האכלה מבקבוק

Lioraraz1

New member
האכלה מבקבוק

דרורית שלום! ביתי כבר בת 3.5, לא גדלה על מוצץ ואין לה חפץ כלשהו מועדף. עד היום למרות גילה אינה מסכימה לוותר על הבקבוק גם ביום וגם בלילה. תחושתי היא שהבקבוק הפך להיות מעין תחליף למוצץ, המאפשר לה את רגעי ההתרפקות עלינו ההורים. לי אישית קשה מאוד לקבל את זה שעדין לא נגמלה מהבקבוק וכמובן שהדבר גורר הרטבה אין סופית גם בלילה. בעלי לעומת זאת בגישה שהיא תפסיק לבד. אשמח לקבל את עצתך מה ניתן לעשות?

יש לשער שבקבוק הוא אכן אמצעי הרגעה

אם אין כל שינוי משמועתי בחייה שקרה בזמן הארחון או שצפוי בזמן הקרוב (לידת אח, מעבר דירה, מעבר גן...) אפשר לנסות לגמול אותה. איך לגמול? כדאי בהדרגה. להציע לה פעילויות ותחליפים כאשר היא זקוקה ביום לבקבוק, לתת לה לשתות מכוס... ובשלב שני לעבור ללילה. אינני חושבת שיש סיבה שכרגע הילדה תוותר לבד ומעצמה על הבקבוק ונדמה לי שהתסכול שלך מהעניין (כולל ההרטבה) שווה התחלת תהליך. התסכול שלך מהבקבוק של הילדה מעביר אליה מסרים על עצמה (גם אם סמויים) ומוטב כבר להתחיל תהליך גמילה מאשר להישאר עם בקבוק מנחם ואמא לא מנוחמת וקצת מאוכזבת מילדתה.... יש מצבים שבהם ההורים נדרשים לשים גבולות ביוזמתם הבלעדית- ואני חושבת שזהו אחד המקרים. אני חוזרת ומדגישה- רק אם הילדה איננה עוברת כל משבר אחר בתקופה זו או בקרוב ואם אין בעיות מיוחדות אחרות. דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים, גננות ואנשי חינוך http://www.ganyeladim.co.il/drorit.asp

לתת לה להגמל ממנו לבד, אבל לנסות

לשכנע שיהיו שעות קבועות, למשל רק אחרי ארוחת צהרים, או לא לפני השינה (נזק עצום לשינים) אני מכירה גם ילדים ששתו מבקבוק אחרי גיל 5. שום דבר לא קרה. אפשר לדבר איתה על שעות שתיה, היא בגיל שהיא יכולה להבין וכמובן שלא לתת לה שתיה אחרת ממים בלילה. לאט לאט היא תגמל ויכולה גם להתבייש אם חברים יראו אצלה בקבוק של "תינוק". בכוח לא יעזור כלום רק עלול להיווצר יותר אנטי ולחץ.. פעם ביקר את הבן שלי חבר שראה את הבקבוק שלו בחדר, ואמר לו מה זה יש לך בקבוק של תינוק. והבן בלי להתבלבל ענה, לא זה של אח שלי התינוק (שכמובן עוד לא נולד בכלל). אני מביטחה לך שלכיתה א' היא תלך בלי הבקבוק, רק סבלנות.

למעלה