האכלה מבקבוק

האכלה מבקבוק

שלום לכולן. אני אמא לנגה בת חמישה חודשים שניזונה מחלב אם בלבד. עד לפני כחודש היא ינקה מהציצי שלי בלבד. לפני כחודש התחלתי להכין את שתינו לחזרתי לעבודה (אני עם שאיבות ונגה עם האכלה מבקבוק) נגה לא מסתדרת כלל עם בקבוק. קראתי את כל ההמלצות האפשריות, ניסינו הכל וכלום לא עובד (ילדה מאוד עקשנית). נגה מכניסה את הפיטמה של הבקבוק לפיה, אך מסרבת למצוץ ממנה (היא לוקחת מוצץ), היא יותר משחקת עם הפטמה בפה, וכשיוצאת טיפת חלב היא בוכה ודוחפת את הבקבוק עם ידיה. רציתי לשמוע מה דעתכן על ההשערה שלי: האם יכול להיות שהיא מסרבת לאכול חלב שלי מהבקבוק (כי אותו היא רוצה רק מהציצי) ואולי יש אפשרות שהיא כן תסכים לאכול מהבקבוק תחליף חלב כלשהו? קראתי פה לפני הרבה זמן הפנייה של אחת היועצות לכתבות שמאוד לא ממליצות לתת תחליף גם לא פעם אחת בלבד - אשמח לקבל את ההפניות האלה שוב, כי אני ממש ממש קרובה ללוותר ולנסות לתת תחליף...
תודה.

האכלה מבקבוק

שלום, חסר לי קצת מידע בשאלתך, אז אם מידע מסויים שאתן לא יהיה רלוונטי, אשמח אם תתקני אותי. לא ציינת מתי את חוזרת לעבודה בדיוק, אבל כעיקרון ככל שזה יותר קרוב לגיל חצי שנה, אפשר לנסות לתת אוכל מוצק. במצב כזה, היא תאכל את רוב המזון המוצק כאשר את בעבודה, ותינק כשאת בבית. לדפוס אכילה זה יש יתרון, משום שהוא משמר את ייצור החלב של האם. לפעמים תינוקות מוכנים לאכול חלב אם מעורבב במשהוא כמזון ראשון, למשל דייסת אורז על בסיס חלב אם או מילק שייק. לרוב הבעיה באכילה מבקבוק אינה נובעת ממה שיש בתוכו (קרי חלב אם או תמ"ל) אלא מעצם האכילה מבקבוק. לפעמים כאשר משהוא אחר נותן כשהאם איננה בבית, האכלה מצליחה. חשוב לציין, כי החל מגיל חצי שנה אין משמעות להחלפה בין תמ"ל, משום שהתינוק אוכל כבר מוצקים. לגבי נתינת הבקבוק, כתבת כי ניסית הרבה טיפים אז אשמח להוסיף גם משלי. לתת את הבקבוק תוך כדי משחק כאשר היא שבעה ומרוצה (למשל לעשות קוקו עם הבקבוק, שגם את תאכלי מהבקבוק וכדו'). דבר שני הוא לנסות בכוסית או סכוס עם קש. בהצלחה בחזרה לעבודה וכמה נהדר לנוגה שזכתה להיות עם אמא תקופה ארוכה,

האכלה מבקבוק

תודה רבה על העידוד - אני באמת זקוקה לו. לגבי הפרטים החסרים - השבוע חזרתי לעבודה חמישה ימים בשבוע (עדיין לא יום מלא אבל החל משבוע הבא - 8 שעות ביום
). השבוע המטפלת היא זאת שניסתה לתת לנגה את הבקבוק וללא הצלחה מרובה. ניסיתי את עניין הכוס (לא עם קש אלא כוס פטנט כזאת) והתגובה הייתה זהה - היא משתעשעת עם הפיטמה אבל לא מוצצת ממנה, וכשמטפטף מעט חלב לפה שלה, בדרך כלל היא יורקת, או דוחפת את הבקבוק/כוס ממנה. כרגע היא בת חמישה חודשים, וכבר לפני כשבוע התחלנו לתת לה מוצקים (ירקות) אבל זה הולך די לאט. היא לא ממש "מתנפלת" על המוצקים. האם אפשר כבר לתת לה דייסת אורז מעורבבת עם חלב אם? מה ההבדל בין זה ובין ערבוב של תמ"ל עם חלב אם? ולמה התכוונת כשכתבת שאין משמעות להחלפה בין תמ"ל? שהחל מגיל חצי שנה אין בעייה לתת תמ"ל? שוב תודה על העצות והעזרה - אני זקוקה להם.

האכלה מבקבוק המשך

מכיוון שהיא החלה כבר מוצקים, הרי שתמ"ל זה כמו מוצק ולכן אין משמעות למעבר בים סוגים שונים (ז"א שזה כמו סוגים שונים של מזון). לגבי נתינת הבקבוק על ידי המטפלת, לא ציינת כיצד הימים שהיית בעבודה והתינוקת בעצם לא קבלה מזון. לפעמים תינוקות מסתדרים כמעט בלי מזון כשהאמא איננה, ואז הם ממרים את הפסקת הלילה בזמן העדרות של האם. התוצאה היא שבלילה הם יונקים יותר. אם התינוק רגועה, למרות שהוא אוכל מעט, אין לרוב סיבה לדאגה, כל עוד הוא יונק יותר כשאת איתו. לרוב ככל שאכילת המוצקים מתבססת, הבעיה נפתרת.

הילדה לא רוצה בקבוק גם מהמטפלת

היא לא ממש אוכלת (רק מה שהמטפלת מצליחה "להשפריץ" לה לפה). מצד שני, היא לא אוכלת כמויות גדולות יותר כשאני מגיעה הביתה, ובלילה - היא תמיד הייתה מתעוררת פעמיים לפחות לאכול בלילה, וכך גם עכשיו. בקיצור היא לא אוכלת במהלך היום, ולא ברור לי מתי היא משלימה את הארוחות שהיא מפספסת. שמתי לב, שהיא ישנה הרבה יותר עכשיו (אצל המטפלת) מאשר הייתה ישנה איתי - האם זה סימן מדאיג?

ישנה יותר אצל המטפלת

העובדה שהיא ישנה איתה יותר, מעיד כנראה שהיא בוחרת להעביר את הזמן שאת איננה בשינה. כמה נהדר שילדתך בטוחה שאת תחזרי אליה והיא יכולה לא לאכול הרבה ולנוח כשהיא מחכה לאמא שלה. כל עוד אין שינוי משמעותי בדפוס הגדילה שלה, אין כל בעיה.

למעלה