האכלת סוסים...

shiza3

New member
האכלת סוסים...

טוב, אז אומנם לא כתבתי כאן הרבה, אבל יש לי שאלה דיי חשובה... יש לי בקיבוץ אורווה שאני אחד היחידים שעובד בה מעבר לרכיבה בלבד... כלומר האכלה תחזוקה וכדו'... את סוג ההאכלה והכמויות קבע הווטרינר שלנו רק שהוא יותר מתמחה בפרות מאשר בסוסים... לכן בעצם רציתי לקבל את חוות דעתכם על הכמויות והאם צריך לשנות משהו... אז ככה: יש לי שישה סוסים בוגרים ושני סייחים (בני 8 ו 10 חודשים). אנחנו נותנים לסוסים את האוכל בהאכלה חופשית כלומר יש ערימה וכול יום-יומיים מקרבים להם כמות שנראית סבירה... (מלבד הסייחים שנמצאים באיזור נפרד והם מקבלים האכלה נפרדת של התערובת ודברים נוספים שאני אגיע עליהם עוד רגע. אנו נותנים סה"כ 450 ק"ג מעורבב לשבוע שמורכב מ: 250 ק"ג קש 112 ק"ג שיבולת 63 ק"ג אספסת 50 ק"ג תלתן כמו כן אני נותן לסוסים מידי יום כ-2.5 כיכרות לחם מיובש. הסייחים שבשטח נפרד מקבלים כ-4.5 ליטר של תערובת לסייחים עם קצת שמן סויה. וכ- 0.3 כיכר לחם ביום כול אחד בין 3 ל4 ק"ג מהתערובת קש ביום וכ- 2 ק"ג אספסת יום כן יום לא. וכמובן שוקת עם מים כול הזמן(לכול הסוסים). האם זה מספיק? האם יש לשנות משהו בהאכלה הזאת? אשמח לשמוע כול עצה/הערה/ ביקורת בתודה מראש, שגיא

לא הייתי פוסלת בלי לראות את מצבם הגופני

של הסוסים. גם אני הוספתי פעם קש למנה לסוס שמן מאוד,כדי לעזור לו לרדת במשקל למשל.

shiza3

New member
יש סיבה לקש...

הקש הוא בעצם תוספת נפח לאוכל כדי שלא יוכלו יותר מידי משאר מרכיבי תערובת החציר היות והם אוכלים האכלה חופשית ואין לי כוח אדם שייתן לסוסים האכלה מסודרת פעמיים שלוש ביום... והם גם אוכלים מהקש, זה עוד נפח של מזון...לפי מה שהבנתי מהספרים השונים שקראתי, אין לו ערך תזונתי רב אך הוא לא מזיק לסוסים... הוא מוסיף נפח.

אתה יכול להוציא את הלחם מהתפריט.

בהדרגה, אבל תוציא. לחם לא בריא לסוסים, ולא צריך לתת להם לחם.

fliperit

New member
../images/Emo45.gif לחם הוא לא מזון לסוסים!

הוא מסוכן להם.

fliperit

New member
גם בכמויות קטנות.

אם הוא לא לגמרי יבש הוא עלול לעבור תסיסה בקיבת הסוס לגרום להרבה כאבים..לא נעים, ולא מומלץ.

תםטםOHIO

New member
חווה בסדר גודל שלך צריכה ביקור וט' סוסים.

בנושא תזונה יש עניין של נסיון שלא יסולא בפז להבחין ובזמן הנכון במצב בע"ח בעיקר סוס ואיך התזונה משפיעה עליו לטווח ארוך. על פניו התזונה שלך מגוונת, אתה יכול לקחת אחד הסוסים ולבקש בדיקת דם לספירה ולהגיע להבנה סטטיסטית לגבי שאר הסוסים על חסרים בויטמינים או מינרלים. מזון צריך להיות איכותי ונקי והבעיה בלחמים היא בעיקר שאינך יכול לדעת את כמות השמרים המדויקת בהם וזה משחק עיוור שאכן עלול לגרום למחלת מעיים. עדיף לתת שמרים מדודים בשק מזון לסוסים. אבן מלח חסרה בתפריט שלך. גם לגבי בדיקת תולעים, ביכולתך לעשות בדיקה מייצגת של מס' סוסים ולדעת אם יש צורך בתילוע. אופן זה מקובל על פני תילוע מרעיל לכולם. ככלל, תזמין וטרינר לביקורת אחת לחצי שנה.

shiza3

New member
אז ככה...

