית ולא כלום... גם אם תימצא נוסחא כלשהי לגישור מלאכותי, כל עוד לא תנותק הפוליטיקה מהדת, כל עוד לא יצאו החרדים לעולם החיצוני וישכילו להבין כי לא רק ש``ישראל אף על פי שחטא ישראל הוא`` נוסחא הגורסת כי כל יהודי יכול לחזור בתשובה אלא הם ישכילו להבין כי ``אדם אך על פי ששונה הוא, אדם הוא``, כל עוד מצב זה לא ישתנה, הסיכוי לגישור בינינו - קלוש!!! לסיום אני אתייחס למה שכתבת כי בעבר ``סבלת`` את הערבים יותר מאשר את החרדים. אני סבור כי עם הערבים (ערביי ישראל, הסורים, הפלשתינאים...) השלום קרוב הרבה יותר מאשר עם החרדים. אצלם אני רואה ניצנים ולו ראשוניים לכיוון השלום... אני חושש הרבה יותר מאנשים מסוגו של עובדיה יוסף וחבר מריעיו מאשר מהשיי`ח נסראללה. נסראללה יכול לגרום לנו במקרה הגרוע ביותר, לכמה חיילים הרוגים. עובדיה יוסף לעומתו יכול לגרום להתפוררות המדינה. להתפוררות הדמוקרטיה...

מומי.

New member
לאהובה וחרדל``ש

אהבתי את מה שכתבת אהובה, ועוד יותר את מה שכתבת אתה חרדל``ש ( בלי לפגוע בך- אהובה). זוכר את חליפת המכתבים האחרונה בינינו ?? עד הושענה רבה - נדמה לי ניתן עוד לכפר - ומכיון שעל...בין אדם לחברו יום הכיפורים אינו בא לכפר, ומכיון שאיני מרבה להופיע בצ`ט מבקש זאת כאן קבל עם ועידה - סליחה. מומי.

אהובה.א

New member
תודה לך!!

בוקר טוב לך , מומי חבל שאינך נכנס לצ`אט בכדי לשוחח עימנו. לא מכירה אותך ולא ראיתי אותך אף פעם. תודה לך על העידוד. באם היית רואה בערב מה קורה בזמן שהחרדי נכנס, היית מבין על מה מדובר. שתהיה לכולנו שנה מאושרת ושמחה מכל הלב אהובה

בופאלו

New member
החרדים

אני אישית לא יכולתי לכתוב טוב יותר ממך אכן כן כיחיד במינו החרדי אף שלא קראתי מהוא כותב ולא ניתקלתי בו אלא מתגובתיכם יש להוסיף את העמדה הנחותה של הנשים בעולם החרדי האישה כמכונת לידה בלבד לפני מס חודשים הסכים זוג חרדי לסוף פני המצלמות חיי משפחה חרדית. נחרדתי מעצם צורת החיים שלהם משפט אחד שאמרה האישה היה מוזר לי אנחנו לא התחתנו מאהבה אנחנו אוהבים בגלל שהתחתנו אם כך אנני רוצא לכתוב דבריי רוע לב לכן אפסיק כאן רק אציין שהם ניכנסים לחיינו ולא אנו לחייהם ואכן כן הרב עובדיה שיוריד את המשקפיים הכות כאשר הוא מסתכל על החרדים ואז הוא יראה כמה דברים

למעלה