האכזבה שלי

GATINHA

New member
האכזבה שלי

מהמדיניות הפנאטית של מדינת ישראל לגבי העובדים הזרים.. אוקי, אני מבינה את הבעיתיות שבעובדים הזרים שתורמים לאבטלה.. אבל את החבר שלי?! הוכח במשרד העבודה שהעבודה שהוא עושה היא בדיוק להיפך, היו לו את כל המסמכים ביד וכל שנותר לו לעשות היה לגשת למשרד הפנים ולשלם סכום כסף. ביום שהגיע לשם, לאחר השביתות, הפקידה (הסתומה) אמרה לו "מצטערת, יש נוהל חדש, עכשיו אין יותר עמידה בתור- עכשיו קובעים תור מראש לעוד שבועיים מינימום", הוא דאג ובצדק- הרי כבר פג תוקף הויזה, והיא (הסתומה) נתנה לו פתק המאשר את קביעת התור. כמובן שאת משטרת ההגירה לא ממש עניינה העובדה שיש לו את כל המסמכים ביד ושהוא בסך הכל מחכה לתורו... והוא גורש בלי האפשרות לחזור לעולם. ואני, מריצות אחרי הגופים השונים לעזרה, עם ע"וד, עם כאב לב שלי ושלו (אנחנו בסך הכל עוד ילדים- 21 ) תומכת בו, מנסה לתמוך בי... היום סופית התייאשנו. בא לי לבכות. כואב לי בלב. אפשר?

mmeny

New member
כואב

עצוב המידניות העשקנית שמנהלת המדינה ביחד עם סוחרי עבדים מקורבים,אשר ביד אחת מביאה עובדים חדשים כל הזמן וביד שניה מגרשת כל הזמן. את מי דופקים? את האנשים הקטנים,הרומנים או הסינים שמוכנים לשלם כדי להגיע לכאן,וכן תוך כדי הגעה להיות נטולי זכויות ומפוחדים מידיי לדרוש משהו(אין מה להשוות למישהו שנמצא כאן 3-4 שנים ויודע כמה כסף מגיע לו,ומי נגד מי) את המעסיקים הקטנים,שמשלמים לסוחרי העבדים הפרוטקציונרים על כל עובד חדש שהם מקבלים.(ולא זה לא ממש משנה להם שתוכיחי שהעובד שלך לא מגדיל את האבטלה בארץ) ואותנו,שכן לעולם לא נוכל להתחרות בעובדים הזרים פיננסית,שכן הם הולכים ובאים,ואם הם היו נשארים הם היו דורשים שכר שיתאם לעלות החיים בארץ(שכן הם צריכים לשלם משכנתה),ולכן יעסיקו אותם ויקראו לנו בטלנים ופוחדים מעבודה קשה. אני מקוה שיום אחד תקום זעקה,זעקת אור,נגד ההתעללות בעובדים,נגד הניצול וסחר העבדים,אבל אני דיי סקפטי,לא נראה לי שמישהו ירוץ להפגין בשביל זה,נשארנו אותו עם.

GATINHA

New member
../images/Emo7.gif או

לחילופין, שהגורמים האוכפים ידעו לעשות את ההפרדה בין עובד לעובד. החבר שלי שבא לקדם את התרבות הברזילאית בארץ- לא לעבוד בשדות ולא בביניינים. הוכח שהוא אפילו עובד להכשיר מדריכים ישראלים, הופיע בהתנדבות עבור גורמים ממשלתיים, עבור ילדים בבתי חולים, עבור נזקקים. כולו ילד, המעביד שלו אמר לו כל הזמן לא לדאוג, יש את כל האישורים והכל יהיה בסדר, הוא סמך עליו- אחרי הכל מה הוא בעצם מבין בחוקי המדינה, מה אני הבנתי עד השלב שבו עצרו אותו והוא ישב בנצרת- שבחיים שלו לא פשע ולא ידע מה זה כלא.. תוך חצי שנה מאהבת הארץ למד לדבר לקרוא ולכתוב, רצה להתנדב לצבא והסתובב עם מגן דוד למרות שהוא קתולי.. כל הזמן "ישראל וישראל..."ותמונות עם כל החברים ומתנות לאמא שנשארה שם ודואגת מרחוק כי יש פיגועים.. והוא באמת היה תמים, והמעביד שלו לא, והמתחרה שהלשין עליו לא. ועכשיו אני יודעת שהסיכויים שנתראה שוב למרות הטלפונים והאינטרנט (ששם לא בטוח שיהיה לו) הם קלושים.

שאנל א

New member
מצטרפת לכאבך,

ורוצ להוסיף רשימה ארוכה ארוכה של אי הצדק במדינתנו ה.. איך ניתן לקרוא לה? צודקת? שווה? הוגנת? מחכה לרגע שבו אתקדם לאט בסולם המשפטים, אולי אגיע למקום בו אוכל לתקן מעט מן העוול שנגרם כאן, כבר מתוך הרגל חולני. כואבת איתך כל כך, אל תפסיקי להאחז בתקווה, תנסי להיות חזקה בשביל שניכם למרות שזה מייגע וכל כך קשה. שאנל.

GATINHA

New member
תודה לך

והלוואי שתצליחי. בשבילנו זה כבר אבוד, אבל למען אוהבים אחרים..

למעלה