האם אוטיסטים הם בני אדם ?

תקוה האם כמנהלת הפורום

את יכולה להרשות לעצמך לתקוף בצורה כל כך לא יפה? האם את מכירה את דינה? האם את מכירה את הבן של דינה? האם את יודעת איפו הוא היה עד שהגיע לאן שהגיע?
מסתבר שמה שמותר למנהלת הפורום אסור לאחרים, ובטח תגובה זו תמחק.

schlomitsmile

Member
מנהל
האם זה שמישהו צריך חיתול בבגרותו, שסביבתו הקרובה לא יודעת איך לתקשר איתו,
ששפתו והתנהלותו זרים לסובבים אותו,
משמעו שהוא פחות בן אדם ממך וממני
ויש למשוך אותו לעולם בני האדם?

http://www.youtube.com/watch?v=4c5_3wqZ3Lk

dina199

New member
'עולם בני אדם' זה עולם נ"טים בלבד ?

וכן , אפילו א"ס 'ששקוע בעולמו' - הוא בן אדם. ואין שום קשר לקופים או חתולים. הם מין אחר.
איך שהוא כל ה'אנשי מקצוע' תמיד מופתעים שכשא"ס בתפקוד נמוך מצליח לתקשר (על ידי מחשב למשל)
כשמתברר שהוא בכלל לא מנותק ולא בעולם משלו (חוץ מזה מה רע 'עולם משלו' , גם לי יש 'עולם משלי'
), אלא
אין לו את התגובת התקשורתיות 'של בני אדם נ"טים' בשביל להראות לאותם בני אדם נ"טים באיזה עולם הוא נמצא.

ומאחר הגישה שלנו כל כל שונה , פתחתי את השרשוש שלי באופן נפרד כי לא ראיתי טעם להגיב לך בשרשור תמיכה.
הדבר היחיד שהרגיז אותי באותה תגובה שלך היה 'עולם בני אדם'.

ענתנוי

New member
ואני חייבת להגיב

כי ההנחה הזו כל כך שגויה ומקוממת שאני צריכה ממש להתאפק ולא להיקלע להתקף זעם נוראי.

בני אדם נשארים בני אדם גם כשהם חולים, סובלים, או מבטאים סימני מצוקה שונים ומשונים. לאן נעלמת החמלה האנושית הבסיסית כשזה מגיע לאוטיזם?!!!

הגישה הזו אחראית לכל ההוסטלים האיומים האלו שרק מקבעים את המצב והופכים את הסבל של האוטיסט לאופציה היחידה לחיים.
אם אין לרפואה תשובה זה לא אומר שלא מדובר במחלה - זה אומר רק שרופאים הם לא אלוהים ויש לנו עוד הרבה מה ללמוד על העולם ועל בני אדם, ולחפש תשובות במקומות אחרים....

arana1

New member
בדרך כלל נהוג להתחיל מהסיבה ולא מהתוצאה

ה"מתנחלים"( ביטוי שרק ממחיש את האלימות הטרוטריאלית שמהווה חלק נכבד מאוד מהסיבה לכך שאוטיסטים מאבדים תפקוד בסביבה נורמטיבית) סבורים שיכולת תפקוד נמוכה היא לא סיבה אלא תוצאה
שאת הדברים האלה צריך ואפשר לפתור דרך התייחסות לזהותו של האוטיסט
אנשים כמוך,שהם הרוב,סבורים שלאוטיסט אין זהות בכלל ,ולכן צריך להביא אותו לתפקוד בלי להתייחס למשמעות הסביבה בשבילו

אנשים כמוך כמובן טועים ,ומטעים,לחלוטין,כי אחד הדברים הכי מובהקים בזהות כל או רוב האוטיסטים,זה הקשר העמוק והמיוחד בין מה שנחשב לתפקוד יומיומי ומובן מאליו לבין מה שנחשב לקוגניציה גבוהה או לרמת ביטוי או מחשבה או יצירה יוצאת מהכלל
ההיררכיה התפקודית,שכל כך מהותית לזהות ולעולם הנורמטיבי,לא מאפשרת מבט וגישה ותמיכה ועזרה בדיוק לדבר שהוא גם הכי מופלא ויצירתי ואוהב באוטיזם
שהוא החיבור הכמעט מוחלט בין הפרטים והתנועות והדברים הכי הכי הכי קטנים בחיים לבין הדברים שנחשבים גדולים וחשובים

הסביבה הרי כל הזמן מתבלבלת מול העובדה שלהמון אוטיסטים עם יכולות הכי גבוהות יש גם קשיים עצומים בתפקוד יומיומי
עכשיו כל מה שנותר זה למצוא מישהו עם טיפטיפה של הגיון בריא שיחבר את העובדה הזאת למסקנות שממש צורחות באזניים לכל אדם עם מעט שכל בריא וישר ועם מידה שפויה של אמפטיה,אמיתית

יש לך ,ולאחרים כאן בעייה עם מספר אנשים,שאגב לא כולם אוטיסטים,חלק גם הורים,שמבטאים תחושות ותפישות שעולות ורגשות שהם צברו כחלק מנסיון החיים שלהם,כי לדעתך אין להם זכות לייצג אוטיסטים,לעומת זאת,אין לך ולאחרים כאן שום בעייה לראות בתפישות של אנשים אחרים ,של הסמכויות למשל,שאף אחד מהם מעולם לא חווה אוטיזם בכלל,כיצוג נאמן ומחייב וסופי בהחלט לגבי מהו אוטיזם,למעשהו,לדעתך ולדעת אחרים כאן ,הזכות של המימסד לקבוע את גבולות הזהות ומהותה הקיום האוטיסטי מהווה מונופול שכל מי שמנסה לערער עליו או להרהר בו ולו במקצת הוא מתנחל אלים שפלש לטריטוריה שאינה שלו
ואני אומר לך בוודאות מוחלטת שאם אוטיסטים מגיעים לחוסר תפקוד,נחנקים מזעם חסר מוצא,מאבדים שליטה,זה רק ובדיוק בגלל תפישות כמו שלך

