האלבום שבדרך....

annagr

New member
האלבום שבדרך....

בעקבות מישהו פה שאמר שאביתר כבר אסף הרבה חומרים לאלבום החדש, בואו נעלה ספקולציות לגביו... מה לדעתכם יהיה הסגנון המוזיקלי? מה יהיה הנושא שלו? איזה שירים הוא יכיל? האם נושא הדת ואמונה יכנס חזק יותר באלבום, או שהוא ימשיך לשיר על מחשבות ורגשות האדם כבן אדם? האם הוא ישתמש בסגנון מוזיקלי חדש לגמרי או שהוא ישאר בסגנון הקבוע יחסית של האלבום השלישי? (כל זאת ועוד, בפרק הבא של....)

itoosh2

New member
אני חושב שהוא טיפה יחזור למקורות...

יש לי הרגשה שנקבל שם כמה שירים מאוד מהותיים על החיים ודת עם פסנתר בעיקר... ויש לי גם הרגשה שהוא יכנס יותר ברוק בחלק השני... מה שכן, יש לי הרגשה ששירים על אהבות וכאלה נמצא פחות...

אמממ

יש לי הרגשה מאוד מאוד מוזרה שהדיסק כולו יהיה אביתר וגיטרה אקוסטית, סטייל ניל יאנג שכזה, לא יודע למה.. אני יודע שהייתי רוצה... למרות שהוא לא נגן כזה טוב :| אבל אולי הוא השתפר במהלך השנים חח דת ואמונה זה חלק מאוד גדול מרגשות או מחשבות של בנאדם של אדם (כבן אדם? לא הבנתי למה הוספת את זה) , לכן לא הבנתי את ההפרדה.. ממ בניגוד לאיתוש אני חושב שכן יהיו שירים על אהבה, אפילו יותר, כי חלק מ'עומד על נייר' נכתב לפני האהבה הקיימת של אביתר, הדבר היחיד שאין לי השערות לגבי הוא הסגנון, רשמתי למעלה שזה יהיה עם גיטרה אקוסטית, ואני מאוד מקווה שכך יהיה.. אם יהיה לנו שוב 'סאונד אחיד, צלול, הרגשה של הרכב' אני אהיה מאוד עצוב.

InfeCtedShesek

New member
אין שום קשר לאיזה נגן הוא

אני מאמינה שגם אם יהיה אלבום כזה, אביתר לא יעשה גיטרות.

לא הבנתי מה את רוצה כ"כ...

מה, את יודעת על סלידה מוזרה כלשהי שיש לו מגיטרות? דווקא הבנתי שבהופעות הוא מבצע את שיר טיול לדוגמא לבד עם גיטרה אקוסטית ופעם גם היה לו סיבוב שלם שנקרא 'עם גיטרה ופסנתר' ואני לא יודע אם את מכירה את ניל יאנג, אז לא ניל יאנג, בוב דילן, את יודעת, singer songwriter כזה... בנאדם שכותב , מלחין, ומנגן, בקיצור, הדיסק הראשון רק עם גיטרה. אם יהיה דיסק כזה והוא לא ינגן אני אהיה מאוכזב...

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

האם נושא הדת ואמונה יכנס חזק יותר באלבום, או שהוא ימשיך לשיר על מחשבות ורגשות האדם כבן אדם? אנשים דתיים הם לא בני אדם
אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות מההפרדה הזו..
לגבי שאר הדברים.. (לזה ברשותך אני לא אתייחס
) את הסיגנון אי אפשר לדעת, אני מניחה שהוא יושפע מעט מאוד מפיוטי ביה"כ ומזמורי שבת וכאלה
(אני מקווה האמת..), אני מניחה שהאלבום הבא יהיה הרבה יותר שמח.. (הפעם באמת..), הרבה יותר מיודד עם העולם באופן כללי.. אני בטוחה במליון אחוז שהתכנים יכללו אהבה, משפחה וגם בדידות- רק ממקום אחר לחלוטין.. אני לא חושבת שאביתר (כבן אדם
) השתנה באופן מהותי, הוא פשוט רואה דברים אחרת.. הוא לא חושב שיש לו סיכוי להינצל, הוא יודע
אז אני מניחה שהאלבום הבא יהיה הרבה יותר בוגר כי רואים עליו שהוא עבר שינוי פנימי מאוד גדול (לא בהכרח בנושאי דת) אני אתן דוגמא: אני לא חושבת שהיום הוא מרגיש פחות "בודד" לפעמים כי זה חלק מהאישיות ומהאופי, אני פשוט חושבת שהוא לוקח את הבדידות שלו כדבר חיובי.. אני חושבת (ומקווה) שהיום הוא מבין באמת שלהיות לבד אין פרושו להיות בודד.. ושזו בעצם רק עוד דרך לגלות יצירתיות, שקט ושלווה.. בכלל, אני חושבת שהיום הוא הרבה יותר בוגר והרבה יותר שלם עם עצמו במישור האישי ונראה לי שזה יבוא לידי ביטוי בתכנים
זהו.. ההפרדה הזו הייתה נוראית

ח ל ו ן

New member
הוא ינגן עם אותו הרכב../images/Emo10.gif

זה מה שהוא אמר לפחות, אחרי ההופעה האחרונה... יש לי הרגשה שבכל זאת הוא יצליח איכשהו לחדש ולשנות

TEENAGER1

New member
אני לא מבינה למה זה מעציב אתכם

ישנם אמנים רבים שמנגנים עם הרכב מסוים במשך שנים רבות, וזה לא פוגם באיכות האלבומים שלהם. זה בגלל ההרכב המסוים, או בגלל הרעיון של הרכב בכלליות?

