האכלה רק מצד אחד

אכדית

New member
האכלה רק מצד אחד

קשה לי מאוד לתת צד שני אחרי הנקה מצד אחד, או שהקטנה (בת 10 ימים) נרדמת או שהיא פשוט שובעת מהראשון. נדיר שהיא לקחה משניהם באותה הנקה. בד"כ היא יונקת כל שעתיים בממוצע (לפעמים כל שעה, לפעמים 3 שעות, בעיקר בלילה). אחרי לילה של גזים קניתי לה גרייפווטר שעוד יותר מרדים אותה והיא יונקת עכשיו 5-10 דקות מצד אחד וזהו. אני פוחדת שזה יפגע לי בתפוקה. שאבתי עכשיו אחרי הנקה 70 מ"ל...זה די הרבה... מה לעשות? להעיר? להתעקש על 2 צדדים? ההנקה הולכת מצוין אחרי קשיים של ההתחלה שחבל לי עכשיו להרוס אותה.

Revili

New member
הנקה מצד אחד...

להתעקש בטח שלא...רק לנסות
בהחלט יעול להיות שהיא שבעה ועייפה אחר הצד הראשון, נסי להרים אותה לגרעפס, להחליף לא טיטול, לדגדג אותה מעט ולהציע לה את הצד השני - תרצה תאכל, לא תרצה לא תאכל...זה המקסימום שאת יכולה לעשות. תינוקות יונקים ובמיוחד צעירים כלכך כמו בתך, משנים לעיתים תכופות את דפוסי היניקה שלהם. זה שהיא אוכלת רק מצד אחד היום, לא אומר דבר לגבי מחר ובטח לא לגבי שבוע הבא... המשיכי להציע לה גם את הצד השני, בהחלט יכול להיות שיום אחד היא תפתיע אותך. בינתיים, התחילי כל הנקה מהצד שלא קיבלה בהנקה הקודמת ואל תדאגי...כל עוד את מניקה עפ"י דרישה, נוצר מספיק חלב לצרכיה...כאשר הדרישה מצדה תגדל, תוך יום - יומיים גם כמות החלב תגדל בהתאם אם תמשיכי להניק. אין צורך שתשאבי בינתיים, תני למערכת ייצור החלב שלך להתאזן עפ"י דרישות התינוקת ושמרי את זמנך וכוחותייך לטיפול בה. מזל טוב.

מינימי2

New member
מחזקת את רוילי

בני הצעיר ינק למן ההתחלה משד אחד בכל ארוחה, והיה מסיים את ארוחתו בחמש דקות לכל היותר ורק בסביבות גיל 5 חודשים החל לאכול גם מהצד השני כתוספת. כל זמן שהתינוק 'מושך' מן השד את כל החלב לו הוא זקוק, אותה כמות חלב תמשיך להיווצר והתפוקה שלך לא תיפגע כלל. המדדים לכך שתינוק מקבל מספיק חלב - 5-6 חיתוים ספוגי פיפי ביממה, 3-4 חיתולי קקי, תינוק רגוע זמן סביר לאחר הנקה, עליה במשקל. אם אצלכם המצב דומה לא נראה שיש סיבה לדאגה. מה משקל הלידה שלה? כמה היא שוקלת היום?

אכדית

New member
תודה לשתיכן על התשובות ../images/Emo140.gif

יש לנו תור לט"ח אחרי החג רק אז נדע כמה היא עלתה במשקל אבל נראה שהיא אוכלת טוב. פיפי קצת קשה לי לזהות בטיטול, אבל קקי יש לנו 4-5 ביום.

אכדית

New member
חזרנו מטיפת חלב ../images/Emo173.gif

ב-10 ימים שאנחנו בבית <מהשיחרור> עלינו 660 גרם שזה בעצם 420 גרם יותר ממשקל לידה. היא אוכלת טוב, מסתבר... אפשר להמשיך להאכיל מצד אחד או שזה יפגע בהנקה בהמשך? אגב כל יום יוצא לי לשאוב עוד 100-150 מ"ל פשוט כי נוצר גודש... יש לי אחלה שקים במקפיא

Revili

New member
כל הכבוד../images/Emo140.gif

אפשר להמשיך להאכיל מצד אחד, במשך הזמן זה יקטין את ייצור החלב, אך אין סיבה שיפגע בהנקה...סביר שבקרוב היא כן תבקש שני צדדים ולכן חשוב להמשיך ולהציע לה את הצד השני בכל הנקה. מדוע את שואבת? האם את מכינה מלאי לעתיד? בכל מקרה, כדי להקל על גודש לא שואבים...זה אומנם מקל באותו רגע, אך מאותת לשד להמשיך ולייצר כמויות חלב גדולות ואף להגדיל אותן יותר - האם בזה את מעוניינת? לדעתי, בשלבים התחלתיים אלה של הנקה, כדאי לתת לייצור להתאזן עפ"י הדרישות של התינוקת ולא לשאוב כלכך הרבה. הייתי מוריידה בהדרגה את כמויות השאיבה, משאירה את השד מלא ולא מרוקנת אותו ומתחילה רק לסחוט ידנית כדי שהגודש לא יכאב...אחרי כמה ימים הייצור יתאזן בהתאם ליניקה של הקטנה ולא תאלצי לשאוב וגם לא תסבלי מגודש.

אכדית

New member
אני שואבת גם כדי להכין מלאי לעתיד

<מותר חצי שנה בעומק המקפיא נכון?> וגם כי במילא עוד שבוע צריכה להיות קפיצת גדילה לפחות נעבור אותה בשלום ואז אני אפסיק לשאוב

Revili

New member
הבנתי ../images/Emo8.gif

קצת מצחיק שאת מתזמנת את קפיצות הגדילה בדיוק של שבוע... זה לא בהכרח כך, לא תמיד אפילו חשים שיש קפיצת גדילה ובטח שהן לא תמיד מתוזמנות "עפ"י הספר". חצי שנה בעומק המקפיא - נכון. אם יש לך מקפיא ללא מקרר (דיפריז) אז עד שנה.

מינימי2

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

נשמע שהכל טוב אצלכם גם עם הנקה מצד אחד
בכל זאת, נסי להציע גם צד שני בסוף ההנקה ותני לה להחליט אם היא ממשיכה לאכול או לא. יש כאלו שכן יאכלו עוד קצת ויש כאלו שלא ירצו כרגע, וזה יכול להשתנות בהמשך.

למעלה