האכלה

• פותח הנושא ryv5
  • פורסם בתאריך

ryv5

New member
האכלה

האם תמיד אתם מאכילים את הנחשים בעכברים או אפרוחים חיים? האם יש גם דרכים אחרות או שזה לא כדאי מכיוון שזה לא טבעי?

BabaGee

New member
מזון

ניתן להאכיל נחשים גם בחתיכות בשר עוף מדי פעם (בהנחה שהנחש הספציפי יסכים לקבל את המזון הזה) אבל זה לא מומלץ לא מהסיבה של "לא טבעי" אלא בגלל שבאכילת גוף שלם הנחש מקבל את כל מרכיבי המזון שהוא זקוק להם ממגוון האיברים. למשל כשאתה מאכיל בעכבר שלם אז הנחש מקבל סידן מהעצמות , דבר שהוא לא יקבל אם תאכיל רק עם חתיכת בשר מסויימת של תרנגולת בוגרת. אם אתה רוצה נחש בריא ומפותח כהלכה אתה תבחר באופציה היקרה יותר

Or Jacob

New member
מה עם ביצים ?

בספרי הילדים ("מה קרה לביצים של גברת עורב") נחשים אוכלים ביצים . לא הרבה יותר קל להאכיל אותם בביצים ? זה זול ונפוץ. מה הבעיה עם זה? אממ ולמה להאכיל בעכבר ולא באפרוח ? יש סיבה? אור.

רן333

New member
אני מעדיף להאכיל במכרסמים מתים.

זאת משלוש סיבות עיקריות: 1. נוח יותר להחזיק מלאי קפוא של מכרסמים מאשר להחזיק אותם חיים. 2. פריטי טרף מתים אינם יכולים לנשוך את הנחש. 3. חלק מהטפילים שעלולים לעבור מהטרף לנחש מתים במהלך הקפאה ממושכת. אני מאכיל בטרף חי רק כאשר אין לי ברירה (לדוגמא: חלק גדול מהנחשים שרק בקעו מסרבים בתחילה לאכול טרף מת, ולכן - מקבלים מספר ארוחות של טרף חי). בעניין האכלה בחתיכות בשר (עוף, דגים וכו') - אני מסכים לדברי BabaGee.

יחד עם זאת...

בשר חי כמו שניצל עשוי להימצא בו דברים מזיקים כמו חיידקים ולכן אנו מבשלים את זה בין היתר ולי אין הרבה מושג לגבי פריט מזון מת. אני נותן למתכדר שלי עכברים חיים ואם הוא לא רוצה, אני מוציא אותו לאחר 10,20 דקות ומנסה שוב למחרת.חוץ מזה שאם שכחנו זהו דרך הטבע נירצה או לא...

ryv5

New member
איך משיגים חיות קפואות?

בשביל הנחשים? שמעתי שאפרוחים זכרים בכל מקרה מומתים בלולי התרנגולות אז דרכם? אם יש גם מושג איפה יש להשיג נחשים אוכלי ביצים זה הכי טוב.

רן333

New member
חלק מאלה שמוכרים מכרסמים חיים

ימכרו לך גם קפואים. נסה את "בית החיות". היו תקופות שבהן האכלתי באפרוחים. כדי לקבל אפרוחים חיים (שמיועדים להשמדה) יש לפנות למדגרות. אבל אני לא חושב שהם ימיתו את האפרוחים עבורך. אין לי שום ניסיון בגידול נחשי ביצים, ואני באמת לא יודע אם זה "הכי טוב". אם יש לך בעיה עקרונית עם האכלה במכרסמים או עופות - אתה יכול לנסות לגדל נחשי בירית, שאוכלים דגים.

רן333

New member
גם אני שמעתי דברים כאלה,

ואולי באמת יש בזה משהו. אני באמת לא יודע. כעקרון, אני מעדיף להאכיל במכרסמים. אבל היו שנים שבהן, בשל אילוצים שונים, האכלתי את הנחשים שלי כמעט אך ורק באפרוחים ובעופות. ההאכלה בעופות נמשכה מספר שנים. היו לי נחשים שהואכלו בעופות מאז שהיו בגודל בקיעה ועד שהתרבו. היו שתי בעיות שהדיאטה הזו יצרה לי, אבל הן לא היו בעיות בריאותיות: א. התרשמתי שהצואה שהפרישו הנחשים היתה מסריחה יותר בהשוואה לזו של נחשים שניזונים ממכרסמים (וזה היה משמעותי, מכיוון שהנחשים בהם מדובר היו פיתונים בורמזיים); ב. הנחשים פיתחו חיבה גדולה מאוד לעופות, ולא היו מוכנים להסתכל על משהו אחר. נדמה לי שזה עופייני [(;] לפיתונים בורמזיים. גם אצל הקטנים שבקעו אצלי בזמנו, היה הבדל דרמטי בין התגובה שלהם לעכברים ובין התגובה לאפרוחים. אפרוחים עוררו אצלם תגובות אכילה מטורפות לגמרי. כאשר חלק מהנחשים הקטנים, שהואכלו באפרוחים, הועברו למגדלים אחרים, היה קושי מסוים להרגיל אותם לאכילת מכרסמים.

razyho

New member
מתכדרים חובבי אפרוחים

כמאכיל כמעט בלעדית באפרוחים אני חייב לציין שרן צודק בקשר לריח סירחון רב יש לצואה שיצאה מאפרוחים. אני משיג כמויות של אפרוחים בחינם כך שזה הפיתרון הזול בשבילי וכל הנחשים הורגלו באפרוחים כולל המילקים. המתכדרים שלי בולסים אפרוחים אבל יעדיפו עכברים עליהם. בעצם כל הנחשים שלי מעדיפים עכברים אבל אוכלים תמיד אפרוחים

למעלה