האם אין זכותינו , כהורים, לקבוע

גליה13

New member
שי יקירי

היות ולא אני ולא אתה- אנשים תמימים הננו- הרי שנינו יודעים שאולי לא תמיד מה שעולה יותר כסף שווה יותר- אבל הרבה פעמים זה המצב- מה לעשות- בבית ספר פרטי - הלימודים הם על רמה יותר- המורים על רמה יותר- יש יותר אביזרים כמו מעבדות ומחשבים- והכתות קטנות יותר. נכון, אני מסכימה איתך שבבית ספר אחר- לומדים הילדים ערכים אחרים- הבנה- והתחשבות-ולהבין שיש חלשים וחזקים- אבל לא על זה דיברתי. ובינינו-האם לא כולם שולחים את הילדים לחוגי העשרה אחרי הצהרים- כי בית הספר אינו מספיק?? האם לא מחצית מילדי ישראל נעזרים בשעורי עזר?

shy-1

New member
אני דווקא תמים.

לצערי ערבבת הכל.כסף עם ערכים ועם מה שטוב לילדים. לדעתי האישית, אדם נמדד בסופו של דבר, במה הוא תרם לחברה !!!. ולכן,שוב,לא תמיד בית ספר פרטי, עם 10 תלמידים בכיתה, ועם מעבדה צמודה, מחנך את הילד/ה להיות אדם/אזרח טוב יותר. ולכן, אם לדעתך מי שלומד להפעיל מחשב טוב יותר, הוא בהכרח בן אדם טוב יותר, דעתי הפוכה. בקשר לחוגים, פה לדעתי זה כבר תלוי בילד/ה, אם הם רוצים ללמוד קראטה, פסנתר או לצייר, הרי שאנו בתור הורים נעשה הכל על מנת לפתח את הרצון או הכשרון של הילד/ה בתחום שיבחר. ושעורי עזר, במידה והילד/ה לא מבינים את החומר, הרי ברור שאנו נעזר בשעורי עזר, וזה לא שייך לאיזה בית ספר הילד/ה הולכים. איני מבין מדוע היית צריכה לכתוב: "יש לי כסף, ולכן........ SHY

bimbo.

New member
שי, אני ממשיכה להסכים עם

דבריך, למעט נקודה אחת: לטענתך "אדם נמדד במה הוא תרם לחברה." ובכן, ישנם אנשים שהם בעלי אופי חיובי: ישרים, עובדים קשה, מנסים להתקדם ונעימים לסביבה, ובכל זאת לא פעלו למען החברה, משום שאין בהם את הניצוץ הפעלתני. ברור שזה אינו מוריד מערכם, ואני בטוחה שתסכים אתי.

shy-1

New member
היי בימבו, בלי ששמת לב, מנית בדיוק

את אותם הדברים שהאדם עושה בתורמו לחברה. פלא, אך גם אנשים שהם "ישרים, בעלי אופי חיובי, שלא מזיקים לאחרים, שעובדים למחייתם ומתפרנסים בכבוד" תורמים לחברה. בן אדם או אשה, לא חייבים להתנדב ולעבוד בבית תמחוי על מנת לתרום לחברה. ואני שמח ששנינו מסכימים, כבר חשבתי שאני הטמבל היחידי פה. שבת שלום. SHY

bimbo.

New member
שי יקירי, הפרדת בין "בן אדם" ../images/Emo8.gif

ל- "אשה". האומנם?? סתאאאאאאאאאאאאאאאאם. אני יודעת שזו רק פליטת מקש. חוץ מזה, הרבה פעמים אין "בן אדם" מצביע על עליונות על בעלי חיים. נהפוך הוא. ו...כן... מה לעשות, אני שוב מסכימה עם דבריך.

AYELET1

New member
שי, אז ככה:

ראשית , לא הבנת אותי, שנית לא הבנת אותי ושלישית לא הבנת אותי
התכוונתי שאכן גליה דיברה על כסף ואתה ארת דבר אחר ובסופו של דבר הכל מוביל לערוץ אחד: אנו מחפשים את הטוב ביותר עבור ילדינו. גליה אולי תחפש דווקא בי"שס שיעלה יותר, אתה תחפש דווקא בי"ס עם תכונות אחרות, אבל בשורה אחרונה תעשו ככל האפשר על מנת לבחור בבי"ס שיראה לכם ביותר, ולאו דווקא זה הנקבע ע"י הרשות המקומית... והתכוונתי שטוב שהגעת , גם אם קצת מאוחר
. זה הכל

shy-1

New member
דווקא עכשיו אני מבין שהבנתי אותך

כבר בפעם הראשונה. גליה12 לא כתבה, אנו ההורים רוצים את טובת ילדינו,(מה שכולנו מסכימים), היא כתבה,"יש לי כסף ולכן אני אשלח את בני לבית ספר הכי טוב". ופה הערתי שלא תמיד הבית ספר הטוב ביותר הוא היקר ביותר, לפעמים זה בדיוק הפוך. אז מה לא הבנתי? ולאיחור,כשאדם נכנס לקולנוע חצי שעה לאחר התחלת הסרט, אז הוא איחר. כשמדובר בהחלפת דיעות בעניני בית הספר, איני מבין איך אני יכול לאחר? SHY

AYELET1

New member
בוקר טוב שי

אני כתבתי שתלוי מאד במה שההורה שם עליו דגש. כל אחד ודגשיו. אם אדם ייחס את החשיבות הרבה ביותר ללימודים, אזי אם יהיה לו כסף או אפשרות אחרת, הרי בזה ישקיע, ולא ימנע אך ורק בגלל חוסר הצדק בעולם... אתה תעדיף לשלוח את בתך לבית ספר שיקנה לה דברים אחרים. אני מניחה שתעשה הכל כדי שדתגיע לבי"ס כזה. ובקשר לאחור: הנך מוזמן לכתוב את דעותיך בזמנך החופשי וכאשר נח לך

גלי®

New member
שימו לב שכולנו כתבנו את אותו הדבר

רק שכל אחד מאיתנו שם דגש אחר לגבי החינוך האופטימלי לגביו ....

AYELET1

New member
והבהרה נוספת:

מה שנכתב על איחור, נכתב כבדיחה. כל דעה בדיון, בכל זמן שהוא, רצויה מאד!

אני אמנם לא הורה..אבל...

דבר ראשון.. גם אם הוגרל לבי"ס שהוא לא מעוניינ/ת בו תמיד אפשר לבקש העברה. ואני חושבת.. שתלוי באיזה גיל. כשכבר עולים לתיכון מתגבשת דיעה אבל אם מדובר בעממי או בחטיבת-ביניים אני חושבת שההורים צריכים להגיד דעתם בנושא. בכל זאת...´בעל המאה הוא בעל הדעה´. חוץ מזה..שחשוב שיהיו גם עם טיפה חברים..לפחות שניים. כי לעולם אי אפשר לדעת איך הם יסתדרו חברתית...וזה מאוד חשוב.

למעלה