בסך הכול הסוסים לא נראים רע ואפילו טוב... יש שלושה שהיו בפנסיון וחזרו משם רזים בצורה מפחידה, אז הם עברו דיאטת השמנה (תוספת של תערובת) אבל היות והם הזכר הדומיננטי והנקבה הדומיננטית הם חזרו לאכול ושמנו, הסוסה השלישית שלא כ"כ השמינה מוחזקת בנפרד ומואכלת בנוסף לאוכל הרגיל גם תערובת ובאמת לאחרונה היא חוזרת לסורה. בקשר ללחם היות ואני גר בישוב מרוחק ונידח באמצע המדבר אין שום פחד שהלחם לא מיובש לחלוטין כמו כן אני דואג לשבור אותו לחלקים קטנים כדי לוודא שאין חלקים לחים שיגרמו לבצקת בבטן. אני משתמש בלחם כתוספת פחמימות לסוסים שעובדים איתם. הלחם שניתן לשאר הסוסים הוא מעיין צ'ופר אבל הוא לא באמת נחוץ אני מסכים. אבל עד עכשיו אף אחד לא אמר לי שזה יכול להיות להם מסוכן... איך מוודאים שהלחם לא מזיק לסוסים? איזה תחליף אפשר לתת להם לפחמימות? בקשר לווטרינר, יש לי ווטרינר בקיבוץ והוא בודק את הסוסים כול חודש לערך אבל הוא לא ממומחה סוסים. זה קצת בעייתי הביא וטרינר מהצפון כי זאת אורווה קיבוצית ואין לנו כ"כ תקציב... לדוגמא, יש לי את מגי קווטרית מדהימה אבל כבר מעל חצי שנה שהיא צולעת ואי אפשר לעבוד איתה עם אוכף כי היא לא מסוגלת לסחוב משקל רב... אנחנו צריכים לעשות מגבית בשביל לאסוף כסף כדי לשלוח אותה לאורטופד בצפון.... ככה זה בקיבוץ... בתקווה שכאשר אני אחזור מארה"ב מוסמך כמדריך רכיבה טיפולית ואעשה בארץ קורס מדריך רכיבה אז נוכל להוציא ביטוח ולהוציא טיולים, ולעשות קצת כסף לסוסים... אבל עד אז.... שאלה נוספת, יש לי סייח צעיר וחמוד (חצי קווטר חצי ערבי) בן 10 חודשים. עכשיו אנחנו מריצים אותו מידי יום בין 10-15 בראונד-פין גם בשביל כושר וגם שילמד את הפקודות. כמובן שלא מכניסים אותו וישר מריצים אלא חימום - עבודה - שחרור - מתיחות - מקלחת. עכשיו התיעעצית בנושא עם מגוון של מדריכים ובעלי אורוות וקיבלתי תשובות לחיוב ולשלילה על הנושא אני רוצה לדעת מה אתם חושבים? האם זה בסדר להריץ סייח צעיר? האם זה יגרום ללחץ על העצמות והפרסות? או בקיצור להמשיך או להפסיק?

Whiskey 2

New member
בקשר לסייח

העבודה שתיארת זה תחילת אילוף, לפי דעתי כדאי להוריד לאט את מינון העבודה עד להפסקה מוחלטת (כמובן להמשיך עם שטיפות וסירוקים) ולחזור אליה כשהסייח יהיה בן שנה (אם הוא גדול מאוד מבחינה פיזית) או כשהסייח יהיה בם שנה וחצי

בקשר לסייח-מה גודל התא/גדרה

שהוא נמצא בה במשך היום? אם יש לו תנועה חפשית במהלך היום,הייתי מניחה לו לנפשו. אין צורך "לשמור על כושר" לסייח שיש לו מספיק מקום לזוז ולרוץ בחפשיות במהלך היום. הייתי מובילה,קושרת,מברישה,מנקה פרסות,רוחצת.

תםטםOHIO

New member
קודם כל יש וטרינרים בדרום

מאיפה אתה אולי אפשר לעזור לחבר אותך לוטרינר בדרום. ביקור וטרינר זה חובה בשביל הצליעה ולסייח לדעת אם הוא במצב טוב וגם, אני לא בטוחה לפי מה אתה קובע שהסוסים נראים טוב, לפי החישוב שלי 5 קילו ביום של קש לא עוזר לך כלום כי עיכול סוסים שונה מפרות, כנ"ל לחם, שעובש זה רק אחד מהבעיות, והשמרים מכל מיני לחמים שונים בכמות שמרים ואפילו סוג שמרים ממקום אחר, בקיצור לא לעניין. נקודה תחתונה אתה מאכיל 5 ק"ג ביום של מזון שזה לקיום בלבד. אם אתה רוכב מפסידים אנרגיה שצריך להוסיף באוכל. לעניין של הסייח, עבודה שווה בשני הכיוונים וממש לא יותר מרבע שעה לא יגרמו לבעיות אורטופדיות אם הסייח כרגע באמת בריא מבחינת עצמות ומבנה - בהתפתחות תקינה.

למעלה