האם אימון אישי

האם אימון אישי

יכול להוציא אדם מבדידותו, מאפסיותו, ולתת לו להרגיש שהוא ראוי לאהבה עצמית. האם ניתן לטפל בחרדות?

dnxtep

New member
לא

רק האדם יכול להוציא את עצמו מבדידותו, מאפסיותו, ולהרגיש אהבה עצמית. האימון הוא רק תהליך שיכול לסייע לאדם לעשות זאת. ורק שאלה, האם באמת יש אדם שאינו ראוי לאהבה עצמית? ואם יש כזה שחושב שאינו ראוי לאהבה עצמית האם יש סיכוי שאותה מחשבה ש"אינו ראוי" מביאה לו גם את החרדות?

כן

אני יודעת שהכל טמון בחוסר האהבה העצמית. אבל אני ממש לא אוהבת את מי שאני, אני לא חושבת שיש מה לאהוב בי. אני לא מצליחה לשכנע את עצמי שאני ראויה לאהבה עצמית בכלל. אני נכשלת כמעט בהכל. זה עצוב מאוד.

מה לבחור?

אימון יכול לסייע לשים את הזרקור על מוקדי הכוח שלך, רגעי שיא בחייך, להאיר פרספקטיבות ותפיסות חיוביות יותר, כי אנו יודעים שהמחשבות שלנו מנהלות אותנו, משפיעות על רגשות, התנהגות ותוצאות. ואם המעגל שלילי- מן הסתם יוביל לכשלונות ויגביר הערכה עצמית נמוכה. אולי במקרה כזה יש טעם לשקול גם אימון וגם טיפול- לחזק את הכוחות ולהיות וללוות אותך לאורך זמן, בסבלנות ובהבנה מעמיקה בכשלונות ובדרך. במידה ואת יכולה להרשות לעצמך כרגע רק אחד מהשניים, את נשמעת כמו מישהי שזקוקה יותר לטיפול כרגע. בהצלחה!

dnxtep

New member
כן זה חיובי

שלום אופטימית 3, עם שם כמו שבחרת לעצמך כנראה שיש לך עוד טיפת אופטימיות ולכן אני רוצה להזמין אותך רשום לך דווקא באותם דברים שאת לא נכשלת בהם (ב"כמעט" לפי הגדרתך). מה הם אותם דברים שהצלחת בהם עד היום? מה היו הדברים בך שאיפשרו לך להצליח בהם? אשמח לקרוא אותם את תחפצי לשתף.

BOSS77

New member
בהחלט כן.

המיינד תמיד מוצא סימוכין למה שאנחנו חושבים, על עצמנו ובכלל.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טיפול ואימון

אופטימית יקרה, השאלה שלך נוגעת לשאלה ביחס לגבולות האימון והטיפול הפסיכולוגי, אשר מתנהלת כרגע באירוח שלנו. באופן כללי אומר שאימון אינו המענה לכל דבר, ואינו הכלי לטיפול בחרדות, אבל יכול לגעת ולשנות בהרבה תחומים.

נושא לאימון?

אימון נוגע בנושאים של אהבה עצמית, עד כמה האדם מרגיש ראוי. מה הוא חש שמגיע לו ומה הוא רוצה מחייו. הוא עוסק בכוחות ובהעצמה. יחד עם זאת, במידה ומדובר באדם עם הערכה עצמית מאוד מאוד נמוכה, חרדות קשות (או הפרעות חרדה), בדידות מאוד גבוהה- הייתי שוקלת לפנות לטיפול ולא לאימון כי ההפרעה רחבה ועמוקה יותר ואימון קצר לא יוכל ולא מוכשר לעזור בכך.

סיום

תודה למי ששאל, תודה למי שקרא והתעניין. מאחלת לכולנו להמשיך ללמוד, לצמוח ולהתמקצע. לדעת להיעזר ולהינות מעזרה טובה ולקחת אחריות על חיינו.

למעלה