ח ל ו ן

New member
הרעיון של הרכב...../images/Emo4.gif

אני יותר אוהב את אביתר עם גיטרה ופסנתר (במיוחד פסנתר
)

אמממ

בגלל שלדעתי, דיסק עם הרכב (אלא אם זה רוק מתקדם או ג'אז או משהו דומה) לא מגיע לקצוות כ"כ גדולים מבחינת ייחוד מוזיקלי או עניין.. במיוחד במוזיקה הישראלית. בדיסק החדש יש רק כמה נקודות שעניינו אותי, ובדיסק הראשון והשני לעומת זאת, יש המון שירים שהם ממש 'טיול' במלא המובן של המילה, כמו 'מחשבות' שמתחיל איפשהו ונגמר במקום אחר, או 'תתחנני אליי' שהוא פשוט גאוני... יש עוד מלא אני מניח שהבנת למה אני מתכוון, אפשר לעשות את זה גם עם הרכב, אבל עובדה שזה לא קורה כ"כ, שוב, אלא אם זו להקת רוק מתקדם, כי זה הרעיון המנחה של הסגנון הזה. ד"א, לדעתי זה כן פוגם באיכות האלבומים... אוי :\ אני לא מאמין שהוא אמר את זה בהופעה, זה ממש יאכזב אותי.

TEENAGER1

New member
רעיון יפה

האמת שממש קשה לנחש, בגלל שלפחות עד עכשיו יצא כל פעם משהו מאד שונה מקודמיו. אם ננסה בכל זאת לנחש, אני הולכת על הניחוש הבא: אלבום שבבסיסו להקה (נראה שאביתר נהנה מהרעיון) אבל יש בו מקום גם לשירים שבמרכזם פסנתר, או שירים אקוסטיים אפילו-גיטרה ואביתר. אני חושבת שנפגוש יותר גיטרות, יותר בס-תופים, יותר קצב, אם כי אני מאמינה שעדיין יהיו שירים איטיים ומלנכוליים יותר כפי שהזכרתי קודם, הכל באופן יחסי כמובן. אני לא חושבת שמקומם של שירי האהבה ייפקד הפעם, אולי נשמע יותר שירים על ילדים. אני חושבת שנשמע מאביתר עוד על הפחד כמוטיב בונה בחייו של אדם, על משפחה, על חיפוש עצמי, ואין לי ספק שבמכוון או שלא במכוון גם הדת תיכנס לרשימה - ברגע שהיא הפכה לחלק מחייו של אביתר, גם באלבום היא תופיע, גם אם לאו דווקא במוצהר. קשה לי להאמין שיהיה לאלבום נושא מסוים, אני חושבת שבערך כמו "עומד על נייר" הוא יהיה אוסף של תחושות, חוויות ומחשבות שהם בעצם אביתר. שוב תודה על הרעיון לדיון, יהיה מעניין לקרוא את כל מה שאנשים כתבו/יכתבו כאן כשהאלבום הבא באמת ייצא.

annagr

New member
יש פה כמה שלא הבינו אותי כנראה...

"האם נושא הדת ואמונה יכנס חזק יותר באלבום, או שהוא ימשיך לשיר על מחשבות ורגשות האדם כבן אדם?" במשפט הזה התכוונתי לעשות הפרדה, אבל לא כזו רעה כמו שהוצאתם אותי... הפרדתי בין דת ואמונה, לבין מחשבות על זוגיות/מה צופה לי העתיד/מה היכולות שלי/רגשות למיניהם... כל מיני מחשבות ורגשות על אדם כבן אדם שמתפתח וצומח ולומד על עצמו ועל המערכות יחסים הקרובות אליו, ולא על דברים חדשים ביהדות... יכול להיות שחלקכם יגידו שזה אותו דבר- שדרך האמונה והדת אפשר ללמוד המון על עצמך ועל הסובבים אותך, אבל אני בחרתי להפריד.

זה בדיוק העניין

שהדת והאמונה. ובמיוחד היהדות, זה בדיוק רגשות, כשאביתר התחזק בדת הוא לא הלך ושינן מלא פסוקים פשוט ואז הוא יכול להביס מישהו בדיון על יהדות. אני עדיין לא מבין איך את מפרידה

האא?

"מיני מחשבות ורגשות על אדם כבן אדם שמתפתח וצומח ולומד על עצמו ועל המערכות יחסים הקרובות אליו, ולא על דברים חדשים ביהדות" אני לא אומרת שזה אותו דבר, אבל זה לחלוטין לא סותר
גם אדם דתי צומח ומתפתח ולומד על עצמו ועל המערכות יחסים הקרובות אליו ובנוסף הוא גם לומד דברים חדשים ביהדות
אני לא אומרת שדרך הדת לומדים, למרות שזו גם אופציה, פשוט אפשר ללמוד כמה דברים במקביל את יודעת

annagr

New member
ברור שאפשר ללמוד במקביל...

אבל קצת קשה לשיר באותו השיר על שני הנושאים... למרות שזה אפשרי איכשהו...

magnificence

New member
אם כן,-מה טוב הדבר!

שעכשיו,אחרי שנכנס בשערי ה' -זכה לתבונה ולחכמה,-ידע להנחיל לנו בעזרת כשרונו האדיר- נעימות אדירות ונשגבות שיערבו לאוזנינו ולשכלנו עד מאוד!,כי עד עתה שחה במים רדודים(יחסית),ומשנכנס לספרי מקובלים,וטעם את טעמה של החכמה,-לוטשה בינתו ,ונעמקו מחשבותיו,-כן כתביו יהיו-עמוקים! אביתר-נעים זמירות ישראל.

למעלה