על האבל
עייפתי מהגדרות ותיאוריות כל כך חכמות , מנוסחות היטב ובעיקר מטלטלות ומתעתעות. זה שנה שאני חיה במעין בועה, NUMB זו מילה שתיטיב להגדיר את הואקום הרגשי הזה. לא דיכאון, לא אבל, יותר קהות חושים מפחידה כל כך. הדחקה עמוקה עמוקה. זה כל כך כואב שהכנסתי את זה למגירה וירטואלית נסגרת סגרתי על בריח והמפתח נזרק זמנית. לא מסוגלת. פשוט לא מסוגלת. נסחפת להבלים היומיומיים- ימי הולדת לילדים, שופינג, הכל, אבל בפנים זה לא מרפה לשבריר שנייה, אני ממשילה את זה לנקר שעומד לי על הראש ועם כל נקירה אני מרגישהאת המילים "אמא מתה" אמא מתה". יום ולילה- חג וחול. והכל מעורבב- אבא הסיעודי, רגשות אשם אם לרגע בטעות טוב לי (נדיר מאוד) ולא יודעת לאן לפנות. לא נראה לי שיש תשובה אחידה. קראתי את כל התיאוריות, נגעתי בחוויות סף מוות והלכות העולם הבא. שום דבר לא מהווה נקודת אחיזה. אמא איננה. הזוי. מבחינים בין מציאות ודמיון, בין טוב ורע , אבל התחושה הזאת ששום דבר לא יהיה יותר כשהיה היא שריפה פנימית מתמדת. תודה לכל תורמות המאמרים המעניינים והרלבנטיים , תודה בכלל לפורום הזה על היותו כי רק אחוות גורל תהיה מפלט ברגעי שבירה. חושבת על הפנים שמאחורי השורות, על ההשרדות היומיומית של כל אחת ואחת. מאחלת לכולנו רק טוב. אמן.