האלבום החום

droriko

New member
האלבום החום

והכוונה היא לא לאלבום המשובח של פרימוס, אלא לאלבום או אלבומים שהם בגדר הגילטי פלז'ר שלכם,ורק כאן בפורום של 5 אנשים תוכלו להיות מספיקים חופשי לשתף בהם

droriko

New member
טוב אני אתחיל

ואני מקווה שאני לא אהיה הפריאר היחיד, מצד שני WHO GIVES A SHIT

-מאד אהבתי את אלבום הבכורה של רמי קליינשטיין , פופ אייטיז נטול יומרות אבל כל כך כיפי. אגב בכתיבה של חלק מהשירים השתתפו כאלה שיהפכו לאמני רוק מוערכים לעתיד כמו דן תורן וירמי קפלן.

-Into The Unknown של בד רליג'ן. אלבום די ידוע לשמצה בקרב מעריצי הלהקה, ולו בגלל שהם לא הבינו איך להקת פאנק קשוחה מעיזה להכניס לאולפן,שומו שמיים, סינתיסייזר. הלהקה עצמה שדי נבהלה מקיתונות הבוז הוציאה אלבום הרגעה עם השם הלא מקרי back to the known שמשמעו "זה היה רק משבר קטן,וזה חולף"

-כל דבר שאתניקס אי פעם הוציאו. לטעמי זאת אחת משלושת הלהקות הכי גדולות שהיתה פה לצד רוקפור והלהקה שהיא אנטי-קרייסט שלה. לא אלאה אתכם בגדולה ובחדשנות של שילוב המזרחית והאלקטרוני ברוק,כי זה קצת חורג מגבולות הפורום, אני רק אגיד שלגדול בכפר סבא האליטיסטית שכל החברים,כולל אני,שומעים מיסטר באנגל וג'טרו תאל ובכלל להזכיר את המילה "אתניקס", הופך אותך למוקצה מחמת המיאוס. רק בשנים האחרונות הלהקה זוכה לעדנה מ"יודעי הדבר", ולהקות אלטרנטיב אפילו אירגנו ערב מחווה לה. דווקא האלבום היחיד שלהם שאני לא אוהב זה הראשון והבוסרי,דווקא הוא זכה תמיד לאהבת המבקרים.

פסקול הסרט מאמה מיה

אין לי מושג למה. אני לא סובלת את אבבא.

רמי קליינשטיין למד איתי בתיכון, כך שקשה לי לקחת אותו כמוזיקאי רציני, כשאני זוכרת אותו כילד בן 12.

droriko

New member
אז למדת גם עם ירמי קפלן אם כך

טוב לפחות היתה אצלכם סצינה קטנה(אני יודע שרמי וירמי גם הקימו להקה בתיכון)

Barmelai

New member
לא בטוח שהבנתי

אם אתה חושב שאתניקס היא אחת מ 3 הלהקות הגדולות אי פעם בישראל, למה הם גילטי פלז'ר בשבילך? מה הבעיה בלשמוע או לדבר על מוזיקה שבעיניך היא איכותית?

oren29at

New member
לא זו אף זו

נדמה לי שאתניקס נופלים, מבחינתך, לתסריט השלישי שתיארתי בשרשור "האלבום השקוף", מה שאומר שאתה יותר ממוזמן להרחיב עליהם או על אלבום ספציפי שלהם שם.

Barmelai

New member
מבחינתי הם נופלים לקטגוריית האלבום החום

במובן של חרא אלבום.

tzvika321

New member
אין שום דבר חדשני באתניקס

וגם אין שם הרבה רוק
עופרה חזה שילבה אתני/תימני עם אלקטרוניקה הרבה לפניהם, ובצורה הרבה יותר מעניינת.
הם עשו את מה שרץ טוב בזמן אמת מבחינת פופולריות.

droriko

New member
אני דיברתי על הסאונד שלהם

תחפש בכל רחבי תבל,לא תשמע להקה שהשירים שלה דומים עד זהים לשירים של אתניקס, יש לה את הסטייל היחודי שלה אין מה לדבר. ההבדל בין עופרה של תקופת אשדות לאתניקס, שחזה ניסה לפזול החוצה,להתאים את עצמה בכח לסצנת ה"מוזיקה עולם". אתניקס עם אייל גולן ולבד עשו מוזיקה הכי ישראלית שיש,בגלל זה כמעט כל שיר שהם הוציא הוא להיט עד היום, בעוד מהתקופה של חזה בחול זוכרים בקושי שיר אחד.

droriko

New member
ואני הולך פה על ביצים

אם המנהל חושב שלא ראוי שננהל דיון על זאנרים שמחוץ לרוק הוא מוזמן למחוק

oren29at

New member
הסר דאגה מליבך

הפורום הזה שייך לחבריו- מי שמתדיין, ומי ש"רק" קורא. כל דיון שעוסק במוזיקה ושנולד מתוך הפורום הזה הוא לגיטימי. תפקידי כמנהל הוא בעיקר מנהלתי- לסדר, לטפל במאמרים, ואם צריך- למחוק.

אם באל לך לקחת את קצה החוט של אתניקס ולרוץ איתו- אתה יותר ממוזמן. איכות וכיוון הדיון יקבעו ע"י מי שיצטרפו אליו.

oren29at

New member
אלבום חום יש רק אחד

וזה האלבום השני, חסר השם, של ה Band. במקרה הזה אין שום רגשי אשמה, רק הנאה טהורה.

קצת קשה לי עם המונח Guilty pleasure, משום שהוא מניח שיש מוזיקה "טובה" ומוזיקה "רעה", ושאני נהנה ממוזיקה "רעה" כלשהי. מבחינתי, כל מוזיקה שעושה לי את זה היא טובה, ואני יכול לנמק לגבי כל שיר/אלבום/אמן שאני אוהב. כמובן שאני מחיל את זה על כל חובב מוזיקה אחר.

האלבום היחיד שנראה לי שאני אוהב על אף שאני מודע למשקלו הסגולי הלא מאד גבוה הוא Wings at the Speed of Sound (שוב מקרטני, בחיי שבמקרה). כנראה שאני זוכר לו חסד נעורים כלשהו- הוא אחד מאלבומי המקרטני-פוסט-ביטלס הראשונים שרכשתי, על קסטה מוזלת בפיקדילי ז"ל. אני אמור לזלזל בו איכשהו ממרחק הזמן, אבל כשאני שומע אותו אני עדיין נהנה.

http://youtu.be/tYTEBbtsb3Y

droriko

New member
האמת שהשתמשתי בביטוי

יותר כמנר אוף ספיקינג, ו"האלבום החום" היה מעין פרפאזה על השירשור שלך. אני לא באמת חושב שהאלבומים שציינתי הם מחורבנים. כמו שניתן לקרוא מההודעה אני מעריך עד כדי מעריץ את אתניקס מבחינה מוזיקלית. אבל האלבום של קליינשטיין הוא אכן סתמי,גם אם כיפי(שזה מה שחשוב בעצם לא?)

למעלה