האכלה מרובה?

• פותח הנושא Suala
  • פורסם בתאריך

Suala

New member
האכלה מרובה?

שלום,

אשמח להרגעה בעניין שמציק...
הקטנה בת חודשיים, הנקה מלאה. הכל הלך מאוד בקלות מהיום הראשון, היא אוהבת ויודעת לאכול ואני מספקת את הסחורה...
נולדה בשבוע 37 2.600, בגיל חודש 3.900 והיום בשקילה של גיל חודשיים 5.900!!! ממאחוזון 5 ל-95...
היא גדלה להיות די שמנמנה בחודש האחרון, בעיקר בשבועיים האחרונים, מה שמאוד חמוד בעיניי, אבל מלווה גם בחששות.
לאחרונה צופפה ארוחות והיא אוכלת המון במהלך היום. לפעמים כל שעה וחצי שעתיים, משני הצדדים.
בנוסף, נראה שבולעת כמויות חלב גדולות. אני רואה כמה ניגר מהשפתיים כשהיא מפסיקה, שומעת את הבליעה ובעיקר רואה את הפליטות, הפרצופים של "איכסה עולה לי האוכל", כאבי הבטן, הגרפסים והשיהוקים האינסופיים אחרי. יש גם תופעה של הקשתת הגב (לא רק בעת הנקה), התמתחויות שונות, והכל מלווה בכחכוחי גרון חזקים כאילו מנסה להוציא מה שמעיק עליה. זה מחמיר בשכיבה, מה שהופך את הלילות שלנו למאוד רועשים עד שהיא נרדמת (לא נראה שהבעיה היא בעיית שינה כשלעצמה, פשוט לא נוח לה כנראה לאחר כל אכילה).
לא הייתי מוטרדת מהעלייה במשקל אלא שנראה לי שהיא סובלת מחוסר נוחות גופנית, ואני מרגישה שאולי אני לא מספיק מזהה מתי היא באמת רעבה ומעמיסה עליה, או שהיא עצמה לא ממש יודעת מתי להפסיק לאכול.
גם נראה לי שיש לי הרבה חלב, ואולי היא לא מצליחה לשלוט בכמות ונאלצת לבלוע יותר ממה שהיא צריכה. קורה שמשתעלת מדי פעם, וכשמתנתקת- לפעמים משפריץ עליה חלב. לפעמים יש תופעה של התנתקות והתחברות חוזרת ונשנית, משיכה של הפטמה.
אני מניקה אותה כשהיא מקרבת ידיים לפה, מוצצת אותם, מנופפת ידיים ורגליים ונראית מלאת ציפיה. לפעמים זה מלווה בהתנשפות מהירה. נשמע מתאים לסימנים של רעב?
שום דבר אחר לא עוזר במצב כזה, ואם אבא לוקח אותה- מתחילה לרטון כי אין לו את מה שהיא רוצה.
אחרי ארוחה היא נראית שבעה, אבל זה לא נמשך זמן רב ורוצה שוב.
אציין כי אוכלת יותר בעיקר בימים של גזים, ושכאשר היא יונקת היא משחררת גזים בשרשרת, כך שזה כנראה עוזר לה.
מוצץ היא לא מחבבת, נדיר שמסכימה לתחליף הזה.
בלילה בדרך כלל קמה כל שלוש שעות, לפעמים שלוש וחצי, אוכלת לשובע וחוזרת לישון. זה מחזק את התחושה שלי שזו התדירות שמתאימה לה באמת.
קקי יש פעם בכמה ימים- משחה צהובה חרדלית.
נראה לי שסיפקתי את כל המידע שיכולתי לחשוב עליו...

השורה התחתונה:
יש דבר כזה יותר מדי אוכל בהנקה ישירה מלאה??
כאמור אני פחות מוטרדת מהעלייה במשקל, יותר מזה שהיא לא נינוחה ואולי אני מאביסה אותה.
אם היא לא הייתה רוצה, היא לא הייתה אוכלת?

תודה מראש...

האכלה מרובה

שלום לך,

בהנקה בד״כ אין כזה דבר האכלה מרובה, תינוק יונק יודע לרוב מתי להפסיק. מכיוון שבהנקה התינוקת צריכה להשקיע מאמץ ואנרגיה כשהיא סיימה היא מפסיקה לבד.
החוסר נוחות בהחלט יכול להתפרש מסיבות אחרות.
זיהוי סימני רעב ראשוניים כמו שתיארת הם נכונים וזה הזמן לחבר אותה ולהניק. ייתכן ויש לך זרמים חזקים בתחילת ההנקה וזה מעט מקשה עליה ואז מומלץ לפני תחילת ההנקה מעט לשחרר את הזרם הראשוני החזק לתוך חיתול או לשאוב דקה-שתיים ואז לחבר, כך יהיה לה קל יותר להתמודד עם הזרם הראשוני.
לגבי המרווח בין הארוחות, זה משתנה במהלך היום, יש זמנים שהיא מושכת יותר ויש זמנים במהלך היום שהיא רוצה יותר תכוף ואז מצמצמת בין הארוחות, אנחנו ממליצים על מינימום 8 ארוחות ביממה ובעיקר לפי דרישה.
בגיל חודשיים לרוב קיימת קפיצת גדילה שאז היניקה במהלך 24 שעות היא תכופה יותר וזה ע״מ שהיא תגדיל אצלך את הכמויות.

המשיכי כך ובהצלחה.

Suala

New member
תודה רבה :)

קצת נרגעתי.
בינתיים גם הקטנה פתחה פערים בין הארוחות בשני הלילות האחרונים של 5-6 שעות. יכול להיות שהארוחות הרבות בתקופה האחרונה היו הכנה לזה?

ולגבי קפיצת הגדילה שציינת- האם הגיוני שזה יימשך שבועיים? זה לא היה רק 24 שעות... שאדע להבא, לקפיצות הגדילה הבאות.

שאלה אחרונה- באמת שאבתי ביומיים האחרונים לפני כל ארוחה, בעיקר בלילות, וראיתי שקל לה יותר להתמודד עם הזרם הראשוני, בולעת פחות אוויר, וככה גם נינוחה יותר בזמן ההנקה וגם במשך היום.
אבל- האם יש מרכיבים תזונתיים חשובים בזרם הראשוני הזה שהיא מפספסת אם אני שואבת אותם? יצא ששאבתי בערך 30-40 מכל צד, ומיד הקפאתי כך שהיא לא קיבלה אותם בהמשך היום, היא כמעט ולא מקבלת בקבוקים.

שוב תודה ושבת שלום!

קפיצת גדילה

שלום שוב,

קפיצת גדילה נמשכת בד״כ 24 שעות.

לגבי השאיבה לפני היניקה, אין לך מה לדאוג בעניין המרכיבים, מה שהיא מקבלת זה מצויין. ככל הנראה מה שהיה לה קשה זה עם הזרימה החזקה מיד בתחילת ההנקה.

המשיכי כך, בהצלחה.

למעלה