האכלה בבקבוק

goniga5

New member
האכלה בבקבוק

שלום לכולם

הבת שלי בת 7חודשים,בשבועות האחרונים אני מנסה להעלות לה
את כמות החלב בבקבוק כדאי שאוכל להקטין את מספר הארוחות בבקבוק
היא עכשיו אוכלות כל שעתיים-שלוש בערך 120 כל פעם נסיתי להעלות ל180 אבל היא מחלקת את הארוחה לשתיים למשל אוכלת בערך 140 ואחרי חצי שעה-שעה את השאר. התחלתי גם לתת לה מוצקים אבל בנתיים היא לא אוכלת מזה הרבה למשל בבוקר בסביבות 10 אוכלת 7 כפיות של פירות וירקות ובצהריים14:30-15:00 4כפיות של קציצות,פסטה וירק. יוצא שביום היא אוכלת בערך 6 או 7 בקבוקים אשמח לקבל עצות

פרמלה

New member
נראה שזה ניסיון שלא עלה יפה כרגע, כי אולי עוד מוקדם

לה מדי להקטין את מספר הבקבוקים שהיא רוצה. תני לה לקבוע את הקצב.
אם היא מחלקת נפח גדול לשתי ארוחות, סימן שכך טוב לה. נסי שוב עוד שבועיים ותראי אם משהו השתנה אצלה. ובעצם, מה היתרון בפחות ארוחות בקבוק?

אין לי מושג מה ההנחיות כיום לגבי מעבר למוצקים, אבל כשבכורתי הייתה תינוקת גיל ההתחלה בטח לא היה 7 חודשים. בגיל הזה, אפשר ליהנות מטעימות ומהיכרות עם טעמים ומרקמים חדשים, אבל לא צריך ללחוץ עליה לבסס חלק מהתזונה על מוצקים.

אני לא רואה שום חשיבות בחיפזון. נהפוך הוא, לדעתי (הלא מלומדת, והמבוססת רק על ניסיון עם בנותיי ועל סמך שכל ישר, בלי לחץ של טיפת חלב), דווקא לחץ עלול לעורר התנגדות ובעיות האכלה.

מניסיון עם שלושה ילדים - אין חוקים...

בסך הכול נשמע משהיא אוכלת יפה מאוד, ולפי מה שהגוף שלה יכול לקלוט.
&nbsp
אצלי הגדול אכל לפי הספר של 2005
(אבל המעברים משביעות רצון לרעב בלתי נסבל ובכי היסטרי היו עניין של שניות).
האמצעית אכלה 90 סמק כל ארבע שעות, ולא הסכימה להגדיל את המנות בשום פנים ואופן. ואם משהו הסיח את דעתה בזמן האוכל - עצרה ואכלה רק ארבע שעות אחר כך... עד גיל שנה בערך לא ביססה ארוחות מוצקים, רק הסכימה לטעום פירות פה ושם.
הצעיר ינק ללא הרף עד גיל חצי שנה, ואחר כך בקבוקים לפי הצורך, אבל לא הסכים להכניס שום דבר אחר לפה עד גיל שנה וחודשיים (אז כבר כן צריך לבדוק אם יש בעיה...). בשנה וחודשיים פתח את הפה והתחיל לאכול הכול כמו גדול (חלילה לא מרוסק).
אז ככה זה. אין חוקים.
&nbsp

goniga5

New member
תודה

אני שמחה לשמוע שזה בסדר שזה ככה,חשבתי שזה אולי יותר מדי ארוחות בגיל הזה...הייתי שמחה אם זה היה פחות ארוחות כדאי שאוכל להספיק לעשות יותר דברים בין ארוחה לארוחה אבל כנראה שזה לטובה....

למעלה