האכזבה שלי בשנת 2011

gs1234

New member
האכזבה שלי בשנת 2011

בין כל הפגנות המחאה שהתקיימו בשנת 2011 ברחבי העולם, היו גם הפגנות המוניות במדיסון, ויסקונסין. המפגינים מחו נגד חוקים חדשים שנועדו לפגוע בזכויות העובדים. בהפגנות הופיעו גם כמה אמנים, ביניהם טום מורלו, הגיטריסט של Rage Against The Machine, שנשא נאום ארוך, ובין השאר הוא אמר: "אני מאמין שהעתיד של האנשים שעובדים במדינה הזאת לא ייקבע בקונגרס, ולא בבתי המשפט, ולא יוחלט בתוכניות אירוח ברדיו וגם לא בפוקס ניוז! זכויות העובדים ייקבעו רק ברחובות של מדיסון ויסקונסין! אתם עושים כאן היסטוריה, וכל העולם צופה בכם! אז קדימה, בואו נניף אגרופים באוויר לאות סולידריות! כולנו ביחד בעסק הזה, אחים ואחיות שלי! והשיר הבא הוא שיר על חופש, ועל מאבק..." ...וכאן בא שיר פוליטי של מורלו, ואחריו הוא שר עוד שירים פוליטיים שלו ושל אחרים, כמו "אוהיו" של ניל יאנג, "Get Up, Stand Up" של בוב מארלי, וגירסה פוליטית של שיר העם האמריקאי "This Land is Your Land". ומי לא הופיעו בויסקונסין? Rise Against, למשל, שהיו יכולים להשתלב שם בצורה מושלמת. או NOFX שכולם אוהבים. או כל להקת פאנק אחרת, כי סטריט פאנק מגיע, נו, מהרחוב. וגם לכל להקות האוי! וההארדקור פאנק יש שירים בנושאים פוליטיים וחברתיים, כולם נגד המשטר והסיאוב. גם כל להקת פופ פאנק ששרה על בירות ומסיבות טורחת להכניס לכל אלבום כמה שירים חברתיים. כי מה לעשות, המחאה החברתית הייתה מאז ומתמיד חלק אינטגרלי ממוזיקת הפאנק, ושום דבר לא השתנה בנושא הזה מאז 1977. אני ציפיתי שפאנקיסטים יהיו חלק בולט בנוף של המפגינים בניו יורק, בקנדה, ברוסיה ובכל מקום שבו התקיימו הפגנות בנושאים חברתיים בשנת 2011. לפאנקיסטים במדינות מוסלמיות אני מוכן לוותר - קומץ של פאנקיסטים שהגיחו באינדונזיה נשלחו ל"סדרת חינוך" והוכנסו בכוח לכלא קונפורמיסטי. אבל בארצות הברית, באירופה וגם בישראל המחאות היו על נושאים שורשיים ועקרוניים, נגד הסדר החברתי הקיים, נגד עריצות המשטר - כל הדברים שהם נשמת אפו של הפאנק. בגלל זה אכזב אותי לראות שבזמן שהמפגינים קופאים באוהלים שלהם, להקות הפאנק המקומיות שותות בירה בפאב המחומם, ומפספסות הזדמנות להזדהות עם הערכים שעומדים בבסיסו של הפאנק. כל השירים היפים, כל הגרפיטי, החולצות והקליפים התגלו כפוזה עלובה. אידיאלים לחוד ומעשים לחוד. בכל מקום שבו התקיימה מחאה חברתית, אמנים כמו פול מורלו טרחו להתייצב, אבל להקות פאנק לא. הן זנחו את מרכז הבמה כל מיני אמני מיינסטרים. בישובים עם מצוקה חברתית אמיתית (כמו כאן, בחולון ובית שמש) המפגינים לא זכו לראות אמני פאנק שמזדהים איתם. אז זהו, הדגלים של הפאנק נשארו מקופלים ב-2011. הדגל השחור נשאר מגולגל מתחת למיטה, דגל האנרכיה במחסן ואת דגל המחאה החברתית שרפו בהופעה כלשהי בשנות השמונים ומאז אבדו עקבותיו.

AntifaJerusalem

New member
וואלה לא יודע על וויסקונסין

אבל בישראל, למרות כל הזלזול כלפי תנועת המחאה החברתית, הרבה מאוד פאנקיסטים הפגינו אחלה של נוכחות. ארגנו, צעקו, מה שאתה לא רוצה. זה שלא היה הופעות פאנק באמצע רוטשילד, וואלה, זה לא באמת משנה. כל ההיפסטרים ששם לא היו עפים על זה בלאו הכי. כאן בשבדיה המחאה החברתית הזו היא די בדיחה, היפים שמחזיקים ידיים באמצע הקניון ופלוץ עם מוהיקן וחליפה של פומה ששר עם גיטרה אקוסטים שירים של OASIS. אתה באמת חושב שמישהו בבית שמש או חולון היה רוצה לראות להקות פאנק שמזדהות איתו? אני פשוט מאמין שההפך הוא הנכון.

RedSnake

New member
לא מדויק

אפשר להגיד שהופעות פאנק בדרך כלל לא ממש קולעות לטעם המוזיקלי הישראלי ולכן הופעות במאהלים זו אולי לא התרומה הכי טובה שיכול לתת הפאנק למחאה (ודווקא זכורות לי לטובה ההופעות במאהל לוינסקי). לדעתי הרוח של הפאנק, שהיא בטח שונה בעיניי כל אחד, אבל בעיניי היא האומץ ללכת צעד קדימה, דווקא הייתה שם. לא רק שפאנקיסטים היו מעורבים (ועוד מעורבים) חזק בקבוצות היותר רדיקליות שפעלו בתקופת המחאה הגדולה, אני יכול גם לומר בזהירות שבהרבה פעמים היו אלו אנשים מהסצנה הקטנה והמושתנת והאהובה שלנו שהיו הניצוצות לאירועים כאלה ואחרים שלא בהכרח היו מתרחשים ללא יצאו הפאנקיסטים ממחילותיהם. נ.ב. הדגל השחור לא נשאר מגולגל, הוא פשוט נגנב על ידי סטריט פאנקס.

"קומץ של פאנקיסטים שהגיחו באינדונזיה"

בחייאת, קצת כבוד לסצינה האינדונזית. זה לא "קומץ", זו אולי סצינת הפאנק הגדולה בעולם כרגע.

boshetrecs

New member
אז תביא מידע על להקות או משהו

בוא נעשה שם טור עוד חודשיים

yuval2192

New member
קיצר גבי השאלה האמיתית שצריכה להישאל

זה מתי נראה אותך כבר בתור ''הפרונט מן '' של להקת הארד פאנק פוליטית שתצית את הלהבה הפוליטית בסצינה שוב ותעצור את האדישות שאתה מדבר עליה כל הזמן?

gs1234

New member
אני מוכן כבר עכשיו

אם "הגב לכותל" ירצו להתאחד חוץ מהסולן, אז אני מוכן להיות במקומו.

a fix for Nix

New member
לייק

נראה לי איבדנו את ליעוז לפרוגרסיב מטאל אז המשרה פנויה.

למעלה