בנוסף
אין לך או לאף אחד אחר כאן באמת מושג על כמות הקשיים המזעזעת בטירוף שעימה גם אוטיסטים שלא מחרבנים בתחתונים צריכים להתמודד על הזמן
אין לך מושג על הדרך המייסרת והארוכה שהם עברו ועוברים לפני שהם מצליחים לנסח מילה או משפט כהלכה
הבחירה שלך לבזות את דרכם וסיבלם וזכותם להשמיע את קולם כמו כל אחד אחר מגלמת בתוכה את כל הסיבות לחוסר התפקוד האוטיסטי

מבחינת הרבה מאוד אוטיסטים ,גם כאלה ששולטים בצרכים,קיום במצב שבו אתה נחשב לשקוע מדי ומנותק ולא כשיר ליצירת קשר משמעותי היא מציאות שמהווה חלק בלתי נפרד מהקיום שלהם מאז שהם נולדו
אז אם כבר יש כמה כאלה שמדי פעם מנסים בכל זאת לומר משהו על המצב הזה אז אנשים כמוך מייד ימהרו להשתיק אותם ולשלול את הלגיטימיות שלהם ואחרי זה עוד יביאו את הדוגמה המזעזעת נורא של אוטיסטים שלא מתקשרים
אוטיסטים מנסים לתקשר כל הזמן
זה אתה ואנשים כמוך שפשוט מסרבים לשמוע
ואחרי זה מאשימים אותם

arana1

New member
אגב,גם הא"ס בדוגמה שהבאת מנסה לתקשר

למעשה,בדיוק כמו שסופר בדוגמה אז הבעייה שהוא,כמו רוב האוטיסטים,יותר מדי מנסה לתקשר,ובכך שוחק את הסביבה שמסיבות טובות יותר או פחות לא פנוייה לצרכים התקשורתיים המאוד מאוד אינטנסיבים ועמוקים שלו,ואז הוא משתולל
אז איני מאשים את הסביבה
ברור שלא כל אחד מסוגל לחוות כל הזמן את הצורך הבלתי פוסק של האוטיסט בקשר עמוק ומשמעותי
אבל לקרוא לאוטיסט כזה אחד שלא מסוגל לתקשר או אחד ששקוע בעולמו זה פשוט לירוק לעובדות בפרצוף
אז מן ההגינות שמי שמתעלם מהעובדות בצורה כל כך בוטה לא יראה בעצמו כמוסמך לחלק את העולם לאנושיים ולאנושיים פחות

אתה יודע אולי בגלל

גישות כאלה האוטיסטים האלה לא רוצים להגיע גם לעולם בני האדם? אם גולת הכותרת היא להשוות את עולם הנטים לעולם בני האדם אז אולי עדיף שלא. אני שמחה שהילדה שלי לא יודעת לקרוא ולא קוראת משפטים כאלה. אתה יודע מתי הבת שלי הייתה שקועה כל כך בעולם שלה כשניסיתי ברוב תמימותי ותוך הקשבה לאנשי המקצוע המהוללים "למשוך אותה לעולם בני האדם" כשהחלטתי להרפות ובמקום להקשיב לאנשי המקצוע להקשיב דווקא לאותם אוטיסטים שנגדם אתה יוצא, קבלתי ילדה שמתקשרת יוצרת מגע מחפשת את הקשר, אז אני מעדיפה אותה בעולם... לא יודעת איך אתה מגדיר את עולמם של האוטיסטים, אבל בעולם הזה.

dina199

New member
עד שאיש מקצוע אומר להורים

שלא"סים אין רגשות וההורים חושבים שאיש המקצוע יודע יותר מהם

זו שאלה יפה ומתגרה

ואני מבין שצריך לענות בדרך אחרת

אין לי תשובה מדוייקת, ואני כן שואל את עצמי מי הוא בן אדם ומי לא.

יש כאן פרמטר מאוד חשוב של תקשורת בין אישית ושל התנהלות של קבוצה חברתית מסוימת

יש כאן מחסומים של אמפתיה והתנסות אישית

לפעמים אני חושב על השורה התחתונה. למשל אני בן 47 ואין לי בת זוג (שזה כולל יחסי מין) או חברים.
כן יש לי משפחה שגילוי האספרגר מאוד חיזק והטיב את כולנו. עדיין אני חושב שיחסית לאחרים אני חי
בתנאי כלא, בבידוד, למרות שההשואה אינה במקום.

הנתינה מייצרת בני אדם, או לפחות מגלה לנו שטעינו בתהייות מטופשות

dina199

New member
גם אסירים בכלא ובידוד

הם בני אדם (גם אם ביצעו פשעים חמוקים).
אז ללא קשר לתנאי החים שלך, אתה בן אדם.
יש לי אח אספי רווק בן 50+ והוא לא פחות בן אדם מאחרים (אולי אפילו יותר
).

אם תפקוד=בן אדם אז אדם זקן הוא לא תמיד בן אדם

הרבה מאוד אנשים בגילאים מופלגים מגיעים למצבי חוסר תפקוד ולא שצריך תמיד להתגאות באיך שמטפלים בהם אבל אף אחד לא יחשוב לראות בהם משהו אחר חוץ מבני אדם....

dina199

New member
האם אריק שרון במצבו הנוכחי הוא בן אדם ?

ברור שכן .

למעלה