האלווה יבשה

האלווה יבשה

שלום, אני חדשה בפורום. ראיתי את המתכון להאלווה רטובה, למי יש את המתכון של ההאלווה היבשה? זה טעם הילדות שלי ואמא שלי כבר לא זוכרת כל כך. אשמח למתכון. ראיתי גם שדובר על מה שהיו נותנים ליולדות לפי אמא שלי זה הכיל מספר רב של סוגי זרעים. מישהו יודע? תודה

פרויז1

New member
מנהלת הפורום מרכזת את כל המתכונים.

חכי. כדאי לך. בינתיים ספרי משו. רקע כללי, נושא, שפה, מאיפה..

מתכונים

זו הפעם הראשונה שאני נכנסת לאיזשהו פורום. אתמול הבת שלי לימדה אותי ואני מקווה שאני לא עושה טעויות. עלינו מפרס, מטהרן, כשהייתי בת שלוש ואני האחות הקטנה מבין שישה. אני מבינה פרסית בסיסית וכשאני רק פותחת את הפה ומדברת בפרסית האחים שלי צוחקים עלי, על המבטא ועל הטעויות. אין ספק שמתכונים מעניינים אותי במיוחד. אני מבשלת לא מעט מאכלים מהבית חורשט וצ'לו בוואריאציות שונות אבל יש דברים שנשכחו וזה מאוד מצער אותי. אמא שלי כבר לא זוכרת הרבה דברים. הפורום מקסים ומעלה אצלי חיוכים וזכרונות של ילדות.

פרויז1

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo213.gif שבת שלום פילפלת היקרה../images/Emo79.gif../images/Emo124.gif

את רצויה מאוד.מקבלים בברכה אוטנתית את פנייך היפות, כי משלנו אַת. לא פילפלת! את לא טעית
את במקום הנכון. באיזה גיל הבת שלך שלימדה אותך להיכנס לפורום? הבת שלי, שהיתה בת 7 (
) עזרה לי להכין עבודה עם דיאגרמת עמודות צבעוניות ועוגות חלוקה סטטיסטיות - בעודה מוצצת אגודל. והחישובים הסטטיסטיים זרמו לי בהמשך בקלות רבה. זה מה שצפוי גם לך. אני אישית מבטיח לך תמיכה אישית.
תישארי אתנו.

תודה על הברכות

הבת שלי כבר גדולה, היא זו שמצאה את הפורום הזה ועידכנה אותי.אני אשמח להשאר ולהתעדכן פה. שתהיה שבת טובה עלינו ועל כל בית ישראל.

פרויז1

New member
הברכה האוטנתית :

הנה זה. תקליקי על האותיות הכחולות האלה :
שיר פרסי יפתח חלון עם מסך כחול. עכשיו תקליקי על : vaveila leyly

faridi

New member
ביצוע מדהים

אך זה לא נשמע פרסי מקורי, זה כל כך מזכיר לי מקצב ערבי בעקר צפון אפריקאי. אגב, המילה vaveila מאד מוכרת לי: אם אני לא טועה, זה מילת תמיהה על משהו שלילי שקרה, כמו: אוי ואבוי לי, ה' ישמור.

פרויז1

New member
אכן.

כל מה שאמרת - נכון אמרת. אתה יודע להשתמש במאגר של יותר מ- 10, 000 השירים שלנו? רוצה לינק? רוצה הדרכה? משהו על ארכיטקטורה פרסית? רק תגיד. תישאר אתנו.

niya

New member
לפרויז פנית../images/Emo35.gif - לא טעית../images/Emo70.gif ../images/Emo222.gif../images/Emo13.gif

niya

New member
ברוכה הבאה גברת פילפלת 18../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

אנחנו שמחים לכל מצטרף ומצטרפת חדש/ה לפורום... ואני שמחה על הצטרפותך במיוחד כי את תעזרי לי ללחוץ כאן על החבר'ה למצוא מתכון לחלווה הזו, שגם לי מזכירה טעם של ילדות
אז יאללה, יש לנו פרוייקט משותף (ואני מקווה שנצליח לפני חנוכה הקרוב) כדי שנוכל להכין את הממתק הפרסי (כי אם כבר משמינים אז שווה להשמין מזה ולא מסופגניה)

המרכיבים להאלווה יבשה שאני זוכרת

אני זוכרת שהשחימו קמח (אני לא יודעת אם זה היה קמח אורז או קמח אחר) בשמן היו שם זירעי כוסברה טחונים ותמרים אני יועת שהכל עורבב וקיבל צורה של פירורים אבל,מה עוד?

למעלה